Spredawca Blazerów - Śrem

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Marcin1
Kontaktowanie:

Spredawca Blazerów - Śrem

Post autor: Marcin1 » ndz wrz 17, 2006 4:23 pm

Witam

Jestem tu pierwszy raz bo planuję zakup auta terenowego np. Blazera. Znalazłem gościa w Śremie koło Poznania, który ma na placu kilka Blazerów/GMC Jimmy i sposor części z rozbiórki. Ściąga samochody z Niemiec i ma całkiem ciekawą cenowo ofertę. Firma nazywa się chyba Ragra.

Czy ktoś zna tę firmę i może polecić lub odradzić zakup auta u nich?

I druga sprawa to pytanie o najprostszą metodę europeizacji świateł przednich i tylnich Blazera?

No i ostatnia rzecz to pytanie o warsztat mogący się opiekować Blazerem w Łodzi lub okolicach.

Z góry dzięki i pozdrawiam, Marcin

boris.blank

Post autor: boris.blank » ndz wrz 17, 2006 7:36 pm

Witam.
1. Nie
2. Z jakiego roku Blazer ?
3. Tak

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » ndz wrz 17, 2006 7:58 pm

Blazer z roku 2000 (pierwsza połowa). A namiary tego warsztatu koło Łodzi moge prosić?

Pozdrawiam, Marcin

Marcin1
Kontaktowanie:

europejskie światła

Post autor: Marcin1 » śr wrz 20, 2006 10:32 pm

W zasadzie nie ładnie sobie samemu odpowiadać ale moze zainteresuje to innych. Otóż namierzyłem w USA reflektory i światła tylne do Blazera zgodne z homologacją europejską i oznaczone 'E'. Są to oficjalne części w ramach GM Parts.

I wkurza tylko to, że nasi specjaliści w sklepach i serwisach samochodów amerykańskich zupełnie nie umieli nic powiedzieć. Szczytem był serwis Chevroleta z Gdańska, reklamujący się w internecie, że sprowadza części do Chevroleta USA, który po przeszukaniu katalogu stwierdził, że nie ma takiego samochodu jak Blazer!

W sumie lampy znalzał mi sklep części do samochodów amerykańskich zlikalizowany w Wlk. A jeden ze sklepów w USA zweryfikował wynalezione przez Anglików numery części jako światła T84 i T89 czyli zgodne z normami europejskimi.

Smutne jest tylko to, że nasi spece od "amerykanów" potrafią jedynie liczyć sobie 1900zł za piastę, którą mogę kupić w internecie za 250US z transportem do Polski.

Musiałem to z siebie wyrzucić... uff :)

Pozdrawiam, Marcin

plakiet

Post autor: plakiet » czw wrz 21, 2006 7:13 am

W serwisach chevroleta przeważnie mają pojęcie tylko o samochodach przejętych spod szyldu daewoo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”