Astro 4x4
Moderator: Marcin-Kraków
-
-
Re: Astro 4x4
Spód od blazera chyba
Po co Ci to ?
Bez sensu to jest, w 90% przypadków cena jest np 20 tyś a czasami można trafić piękną sztukę za dosłownie parę złotych np 4-5 tysi dokładnie taką samą jak jest obok za 25-30...
-ani to mocne, ani to duże, ani to szybkie, taki samochód nijaki, typowej amcarowości też w tym jest tylko szczypta
daj se siana, no chyba, że to pierwszy wóz dla syna, którym zamierzacie wydachować
Po co Ci to ?
Bez sensu to jest, w 90% przypadków cena jest np 20 tyś a czasami można trafić piękną sztukę za dosłownie parę złotych np 4-5 tysi dokładnie taką samą jak jest obok za 25-30...
-ani to mocne, ani to duże, ani to szybkie, taki samochód nijaki, typowej amcarowości też w tym jest tylko szczypta
daj se siana, no chyba, że to pierwszy wóz dla syna, którym zamierzacie wydachować

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Nieee, bardziej mi chodzi o wozidło, którym 6 członków zespołu będzie się poruszało komfortowo ciągnąć przyczepę.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
-
Daj na luz z tym ja bym tak powiedział, poszukaj suburbana np, albo jakieś taho, jest moc, jest komfort, jak porobisz zaniedbania to będziesz miał spokój na długo .
Spód nie jest od Balzera daleko mu do blazera,
Spalanie od 16 do 28lpg
Wersja AWD czy normalną?
Ogólnie silnik 4,3V6 popularny, moc od 150 do 200 kucy dość fajny moment obrotowy, prędkość przelotowa 120km/h po wyjeciu siedzeń 2,5m do zagospodarowania, przód 2 osoby 2rząd 2 lub 3 w zależności od wersji, 3 rząd 3os, przy wstawionych wszystkich rzędach bagażnik nie jest zbyt ogromny. Podloganplaska po wyjęciu siedzeń,
Kuzyn miał na chwile zmienił na transportera, mniej upierdliwy w naprawach, dużo tańszy, przede wszytkim większy
Sens ma jak masz dobry serwis do amerykanów co zna markę, inaczej bez sensu na auto do zpitalania z przyczepą
Spalanie od 16 do 28lpg
Wersja AWD czy normalną?
Ogólnie silnik 4,3V6 popularny, moc od 150 do 200 kucy dość fajny moment obrotowy, prędkość przelotowa 120km/h po wyjeciu siedzeń 2,5m do zagospodarowania, przód 2 osoby 2rząd 2 lub 3 w zależności od wersji, 3 rząd 3os, przy wstawionych wszystkich rzędach bagażnik nie jest zbyt ogromny. Podloganplaska po wyjęciu siedzeń,
Kuzyn miał na chwile zmienił na transportera, mniej upierdliwy w naprawach, dużo tańszy, przede wszytkim większy
Sens ma jak masz dobry serwis do amerykanów co zna markę, inaczej bez sensu na auto do zpitalania z przyczepą
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Jak.myślisz o tym żółtym z Białej Podlaskiej to przemyśl sprawę 2 razy
Napęd masz tam AWD bez możliwości rozłączenia, sprzęgło wiskotyczne i łańcuch
Można zmotac reduktor od S10 ale rzeźba elektryczna mocna
Zawias tył ma resorze przód na drążku skretnym, przód na półramie która lubi gnić, to samo z bocznymi drzwiami i nadkolami od spodu, teperaturki niedostępne
jak polecą podciśnienia to nawet ogrzewania nie będziesz mieć w tym aucie
całkiem ciekawe patenty sterowania nawiewem to ma 
Ogólnie fajne autko ale jak ma się kto tym zająć porządnie

Napęd masz tam AWD bez możliwości rozłączenia, sprzęgło wiskotyczne i łańcuch
Można zmotac reduktor od S10 ale rzeźba elektryczna mocna

Zawias tył ma resorze przód na drążku skretnym, przód na półramie która lubi gnić, to samo z bocznymi drzwiami i nadkolami od spodu, teperaturki niedostępne

Ogólnie fajne autko ale jak ma się kto tym zająć porządnie
Przyczepa jest niewielka, instrumenty itp. To nie jest do zapitalania. Raczej w promieniu 150km od domu, spokojnym, wolnym tempem, ekipa ma komfortowo spać Ma byc wygodnie w srodku, wygodniej niż w voyagerze. Przestronniej. I taki Astro ma fajna stylówę 
Wersja tylko napędowa. Inna nie wchodzi w grę. Imprezy są w roznych miejscach, zimą itp. Z przyczepą, w szesc osób... Musi wjechać i wyjechać.
Pytam o takie astro, bo kosztują 30 za wyglądające na fotach przytomnie...

Wersja tylko napędowa. Inna nie wchodzi w grę. Imprezy są w roznych miejscach, zimą itp. Z przyczepą, w szesc osób... Musi wjechać i wyjechać.
Pytam o takie astro, bo kosztują 30 za wyglądające na fotach przytomnie...
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Żadnych zmot. Seria pełna, ledbar doswietlajacy, plyta pod silnik i hak.
No właśnie, da sie tamuj latwo haka zamontowac z tylu?
No właśnie, da sie tamuj latwo haka zamontowac z tylu?
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT

Co do jazdy to najlepiej wypada "autostradiwo" latajac koło 70km /h pali dużo (konwerter spina dopiero ponad 80) po mieście ponad 20 spokojnie wypije bez dynamicznej jazdy,
Co do zawiasu to resory u nas dostępne średnio od blazera dają 4 cale liftu

Największy problem to ogarnięcia silnika, Vortec to trochę specyficzną konstrukcja choć spokojnie wytrzymuje 500kkm jeśli serwisowany, w tym aucie już nawet wymiana kabli dostarcza ciut gimnastyki, robią ją z wnętrza auta

Diagnostyka przez TECHa ale trzeba mieć sprzęt w dupe daje immo bez TECHa nie ogarniesz a nie da się to wyciąć, są 3 możliwości immo nikt nie wie która jest gdzie

Pojedyncze fotele bardzo wygodne reszta średnio wygodna ale jeździć się da

Ogólnie jako busik camperowy ok jako auto na codzień trochę drogo wychodzi w obsłudze
Piszę z telefonu więc masakra sory
Naped 4x4 wystepuje tan w serii normalnie przeta piszę o tym od początku 
Pytalem o rozwiązanie tegoż napędu. Jesli jest na wiskozie na wale jak w voyagerze to nie jest zle.
Pod resor poduszki pneumatyczne mozna zawsze dac jak bedzie ciezko mial.
Tak se dumam ino, musze to z bliska obczaic.
Te immobilajzery mnie straszą mocno. Nie znosze takich udziwnien.

Pytalem o rozwiązanie tegoż napędu. Jesli jest na wiskozie na wale jak w voyagerze to nie jest zle.
Pod resor poduszki pneumatyczne mozna zawsze dac jak bedzie ciezko mial.
Tak se dumam ino, musze to z bliska obczaic.
Te immobilajzery mnie straszą mocno. Nie znosze takich udziwnien.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Naczesysza awaria 4x4 to padnieta wisko właśnie albo rozpierniczony przedni dyfer,
Dobrze to się diagnozuje przez złącze, można nawet tymi aplikacjami na androida podobno (nie próbowałem)
Problem ze zmieszczeniem dużej butli pod autem, ale coś tam się da upchnąć
To auto ma parę swoich problemów specyficznych, dlatego warsztat ogarnięty by się przydał, zwłaszcza ze tam niewiele miejsca i większość żeby się dostać trzeba dolot i pół przodu i tapicerki ze środka rozebrać
tak ze tak
naprawianie w drodze to to średnio jest.... Ale w USA to najpopularniejszy VAN ( GMC Safari to to samo)
Dobrze to się diagnozuje przez złącze, można nawet tymi aplikacjami na androida podobno (nie próbowałem)
Problem ze zmieszczeniem dużej butli pod autem, ale coś tam się da upchnąć

To auto ma parę swoich problemów specyficznych, dlatego warsztat ogarnięty by się przydał, zwłaszcza ze tam niewiele miejsca i większość żeby się dostać trzeba dolot i pół przodu i tapicerki ze środka rozebrać

Nie wiem, dlatego pytam. Nigdy nie padlo mi wisko w voyagerze. Ani nie widzialem padnietego. To jest atomowa konstrukcja nie przenoszaca przeciążeń. Reduktor przekazujacy naped na wal też mi sie nigdy nie zepsuł. Takze... tutaj nie mam jakichs obaw, jezeli to jest podobnej konstrukcji. Silnik upchany w czelusciach grodzi mnie nie jara. To jest faktycznie mocno nie teges jak trza coś zrobić z tyłu.
Transitem sie brzydzę wybitnie. Nie chcę zadnego transita, vivaro, ducato, vito i innych busów stworzonych do wozenia cegieł...
Transitem sie brzydzę wybitnie. Nie chcę zadnego transita, vivaro, ducato, vito i innych busów stworzonych do wozenia cegieł...

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
No to walniety napęd widziałem na jutiubie
Największy problem to podciśnienia i elektryka tego auta :/ A głównie problem z dostaniem się do wszytkiego, do tego notorycznie ciągnący przewód chłodzenia oleju skrzyni
ogolniendostep do silnika jest lepszy wnkazdym busie do wozenia cegieł 

Największy problem to podciśnienia i elektryka tego auta :/ A głównie problem z dostaniem się do wszytkiego, do tego notorycznie ciągnący przewód chłodzenia oleju skrzyni

-
-
Ernilku, jedź obejrzyj sobie to jakieś tam astro, przejedź się a potem jedź obejrzyj sobie taki wóz i przejedź się
http://allegro.pl/chevrolet-suburban-5- ... l#imglayer
ja do swojego suburbana do bagażnika wrzucam kilkanaście arkuszy blachy 1250/2500 i 6 osób włącznie z kierowcą pomieści bez problemu w tym samym czasie, jako komfrtowe auto wycieczkowe, jakbym miał jakieś najazdy to mogę schować jakieś auto osobowe
jak podniosę maskę to mam dostęp do wszystkiego, ale nie podnoszę bo nie mam potrzeby olej sie tylko wymienia, z tym, że ja mam tego starszego
http://patrykstal.pl/amerykanskie-auta/
W tym nowszym też się nic nie psuje, jeśli nie był w rękach jakiegoś mądrego inaczej .
Nie kupuj se tego astro, no chyba, że to z nudów szukasz zajęcia
http://allegro.pl/chevrolet-suburban-5- ... l#imglayer
ja do swojego suburbana do bagażnika wrzucam kilkanaście arkuszy blachy 1250/2500 i 6 osób włącznie z kierowcą pomieści bez problemu w tym samym czasie, jako komfrtowe auto wycieczkowe, jakbym miał jakieś najazdy to mogę schować jakieś auto osobowe

jak podniosę maskę to mam dostęp do wszystkiego, ale nie podnoszę bo nie mam potrzeby olej sie tylko wymienia, z tym, że ja mam tego starszego
http://patrykstal.pl/amerykanskie-auta/
W tym nowszym też się nic nie psuje, jeśli nie był w rękach jakiegoś mądrego inaczej .
Nie kupuj se tego astro, no chyba, że to z nudów szukasz zajęcia

Wyczytałem właśnie, że taki nowszy od Twojego ma już IFS z przodu... Ja nie wiem, czy oni ochujeli nawet w tym jułeseju? 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
-
Nie bojaj się, nie ma czego, tam jest ifs, no trochę kwas, ale ten ifs jak nie jest przy zakupie zdemolowany to nie będziesz w stanie go popsuć, mam czteronapędową ciężarówkę z takim ifs em, wiele takich ifsów u mnie było... nie psują się
jest w takim subie tylko kilka rzeczy które mogą zaszwankować, ale to nic groźnego .
Na prawdę, bardzo fajne autka to są, nie będziesz żałował, olej w cholerę te astro, piszę z pełną świadomością .
Rozebrałem do ostatniej śrubki parę sztuk i złożyłem nie ma tajemnic .
- apede
-
- Kontaktowanie:
Patryk, ten GMC niebieski to jest pędzony dwusuwem?
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
Znaczy, to jaki ma rozmiar bagażnika (AxB) z wszystkimi siedzeniami ?Patryk 160 pisze: ↑sob lis 04, 2017 8:36 pm
ja do swojego suburbana do bagażnika wrzucam kilkanaście arkuszy blachy 1250/2500 i 6 osób włącznie z kierowcą pomieści bez problemu w tym samym czasie

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-
-
niestety, ten niebieski GMC nie jest na powerstroku, to by był szczyt marzeń, był taki dwusuw do niego do kupienia, ale chcieli spory szmal, zbyt spory szmal jak na zaspokojenie mojej żądzy, więc jeździ nadal benzyną
https://www.youtube.com/watch?v=kRziS6C3i1Q
ten niebieski ma benzynę

idzie jak wściekły

suburban ma bagażnik ponad 2 metry długi na jakieś półtora między nadkolami, nie mierzyłem nigdy bo nie miałem nigdy obaw czy się coś zmieścimisman pisze: ↑sob lis 18, 2017 8:09 pmZnaczy, to jaki ma rozmiar bagażnika (AxB) z wszystkimi siedzeniami ?Patryk 160 pisze: ↑sob lis 04, 2017 8:36 pm
ja do swojego suburbana do bagażnika wrzucam kilkanaście arkuszy blachy 1250/2500 i 6 osób włącznie z kierowcą pomieści bez problemu w tym samym czasie![]()
No dobra, ale to z trzema rzędami siedzeń (wspomniane 6 os.) czy tylko dwie kanapy trzyosobowe ?
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-
-
Dwa rzędy, bez przesady

- apede
-
- Kontaktowanie: