, ,
golony pisze:grand wyzsza polka???nie powiedzial bym porownujac np jeepa 95 do mojego blazera to jeep strasznie tandetna i przereklamowana kicha i buja sie jak sredniowieczny okret ale coz rzecz gustu...trailblazera widzialem tylko na foto..calkiem ladny no i co wazne nie tak opatrzony jak peep
Ty GOLONY umiesz czytać??? Przecież napisałem , że WJ z 2000roku

Ogólnie hamerykany to tandeta . Mam świeże porównanie więc wiem co piszę . Oczywiście każdy ma swoje zdanie , ale proszę kilka przykładów: blazer- spasowanie np. przednich lamp , drzwi , brak regulacji zawiasów , trzeszczące plastiki , kompletnie niefunkcjonalny bagażnik - spróbuj coś wyciągnąć z jego końca nie brudząc spodni

koło pod spodem , wszechobecna rdza podwozia, tragiczne rozwiązanie drążków kierowniczych - mam tu na mysli końcówkę z tuleją gumową , a żeby wymienić tą przy przekładni trzeba przekładnie demontować

, załączanie napędów też się blokowało , a auto miało dopiero 170tys. i było BEZWPADKOWE i serwisowane . Co mi się podobalo - silnik i jego praca bajka . Cichutko , a po dodaniu gazu piękny gulgot , ładny środek - mój wyglądał jak nówka , dobre hamulce .
Teraz jeep - spasowanie wszystkiego znacznie lepsze , łatwy dostęp do bagażnika , silnik jednak 4,7 pracuje jeszcze piękniej , napędy włączane ręcznie , znacznie ciszej w środku , dużo lepsze wyposażenie . Co mi się w jeepie nie podoba - mala trwałość mostów - łożyska na ataku - koszt naprawy przyzwoity , mało dokładny klimatronic - ale to "domena" wszystkich amerykańców , słabe hamulce i światła mijania. Wystarczy jednak tarcze porowkować i jest już bardzo dobrze . Właśnie to zrobiłem! Co do świateł to wystarczy zmiana lamp na soczewki i też jest o.k. Pewnie , że trochę to kosztuje . Trudno .Zawieszenie jest bardziej miękie , ale WJ już tak nie buja jak poprzednik!!! Co można porównać? Zużycie paliwa! Ogólnie uważam , że WJ ma zdecydowanie więcej plusów technicznych niż blazer . Co do wyglądu to rzecz gustu . Mnie bardziej podoba się jeep .