witam wszystkich
mam mały problem , wczoraj w czasie jazdy zaczeło mi coś chałasować z przodu w kole , najpierw myślałem że to hamulce ,po jakimś kilometrze przestało ,drugi raz zaczeło na dłużej . jak włączyłem napęd na 4 to przestało tylko było słychać tykanie , jak wyłączyłem 4 to znowu chałasowało i tak przez jakieś pięc kilometrów i przestało nie wiem co to mogło być . miał może ktoś coś takiego
dziwny odgłos podczas jazdy
Moderator: Marcin-Kraków
Re: dziwny odgłos podczas jazdy
Ja mam obecnie podobnie. Wymieniłem całe zwieszenie i wszystko było ok, a tu nagle tykanie przy hamowaniu tylko. Potem piszczenie przy hamowaniu. Lewą tarczę mam nierówno zużytą i może to od tego lub poluzował się zacisk. Muszę to sprawdzić. Myślałem, że to przegub, bo tak właśnie przeguby tykają jak są zużyte ale chyba nie. Jak będę pewien, to Ci napiszę.mustang60 pisze:witam wszystkich
mam mały problem , wczoraj w czasie jazdy zaczeło mi coś chałasować z przodu w kole , najpierw myślałem że to hamulce ,po jakimś kilometrze przestało ,drugi raz zaczeło na dłużej . jak włączyłem napęd na 4 to przestało tylko było słychać tykanie , jak wyłączyłem 4 to znowu chałasowało i tak przez jakieś pięc kilometrów i przestało nie wiem co to mogło być . miał może ktoś coś takiego
BLAZER 98' LT
Re: dziwny odgłos podczas jazdy
wczoraj znowu te same objawy
zauważyłem że przy większej prędkości podczas skrętu w lewo jak by coś się przesuwało i zaczyna chałasować
włączyłem i wyłączyłem napęd na cztery i przestało .
zauważyłem że przy większej prędkości podczas skrętu w lewo jak by coś się przesuwało i zaczyna chałasować
włączyłem i wyłączyłem napęd na cztery i przestało .