Witam
Jestem tu pierwszy raz bo planuję zakup auta terenowego np. Blazera. Znalazłem gościa w Śremie koło Poznania, który ma na placu kilka Blazerów/GMC Jimmy i sposor części z rozbiórki. Ściąga samochody z Niemiec i ma całkiem ciekawą cenowo ofertę. Firma nazywa się chyba Ragra.
Czy ktoś zna tę firmę i może polecić lub odradzić zakup auta u nich?
I druga sprawa to pytanie o najprostszą metodę europeizacji świateł przednich i tylnich Blazera?
No i ostatnia rzecz to pytanie o warsztat mogący się opiekować Blazerem w Łodzi lub okolicach.
Z góry dzięki i pozdrawiam, Marcin
Spredawca Blazerów - Śrem
Moderator: Marcin-Kraków
-
europejskie światła
W zasadzie nie ładnie sobie samemu odpowiadać ale moze zainteresuje to innych. Otóż namierzyłem w USA reflektory i światła tylne do Blazera zgodne z homologacją europejską i oznaczone 'E'. Są to oficjalne części w ramach GM Parts.
I wkurza tylko to, że nasi specjaliści w sklepach i serwisach samochodów amerykańskich zupełnie nie umieli nic powiedzieć. Szczytem był serwis Chevroleta z Gdańska, reklamujący się w internecie, że sprowadza części do Chevroleta USA, który po przeszukaniu katalogu stwierdził, że nie ma takiego samochodu jak Blazer!
W sumie lampy znalzał mi sklep części do samochodów amerykańskich zlikalizowany w Wlk. A jeden ze sklepów w USA zweryfikował wynalezione przez Anglików numery części jako światła T84 i T89 czyli zgodne z normami europejskimi.
Smutne jest tylko to, że nasi spece od "amerykanów" potrafią jedynie liczyć sobie 1900zł za piastę, którą mogę kupić w internecie za 250US z transportem do Polski.
Musiałem to z siebie wyrzucić... uff
Pozdrawiam, Marcin
I wkurza tylko to, że nasi specjaliści w sklepach i serwisach samochodów amerykańskich zupełnie nie umieli nic powiedzieć. Szczytem był serwis Chevroleta z Gdańska, reklamujący się w internecie, że sprowadza części do Chevroleta USA, który po przeszukaniu katalogu stwierdził, że nie ma takiego samochodu jak Blazer!
W sumie lampy znalzał mi sklep części do samochodów amerykańskich zlikalizowany w Wlk. A jeden ze sklepów w USA zweryfikował wynalezione przez Anglików numery części jako światła T84 i T89 czyli zgodne z normami europejskimi.
Smutne jest tylko to, że nasi spece od "amerykanów" potrafią jedynie liczyć sobie 1900zł za piastę, którą mogę kupić w internecie za 250US z transportem do Polski.
Musiałem to z siebie wyrzucić... uff

Pozdrawiam, Marcin