Problem z dołaczaniem przedniego mostu
Moderator: Marcin-Kraków
Problem z dołaczaniem przedniego mostu
Witam
mam problem z przednim napędem. Na początku gdy go dołącze wszystko jest ok. znaczy ciągnie na wszystkie koła i wogule spoko. jednak po przejechaniu. kilkunastu metrów (czasem kilkuset) cos sie rypie. mianowicie zaczyna mi coś w nim wyć słychać to mniejwięcej tak jak sprzęgło przeciążeniowe we wkrętarkach. jeśli tylko coś ktoś wie na ten temat to prosze o pomoc. poszukuje również manuala do blazera `92`silnik 4,3 skrzynia automat.
mam problem z przednim napędem. Na początku gdy go dołącze wszystko jest ok. znaczy ciągnie na wszystkie koła i wogule spoko. jednak po przejechaniu. kilkunastu metrów (czasem kilkuset) cos sie rypie. mianowicie zaczyna mi coś w nim wyć słychać to mniejwięcej tak jak sprzęgło przeciążeniowe we wkrętarkach. jeśli tylko coś ktoś wie na ten temat to prosze o pomoc. poszukuje również manuala do blazera `92`silnik 4,3 skrzynia automat.
Zbliżają się sztandary króla piekieł
sprawdziłem ten mieszek, no i niestety jest on cały. i jak dołącze napęd to sie łądnie wsysa. no chyba że podczas jazdy traci to podciśnienie ale to musze jeszcze jakoś sprawdzć. spróbuje jescze tak jak pisałeś spiąć go na stałe. musze tylko wykombinować jak to najprościej zrobić. Na dziś mam jescze w planach walke z aortyzatorami. Będę szukał jakichś amorków które są dłuższe o jakieś 10cm w stanie rozciągniętym. może z jakiegoś dostawczaka coś dobiore.
przegrywam wojne z napędami dalej mi je wywala. ale ostatnio się już totalnie wk.. no i jak mi go wywaliło to stanąłem i zostawiłem go zgrzytającego. w tym momencie zauważyłem że wogule mi oba napędy wywaliło bo samochud stanął. wysiadłem z niego i zaczołem słuchać skąd dokładnie zgrzyt dochodzi. no i wyszło mi z tego że to z okolic reduktora. spotkał się już ktoś z czymś takim?