Chevy Tahoe
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
Chevy Tahoe
Panowie,
czy ktos z Was zna/widzial to auto?
http://allegro.pl/chevrolet-tahoe-i5758623353.html
Czy macie jakies opinie jesli chodzi o gaz w tym silniku? Podobno kiepsko to znosza....
Pytam, poniewaz slyszalem tak od 2 mechanikow ale sam nie mialem nigdy stycznosci....
Z gory dzieki za rade
czy ktos z Was zna/widzial to auto?
http://allegro.pl/chevrolet-tahoe-i5758623353.html
Czy macie jakies opinie jesli chodzi o gaz w tym silniku? Podobno kiepsko to znosza....
Pytam, poniewaz slyszalem tak od 2 mechanikow ale sam nie mialem nigdy stycznosci....
Z gory dzieki za rade
Re: Chevy Tahoe
Za drogo!!! o 10 tys 

Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Ten silnik bez problemu łyka gaz, jak większość amerykańskich jednostek. Mam jednego co prawda Tahoe na serwisie, ale właściciel ma go już z 7lat, cały czas na gazie, non stop przeloty Holandia-Pl i nazad. Na silniku jeszcze nic nie zarobiłemrobert.nemeczek pisze:Panowie,
Z gory dzieki za rade

Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
Mam poprzednią generację Tahoe (5.7 a nie 5.3). Te nowe są brzydkie. A środkowa konsola nie pozwala "się rozkraczyć" na fotelu
Jeździ bez problemu na lpg drugiej generacji.
Sekwencja jest dla dziewczynek

Jeździ bez problemu na lpg drugiej generacji.
Sekwencja jest dla dziewczynek

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
oh taki 5.3 przeszczepic do mojego s10
wszystko plug & play 

1995 S-10 4.3 4x4 Ext. Cab
sprzedam JGC SRT.
sprzedam JGC SRT.
-
- jestem tu nowy...
Czyli to, ze te silniki nie bardzo sie sprawdzaja na gazie i sa awaryjne, mozna miedzy bajki wlozyc?
do mechanikow trafiaja te co sa zmarnowane, mozna stad ta opinia. A z gazem jak z gazem, dziala podobno bez zarzutow jak jest porzadnie zalozony a z tym wiadomo jak jest ale to dotyczy kazdego silnika i lpg.
Te silniki sa nie do zatarcia jak stare beczki mercedesa
mniej trwale jednak sa skrzynie i tutaj raczej bym przyjrzal sie dokladniej czy wszystko gra
Te silniki sa nie do zatarcia jak stare beczki mercedesa

1995 S-10 4.3 4x4 Ext. Cab
sprzedam JGC SRT.
sprzedam JGC SRT.
-
- jestem tu nowy...
Dzieki za rade. Pozdrawiam
Witam,
widze, ze nie potrzebnie zalozylem nowy temat bo juz jeden jest odnosnie Tahoe 5.3. Ja chce kupic cos takiego w okolicach rocznika 2004 - 2006, czyli ten poprzedni model ale bede kupowal auto w Niemczech. Ten z ogloszenia, na zdjeciach wyglada ok ale jak widze, to one wszystkie wygladaja dosc ladnie. Jednak, te przebiegi, ktore przy nich podaja, to jakis szczyt przegiecia jest. 100 tys. km. w takim aucie i po tylu latach ? Powiedzcie, jak te auta trzymaja sie pod wzgledem korozji. Silnik i inne bajery, mozna naprawic ale jak juz trzeba auto latac i spawac, to nie dla mnie zabawa. Ja chcialbym kupic jednak cos bez lpg i zalozyc instalacje na wlasna reke bo wiem, ze zla instalacja, moze zrobic troche zlego silnikowi. Jakie przebiegi wytrzymuja te silniki ? Czy to sa jakies pochodne od tych 5.7 ? Nie czaruje sie i wiem, ze takie auto 10-letnie, bedzie mialo juz pewnie w okolicach 250 tys. km. tak realnie. Myslalem tez o Cadillacu Escalade ale jest ich bardzo malo.
Pozdrawiam
Pawel
widze, ze nie potrzebnie zalozylem nowy temat bo juz jeden jest odnosnie Tahoe 5.3. Ja chce kupic cos takiego w okolicach rocznika 2004 - 2006, czyli ten poprzedni model ale bede kupowal auto w Niemczech. Ten z ogloszenia, na zdjeciach wyglada ok ale jak widze, to one wszystkie wygladaja dosc ladnie. Jednak, te przebiegi, ktore przy nich podaja, to jakis szczyt przegiecia jest. 100 tys. km. w takim aucie i po tylu latach ? Powiedzcie, jak te auta trzymaja sie pod wzgledem korozji. Silnik i inne bajery, mozna naprawic ale jak juz trzeba auto latac i spawac, to nie dla mnie zabawa. Ja chcialbym kupic jednak cos bez lpg i zalozyc instalacje na wlasna reke bo wiem, ze zla instalacja, moze zrobic troche zlego silnikowi. Jakie przebiegi wytrzymuja te silniki ? Czy to sa jakies pochodne od tych 5.7 ? Nie czaruje sie i wiem, ze takie auto 10-letnie, bedzie mialo juz pewnie w okolicach 250 tys. km. tak realnie. Myslalem tez o Cadillacu Escalade ale jest ich bardzo malo.
Pozdrawiam
Pawel
Traiblazer 4.2 LTZ 2005
Renault Master 2.3 2016
Renault Trafic 1.6 2018
Renault Master 2.3 2016
Renault Trafic 1.6 2018
Przecież to to samo, tylko napchane blichtrem po dach.synthman pisze:. Myslalem tez o Cadillacu Escalade ale jest ich bardzo malo.
Pozdrawiam
Pawel
W przybliżeniu:
chevrolet = gmc = cadillac
podobnie jak ford = mercury = oldsmobile
Że nie wspomnę o obecnym stanie: Jeep = Fiat

Hmm... ale w Escalade sa silniki 6.0, a nie 5.7 czy 5.3 ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Traiblazer 4.2 LTZ 2005
Renault Master 2.3 2016
Renault Trafic 1.6 2018
Renault Master 2.3 2016
Renault Trafic 1.6 2018
W nowych Tahoe również.synthman pisze:Hmm... ale w Escalade sa silniki 6.0, a nie 5.7 czy 5.3 ?
Pozdrawiam
https://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Tahoe
Ale nie da się już na te auta patrzeć bez bólu oczu

Nie wiedzialem. Faktycznie, te nowe modele stracily juz swoja "amerykanskosc".
Traiblazer 4.2 LTZ 2005
Renault Master 2.3 2016
Renault Trafic 1.6 2018
Renault Master 2.3 2016
Renault Trafic 1.6 2018