Kolor lusterek?

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

McGyver

Kontaktowanie:

Kolor lusterek?

Post autor: McGyver » ndz kwie 10, 2016 7:04 pm

Takie proste pytanko... czy ktoś z Was ma lusterka w kolorze nadwozia? U mnie występuje coś takowego a jakoś jak widzę same lusterka to każde jest czarne... i tak myślę czy była jakas opcja żeby sobie zażyczyć w kolorze nadwozia czy też komuś się po prostu nudziło. Choć wygląda to wszystko na firmowe rozwiązanie.
Tu widać o co biega :) i które to lusterka...
Obrazek
Ostatnio zmieniony pn kwie 11, 2016 7:51 pm przez McGyver, łącznie zmieniany 1 raz.
Chevrolet Blazer 1999 LT - 4,3 Automat - wersja europejska

starywariat
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Kolor lusterek?

Post autor: starywariat » pn kwie 11, 2016 3:43 pm

Nie zdarzyło mi się widzieć w kolorze nadwozia, widać to zachcianka właśiciela. Też mam czarne, ale myślałem co by je polakierować, jedynie koszt lakieru jak mi powiedzieli to jakieś 450zł/litr a i tak nie dają gwarancji że będzie idealny, Metalic Light Pewter jest "ciężki do skopiowania".
Chevy Blazer 4.3 4x4 LT '99

McGyver

Kontaktowanie:

Post autor: McGyver » pn kwie 11, 2016 7:50 pm

No właśnie... dziwna sprawa z tymi lusterkami bo ile bym fotek nie oglądał itp to może na kilku ktoś miał te lusterka w kolorze nadwozia.
Co ciekawe mam wersję elektrycznie składaną (co Prawda działa już tylko na lusterku kierowcy - przyczyny jeszcze nie ustaliłem ... czekam na lato).
A takie cuda robili chyba od 2000r dopiero a mam 99... choć kto wie może z końca roku i dlatego już ma wyposażenie pod 2000, sam nie wiem, ale patrząc na to całe wyposażenie to nie było to Auto w podstawowej wersji... czasem sam jestem ciekaw co tam jeszcze jest "innego" niz Standard. Na pewno mam G80 i jak patrzyłem na filmiki co to za ustrojstwo to w teren powinno być świetnym dodatkiem :)

starywariat
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: starywariat » pn kwie 11, 2016 9:22 pm

a co to jest G80?

Wcześniej nie widziałem zdjęcia, apropo fajny Blazerek.
Mam identyczna wersję nadwoziową, u mnie dokładki poszerzające nadkola są lakierowane na czarno, i nie raz tak widziałem nieważne jakie auto miało lakier. Lusterka mam czarne plastikowe tak jak i listwy zderzaka poniżej chromu zderzaka z przodu.
Obrazek
Obrazek

Lusterko rozbierałem bo uszkodzili mi w warsztacie, zerwana blokada, na razie mam zrobione na sztywno od kierowcy. Najgorzej jest oderwać wkład lusterka, bo trzeba to zrobić mocno i zdecydowanie, ja bałem się uszkodzić bo ciężko dostać sam wkład. Jak mnie najdzie to powalczę.

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pn kwie 11, 2016 10:54 pm

starywariat pisze:a co to jest G80?
Blokada mostu.
Najczęściej już niedziałająca :)
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

McGyver

Kontaktowanie:

Post autor: McGyver » ndz kwie 17, 2016 5:14 am

Właśnie... jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała... u mnie również klamki drzwi są w kolorze nadwozia :)
Auto na pewno nie było w całości malowane itp (są naklejki produkcyjne z VINem na każdej części) więc chyba jakaś fanaberia nabywcy...

McGyver

Kontaktowanie:

Post autor: McGyver » czw maja 19, 2016 8:51 pm

Troszkę ostatnio sie nudziłem i pomeczylem nieco ludkow z chevroleta na temat mojego autka i co ciekawe w/g ich papierów moje auto zostało sprzedane do Santo Domingo w Dominikanie :-) co ciekawe dziwi mnie pakiet opcji eksportowych na Belgię ;-) moze to jakas firma z Dominikany sprowadzała auta do Europy cholera wie. Historii serwisowej raczej nie maja ale jeszcze pomecze moze cos z nich wyciągnę :-) dostałem listę opcji RPO i pokrywają sie idealnie z naklejka w schowku czyli nie ma mowy o jakiejs literówce :-)

jezy888

Post autor: jezy888 » czw maja 19, 2016 10:45 pm

ja mam wg vinu export na Niemcy ale sprzedany w belgii, nawet cukierka znalazlem belgijeskiego i jakas monete :P
1995 S-10 4.3 4x4 Ext. Cab
sprzedam JGC SRT.

starywariat
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: starywariat » pt maja 20, 2016 9:24 am

McGyver pisze:(...) sie idealnie z naklejka w schowku czyli nie ma mowy o jakiejs literówce :-)
Kurcze, masz naklejkę w schowku, dobrze Ci:)

McGyver

Kontaktowanie:

Post autor: McGyver » pt maja 20, 2016 10:33 am

Mogę Ci maila podać do tego z serwisu który mi wydruk opcji z Auta przysłał z opisem i inne dokumenty na temat gdzie trafiło do sprzedaży... Pewnie do Twojego po VINie tez wydrukuje co tam oryginalnie miałeś wsadzone :-)

jezy888

Post autor: jezy888 » sob maja 21, 2016 8:31 pm

ta naklejka jest dobra bo po niej moglem dojsc jaki mam most z tylu,ze to g80. Ostatnio mi zaskoczyl na mokrym asfalcie na skrzyzowaniu, nie dalem rady go skontrowac i baczka puscilem :)3 dobrze,ze w nocy i pusto bylo bo obciach :P
1995 S-10 4.3 4x4 Ext. Cab
sprzedam JGC SRT.

McGyver

Kontaktowanie:

Post autor: McGyver » ndz maja 22, 2016 2:00 am

Oj te 4,3 a zwłaszcza na benzynie... czasem sobie przycisnę to można się przestraszyć jak to wyrywa :D Wcześniej jeździłem 1,1T 2.0Turbo 180KM i przyznam, że w Blazerze nawet na automacie wrażenia z przyspieszenia (zwłaszcza na benzynie) dają się odczuć :D Na gazie jest ok ale jakby nieco słabiej albo może troszkę zakresy przyspieszeń się lekko różnią.
Moje w/g RPO miało opcje na Belgię... i w ogóle sporo dodatków typu "na Europę" ale w/g Chevroleta sprzedane było po raz piewszy do Dominikany :D I bądź tu mądry.
Z ciekawości nie ostała się któremuś z Was instrukcja obsługi. Znalazłem jakiegoś czeskiego "hurtownika" i ma instrukcje do blazerów ... co ciekawe dla 99r ponoć ma francuską niemieckie i angielskie (to takie były :D ?? ). i cena chyba koło 15-20 ojro więc szału nie ma. Pomęczę może jakieś foto to czyś dostanę żeby chociaż wiedzieć co to jest i ewentualnie jak znajde parę wolnych groszy to zamówię, a ostatnio dentysta mnie wyczyścił więc teraz do końca miesiąca pościk :(

starywariat
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: starywariat » ndz maja 22, 2016 7:16 pm

Ja mam instrukcję:
- książkową po niemiecku (dostałem razem z autem, jest tam właśnie ręcznie wpisany 5 cyfrowy kod PIN)
- pdf dobrej jakości po angielsku 1,6MB
- jeszcze mam coś w pdf'ie co nie jest serwisówką ale hmmm.......,od opisu części składowych, silniki, skrzynia, mosty, zaiwecha itp,itd. i ich identyfikacja po płyny jakie się stosuje aż po momenty dokręcania wszelakiej maści śrub. I jest do modelu S10 2000 Pickup ale jak wiadomo wiele ma wspólnego z 5 dzwi albo z ZR. Całośc 110 stron, 16MB

jak ktoś chce pdf'y to wyśle na maila.

flomaker

Post autor: flomaker » ndz maja 22, 2016 10:14 pm

@McGyver - jakbyś kupował (angielską?) to daj znać - dołożę się i chętnie kopię przyjmę.
Blazer 99'

McGyver

Kontaktowanie:

Post autor: McGyver » pn maja 23, 2016 12:39 am

Angielskie koleś ma dwie sztuki, ale wygląda, że są to USA... fakt faktem papierowe i rok 99 oryginał :D
Instrukcje mam obecnie wydrukowaną z PDF'a więc nie chciałbym wydawać ok 100zł na coś co już mam tylko po to by mieć "bardziej" oryginalne. Gdyby była to ta instrukcja co opisują jak programowac piloty itp to czemu nie. Ciekaw jestem niemieckiej wersji... "starywariat" możesz zrobić jakieś fotki tych stron co opisują piloty od centralnego :D Ciekaw jestem czy to to samo co USA czy może coś bardziej pod euro opcje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”