Blazer 5,7

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

bodek1

Blazer 5,7

Post autor: bodek1 » pn lut 11, 2008 5:50 pm

Poratujcie wiedzą - blazer z roku 1990 , silnik 5,7 wtrysk jednopunktowy - jaka w tym aucie jest skrzynia / automat / , reduktor i czy ma wyjście na PTO ? Jeżeli nie to czy jest możliwość zastąpienia go innym np. dana300? Autko kupione , ale nie jeżdżone . Wymieniam silnik i tak się zastanawiam czy można mu dołożyć mechanika .
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY

sweetek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sweetek » wt lut 12, 2008 10:56 am

Witam
obawiam się, że nie.
Miałem Blazera 4,3 l (automat) + masę części. Mój znajomy miał 5,7 i padła mu skrzynia. Po wyjęciu skrzyni stwierdził, że może z mojej skrzyni (co ja miałem luźną) da się coś powymieniać i naprawić jego. Po skonfrontowaniu okazało się, że te dwie skrzynie miały nawet te same oznaczenia. Ale na pewno nie było tam wyjścia na PTO. Chyba, że jest możliwość od takiej skrzyni odłączyć reduktor i wymienić na jakiś inny?
i jak zwykle pozdrawiam wszystkich

bodek1

Post autor: bodek1 » wt lut 12, 2008 11:13 pm

No właśnie! Chodzi mi o to czy reduktor blazera można zastąpić innym . Mam dane 300 , która pasuje do skrzyni zj-ta / silniki 5,2-5,9 / . Co prawda to jeep , a to chevrolet , ale moze............ Auto mam w tej chwili w warsztacie oddalonym o 150km więc nie bardzo mogę sprawdzić . Oczywiście za kilka dni bedę wiedział co i jak , ale myślałem , że może ktoś już ćwiczył temat i podzieli się doświadczeniem oraz wiedzą .
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”