Wybaczcie off-top, ale na mój stan wiedzy to jest miejsce gdzie dostanę najbardziej rzeczowe odpowiedzi.
Miłego tygodnia i... można kasztanić

Moderator: Marcin-Kraków
jak zwykle
Reduktory były zakładana fabrycznie,w związku z tym inne zawieszenie przód,inny układ kierowniczy.Tylny most to samo.Dokładanie reduktora nieopłacalne.Ja mam Rwd,kolega któremu pomagam ogarniać mechanicznie Awd /stały napęd/.I ani ja ,ani kolega nie używa tego auta w teren,to typowe dupowozy ,dojadą tam gdzie potrzeba.
Krótkie kolektory dolotowe i zrobienie wkrętek w dobrym miejscu ,przy tym wężyki mają być jednakowej długości,A,żeby to dobrze upchnąć to też problem .W porównaniu z blazerem vortec to 500 drożej ,a niby to samo
chyba się nie rozumiemy, nie chodzi o przerobienie RWD na AWD tylko AWD z przełożeniem drogowym 1: i terenowym 1:2,75 (to jest reduktor, jeśli nie ma 2 przełożeń to jest skrzynia rozdzielcza nawet jeśli ma przełożenie 1:1,3 ale jedno tylko drogowe jak RR na przykład)pituszek pisze: ↑ndz lis 26, 2017 5:05 pmReduktory były zakładana fabrycznie,w związku z tym inne zawieszenie przód,inny układ kierowniczy.Tylny most to samo.Dokładanie reduktora nieopłacalne.Ja mam Rwd,kolega któremu pomagam ogarniać mechanicznie Awd /stały napęd/.I ani ja ,ani kolega nie używa tego auta w teren,to typowe dupowozy ,dojadą tam gdzie potrzeba
napisaliśmy posta w tym samym czasiepituszek pisze: ↑pn lis 27, 2017 9:29 amGeneralnie,reduktory są takie jak w blazerze ,pominęli tylko sterowanie manualne,do 2000 niewiele można z tym zrobić bez poważnych kosztów,po 2000 napędy są spinane automatycznie elektronicznie i jest możliwe dołożenie sterowania od blazera/podobno/nie miałem jeszcze okazji w to ingerować .A co najciekawsze i na stronach producenta i wg opinii kolegów co mają Awd spalanie jest niższe niż w Rwd,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość