Potrzebne czesc do blazera 99

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

radas77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Potrzebne czesc do blazera 99

Post autor: radas77 » ndz mar 12, 2017 11:13 pm

Witam potrzebuje actuatora ogrzewanie moze kto ma?
To cos takiego

Look at this on eBay http://www.ebay.com/itm/361714965709

McGyver

Kontaktowanie:

Re: Potrzebne czesc do blazera 99

Post autor: McGyver » czw mar 16, 2017 6:17 am

Mam takie cuś zapasowe :) A co z Twoim jest nie tak? Są dwie wersje dla klimy manualnej i automatycznej i nie są takie same. :) Ten do klimy automatycznej jest drogi a prawie nie ma się tam co zepsuć. Najczęściej pęka zębatka (da się skleić) albo może się pozycja potencjometru przestawić (zakres pracy to ok 2-6kOhm) z czego na sucho jeździ od ok 10Ohm do 8kOmów :) i mając prosty miernik da się to spokojnie ustawić. I bardzo ważna sprawa, że po włożeniu do auta nie wolno odpalić tego silniczka "na sucho" bo po włączeniu zapłonu się sam kalibruje i wykrywa skrajne pozycje więc musi zostać zablokowany klapką nawiewów bo inaczej zjedzie na Zero albo maksimum i tam "utknie" i trzeba będzie ustawiać raz jeszcze.
Do demontażu kluczyk 5,5 i jakaś mała przedłużka bo dostęp dziadowski przez schowek ale "pół godziny" i da się to wytargać (chyba 2 śrubki trzymają).
W razie pytań pisz to pomogę bo już temat tego maleństwa przerobiłem na wylot :)
Chevrolet Blazer 1999 LT - 4,3 Automat - wersja europejska

radas77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: radas77 » ndz mar 19, 2017 10:22 pm

Witam poszla zebatka I caly czas daje cieplo
Mam klime manualna taka na pokretla
Rozebralem Cala deske aby tam sie dostac ☺
Raz juz bylo sklejane ale znow poszlo wiec mysle aby zmienic na taki niesklejany albo jakim klejem sklejic aby znow sie nie posypalo

McGyver

Kontaktowanie:

Post autor: McGyver » śr mar 22, 2017 10:28 pm

Jak Klima manualna to nówki kosztują koło 10$ czy coś takiego, może warto z ebaya czy coś poszukać. Te z automatycznej są o niebo droższe, i nia pasują zamiennie. Skleić zębatkę można tylko opaską metalową zacisnąć żeby się nie rozłaziła i zalać przed skręceniem jakąś kropelką... powinno trzymać byle dobrze odtłuścić całość - na YT były filmiki jak to reanimować "Blend door actuator"
Chevrolet Blazer 1999 LT - 4,3 Automat - wersja europejska

Awatar użytkownika
xymenez

Post autor: xymenez » wt kwie 04, 2017 2:30 am

Normalna sprawa.
Najgorzej, ze ciężko to wyjąć!
Ja się wkurzyłem i jak latem mi za mocno grzało, to zrobiłem dziurę w obudowie dmuchawy i patyczkiem przestawiłem klapkę na zero. Latem grzanie niepotrzebne :) Obudowę zaklejasz taśmą naprawczą i po kłopocie. Na zimę w drugą stronę :)

Teraz w Fordzie mam dużo łatwiej (bo awarie dokładnie te same) - dostęp idealny. A mechanizm pasował od zupełnie innego, starszego Forda (obudowy identyczne, musiałem tylko zamienić same bolce ruszające klapą, miały inne wycięcia). Tu może być podobnie - może pasować od innego GM z tych czasów i myślę, ze znajdziesz na Allegro :)
Ostatnio zmieniony wt kwie 04, 2017 2:38 am przez xymenez, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07

Awatar użytkownika
xymenez

Post autor: xymenez » wt kwie 04, 2017 2:37 am

o, proszę: od Luminy pasuje! (z ciekawości poszukałem)
Bierz: http://allegro.pl/chevrolet-lumina-3-8- ... 34698.html
:)
W środku są na 100% takie same - wyjmiesz sobie zębatkę.

...o! A tu ma ktoś ich bardzo dużo :) :) http://allegro.pl/hummer-h2-03-09r-siln ... 68780.html Ale idiotycznie drogo
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » wt kwie 04, 2017 5:44 am

silnika tam nie ma który?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”