Blokada mechanizmu ??
Moderator: Marcin-Kraków
- Blade
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Blokada mechanizmu ??
Blokada mechanizmu różnicowego w Blazerku 4wd w tylnym moście w jaki sposób jest załączana?? (Mechanicznie, Elektromechanizcnie??)
Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi... ;]
Zamiast kombinować, nie lepiej odczytać kody RPO ze schowka?
Na stronie s10.blazers.com (i kilku innych) możesz sprawdzić co każdy oznacza.
Ale tak na zdrowy rozsądek, to w tylnonapędowcach raczej się nie zakłada blokad.
Poza tym zastanawia mnie jedna rzecz: po co Ci blokada skoro jeździsz tylko po asfalcie? (czy może znalazłeś jakieś opony AT/MT na 20" felgi?)
Ale tak na zdrowy rozsądek, to w tylnonapędowcach raczej się nie zakłada blokad.
Poza tym zastanawia mnie jedna rzecz: po co Ci blokada skoro jeździsz tylko po asfalcie? (czy może znalazłeś jakieś opony AT/MT na 20" felgi?)
- Blade
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Póki co rozwazam dostepne opcje. Przedniego napedu nie bede dokladal (koszta za duze) w przypadku felg o tyle lepiej ze mozna byc w plecy np.500zł bo pozniej mozna je osobno sprzedac. A jezdze przewaznie po asfalcie teren nie ma racji bytu, proby byly i przy odrobinie "ciezszym" terenie konczyly sie fiaskiemplakiet pisze:Zamiast kombinować, nie lepiej odczytać kody RPO ze schowka?

Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi... ;]