Chevrolet Tahoe

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

klucz13

Kontaktowanie:

Re: Chevrolet Tahoe

Post autor: klucz13 » ndz lut 06, 2011 6:57 pm

16-27 lpg, miasto 22-25 przy sekwencji a przy tym jest ohydne z wyglądu , nie ekonomiczne i poskórwysyniewygodne nawet bez klimatyzowanych foteli w tej chwili kupiłbym ośmio litrowego a nie 5,3 bo jest znacznie mocniejszy i sporo mniej pali
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » ndz lut 06, 2011 7:46 pm

klucz13 pisze: Do starych jest w uj najgorzej do modelu 2000-2006 luknij na ebay
Taaa, jasne... :)20 :)20 :)20
Kupiłem na ebayu taki zestaw, bo byłem głupi i nie doczytałem - teraz mam na strychu komplet nówek lamp nieśmiganych.
"European look", czyli wyglądają (z daleka) jak europejskie ale nadal symetryczne. Z bliska oczywiście nalepka "made in taiwan".
:)3
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » ndz lut 06, 2011 7:51 pm

Mroczny pisze:powiedzcie.. takie 10 letnie tahoe to jak wychodzi ze spalaniem lpg? Napęd tam jakiś rozsądny?
18-19 lpg (na 33 calach) niezależnie czy miasto czy trasa. Instalacja 2 generacji.
Napęd prawdziwy - dołączany lewarkiem w podłodze. Nowsze miały już na guziki i opcję alltime 4x4.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz lut 06, 2011 7:52 pm

Kostuch pisze:
klucz13 pisze: Do starych jest w uj najgorzej do modelu 2000-2006 luknij na ebay
Kupiłem na ebayu taki zestaw, bo byłem głupi i nie doczytałem - teraz mam na strychu komplet nówek lamp nieśmiganych.
"European look", czyli wyglądają (z daleka) jak europejskie ale nadal symetryczne. Z bliska oczywiście nalepka "made in taiwan".
European look to znaczy tylko tyle że jak lukasz to wyglądają jak europejskie , trza dalej czytać
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » ndz lut 06, 2011 7:58 pm

klucz13 pisze:
Kostuch pisze:
European look to znaczy tylko tyle że jak lukasz to wyglądają jak europejskie , trza dalej czytać
Kluczu, gadasz za przeproszeniem jak kaczyński - wiem, ale nie powiem :)21
Podaj link i będzie wiadomo. Swojego czasu przeczesałem ebaya dokładnie i nie było.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz lut 06, 2011 8:07 pm

Kostuch pisze:
Mroczny pisze:powiedzcie.. takie 10 letnie tahoe to jak wychodzi ze spalaniem lpg? Napęd tam jakiś rozsądny?
18-19 lpg (na 33 calach) niezależnie czy miasto czy trasa. Instalacja 2 generacji.
Napęd prawdziwy - dołączany lewarkiem w podłodze. Nowsze miały już na guziki i opcję alltime 4x4.
skrobnij jeszcze parę słów..

jakie roczniki najlepsiejsze, jakie silniki.. co szczególną miną itd..

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz lut 06, 2011 8:07 pm

Kostuch pisze:[Kluczu, gadasz za przeproszeniem jak kaczyński -.
Masz pozwolenie na " londowanie "

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » ndz lut 06, 2011 8:40 pm

Mroczny pisze:
Kostuch pisze:
skrobnij jeszcze parę słów..

jakie roczniki najlepsiejsze, jakie silniki.. co szczególną miną itd..
Do 95 były silniki 5,7 z wtryskiem TBI, potem do 99 CSFI (vortec). Te pierwsze nieco prostsze w obsłudze, ale vortec'owi nie mam nic do zarzucenia.
Od 2000 wsadzali 5,3 flexfuel (chodzące też na E85). Niby mocniejsze, ale przy wyższych obrotach. No i buda już o profilu wibratora :)21
Bigblocka 7,4 albo diesla rzadko się spotyka.

Słaby patent to rozłączana przednia półośka zamiast sprzęgiełek. Na dodatek termicznym aktuatorem, który przestaje działać w zimie :)3
Dostępne na szczęście patenty na linkę. U mnie spięte na stałe, bo i tak po rozpięciu jednej półosi wszystkie flaki przodu się kręcą.
Tylny dyfer regulowany podkładkami - upierdliwe do bólu :)3 . Tylne łożyska w moście używają półosi jako wewnętrznej bieżni - jak wylatane, to się robi spory luz.
Skrzynie 4l60e mają swoje fochy po zylionie przebiegu, ale dają się zaleczyć aftermarketowymi gadżetami.
Wszystkie graty dostępne od ręki w Polsce (drogo) albo na ebayu (tanio).

Awatar użytkownika
kozlos

Post autor: kozlos » pn lut 07, 2011 11:41 am

klucz jeżeli masz ten magiczny link do europejskich świateł których jak piszesz do starej budy jest pełno to się podziel, bo ja podobnie jak Kostuch długo i bezskutecznie przeszukałem ebaye i inne takie tam. Kostuch, czy za jakąś rozsądną kwotę nie chciałbyś ulżyć Twojemu strychowi i odsprzedać te european look?
1994 Chevy Suburban

cvevyblazerk5

Post autor: cvevyblazerk5 » pn lut 07, 2011 1:59 pm

kozlos pisze:klucz jeżeli masz ten magiczny link do europejskich świateł których jak piszesz do starej budy jest pełno to się podziel, bo ja podobnie jak Kostuch długo i bezskutecznie przeszukałem ebaye i inne takie tam. Kostuch, czy za jakąś rozsądną kwotę nie chciałbyś ulżyć Twojemu strychowi i odsprzedać te european look?
Na ebayu niema ,ja znalazłem kiedys na jakiejs niemieckiej stronie były lampki do wszyskiego i bardzo duzy wybór , moze uda mi sie znalesc ten link to ci podesle

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pn lut 07, 2011 3:22 pm

kozlos pisze: Kostuch, czy za jakąś rozsądną kwotę nie chciałbyś ulżyć Twojemu strychowi i odsprzedać te european look?
Żona kazała zostawić do zainstalowania po ogarnięciu blacharki, żeby cały był piękny 8)
Te co mam na aucie mają już lekko zmatowione klosze, więc kiedyś założę te nowe.
Chyba że swoje masz potłuczone, to mam jeszcze komplet ze zniszczonymi odbłyśnikami ale rokującymi kloszami.

Awatar użytkownika
kozlos

Post autor: kozlos » pn lut 07, 2011 5:47 pm

Ach te nasze małżonki estetki;) Moje mają całe klosze ale też zmatowione no i odblysnik już też nie pierwszej młodości. Nie probowales coś rezać z legalnymi lampami np podwójnymi o podobnych wymiarach? Ją się przymierzam do soczewek od neoplana albo starego nissana vanette, bo już nie mam zdrowia przy przeglądach.
1994 Chevy Suburban

Awatar użytkownika
kozlos

Post autor: kozlos » pn lut 07, 2011 8:58 pm

cvevyblazerk5 pisze:
kozlos pisze:klucz jeżeli masz ten magiczny link do europejskich świateł których jak piszesz do starej budy jest pełno to się podziel, bo ja podobnie jak Kostuch długo i bezskutecznie przeszukałem ebaye i inne takie tam. Kostuch, czy za jakąś rozsądną kwotę nie chciałbyś ulżyć Twojemu strychowi i odsprzedać te european look?
Na ebayu niema ,ja znalazłem kiedys na jakiejs niemieckiej stronie były lampki do wszyskiego i bardzo duzy wybór , moze uda mi sie znalesc ten link to ci podesle
Dzięki, gdybyś jakimś cudem znalazł byłbym zobowiązany.
1994 Chevy Suburban

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » pn lut 07, 2011 9:31 pm

kumpel w grandzie WJ sobie spolerowal klosze , zajebiscie :)2 wygladaja jak nowe :wink:
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

Awatar użytkownika
JaberNTT

Post autor: JaberNTT » wt lut 08, 2011 11:13 am

kozlos pisze:Ach te nasze małżonki estetki;) Moje mają całe klosze ale też zmatowione no i odblysnik już też nie pierwszej młodości. Nie probowales coś rezać z legalnymi lampami np podwójnymi o podobnych wymiarach? Ją się przymierzam do soczewek od neoplana albo starego nissana vanette, bo już nie mam zdrowia przy przeglądach.
Od Zetora pasują :)

http://www.sklep.wesem.pl/3/6641/Reflek ... etor_ramka
Dodge Ram w200 / m880 1976.

Awatar użytkownika
kozlos

Post autor: kozlos » śr lut 09, 2011 8:48 am

No ja Cię proszę.... od zetora. To niech to będzie John Deere chociaż, będzie koszernie przynajmniej :)21
Ale to co podałeś nie zmieści się w budzie GMT400. Z tego co mierzyłem to na razie tylko soczewki od miejskich neoplanów pasują (prawie 400 pln/szt)
1994 Chevy Suburban

cvevyblazerk5

Post autor: cvevyblazerk5 » śr lut 09, 2011 3:45 pm

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » śr lut 09, 2011 4:56 pm

To wszystko jest symetryczne :)3
"SAE-DOT approved" nic nie oznacza.

Ciekawe, że identyczne lampy można kupić na amerykańskim ebayu za połowę ceny europejskiego ebaya (nawet wliczając transport i cło) :)21
Jakoś bardzo nabierają na wartości te gadżety podróżując przez ocean.

Awatar użytkownika
kozlos

Post autor: kozlos » czw lut 10, 2011 8:26 am

Ja myślę że po prostu do GMT400 nie ma lamp asymetrycznych z homologacją. Nigdy to auto nie było oferowane w EU, a większość która jeździ to własność żołnierzy US z niemieckich baz. Niemcy nie czepiają się symetrycznego oświetlenia, mało tego dla US cars przewidują mniejsze tablice rejestracyjne. Tam jest wszystko dla ludzi a nie przeciwko...
1994 Chevy Suburban

Awatar użytkownika
JaberNTT

Post autor: JaberNTT » czw lut 10, 2011 10:28 am

Poszukajcie tam na linku wesema już nie pamiętam które to bo nie miałem potrzeby przerabiania ale kumpel właśnie z któryś tam z oferty zbudował ,jest ich tam parę z różnymi wymiarami .

A to inne rozwiązanie żeby nie iść pod górę to szukajcie lamp bosha o numerze 0 301 305 100( z pozycją ) i 0 301 305 102 ( bez pozycji )

Na tych stronach są ale ceny jakieś kosmonautyczne :) no ale są

http://www.instalacje.intercars.com.pl/ ... kod=100001
http://www.sklepy24.pl/sklep/autosklepb ... 01-305-100
http://motohurt.info/sklep/product_info ... ts_id=4717

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Dodge Ram w200 / m880 1976.