Problem rozwiazany

udało sie uruchomić dodatkowego pilota i starego rownież.
Procedura jest inna i troszkę bardziej skomplikowana jak dla wersji USA głownie ze względu na nieszczęsny immobilizer. Generalnie pilot dla nas musi miec numerek 15732810 wlasnie ze względu na użyta częstotliwość 433mmhz.
Druga sprawa to to ze w autach na Europę dodawana była jakas czerwona kartka z PINem.. Tj 5 cyfrowa liczba z cyframi 1-9 potrzebna do procedury ominięcia immobilizera w przypadku braku pilota, znalezione w instrukcji serwisowej do blazera.
Procedura programowania pilota u nas wyglada następująco:
1 wsiadamy do auta i zamykamy drzwi
2 wkładamy kluczyk do stacyjki
3 wciskamy przycisk otwierania drzwi na panelu kierowcy i trzymamy aż skończymy zabawę kluczykiem
4 teraz włączamy kluczykiem na on potem off i jeszcze raz on i na off
5 puszczamy guzik odblokowania drzwi
6 jeśli wszystko było ok to na ok 4sek zapali nam sie napis security na desce i czekamy aż zgaśnie
7 wprowadzamy pierwsza cyfrę PINu immobilizera za pomocą przycisku światła przeciwmgielnego... Np 3x szybko naciskamy, jeśli poczekamy potem ok 2sek to ponownie zapali sie nam napis security na kolejne 4 sek... Jak zgaśnie wprowadzamy następna cyfrę i tak aż uda sie wpisać wszystkie 5.
8 po ostatnim razie zapali sie security i jak zgaśnie to auto zamknie i otworzy drzwi potwierdzając wejście w tryb pominięcia immobilizera i jednocześnie programowania pilotów
9 na pilocie trzymamy lock i unlock u mnie zeszło ok 40 sek... Auto zamknie i otworzy drzwi. Powtarzamy to dla każdego następnego pilota...
10. Przekręcimy kluczyk na on zeby zakończyć programowanie... Po tej zabawie u mnie oba piloty działają wiec na pewno jest ok
Co do zdobycia tego PINu ponoć można to wyciągnąć skanerem tech2 ale tego nie mam jak sprawdzic. Na pewno mój tani skaner nie pozwala nic takiego zobaczyc bo sprawdzałem.