Jak dobrać się do wentylatora nawiewu...

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Pawwwel77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Jak dobrać się do wentylatora nawiewu...

Post autor: Pawwwel77 » ndz lis 23, 2008 10:18 pm

Witam wszystkich! Robi się zimno a tu masz ci los... dmuchawie zachciało się strajkować. Objawy - jak zwykle - czeski film! Działa tylko przy pierwszym odpaleniu rano i najlepiej już go nie gasić :-), bo po zgaszeniu już bardzo rzadko zdarza się aby działał. Podejrzewam szczotki na silniku - no właśnie - jak się do tego dobrać bo już dwa razy robiłem podejścia i jakoś tracę chęci jak na to patrzę ... W którym miejscu znajduje się dokładnie ten silniczek dmuchawy? Nie chciałbym bym bez sensu rozebrać pół samochodu choć to pewnie nieuniknione a jeżeli już do tego dojdzie to chciałbym go rozebrać z właściwej strony...:-). Jeszcze jedno pytanie, czy wyłączniki przy drzwiach w słupkach nie zamykają czasami jakiegoś obwodu, który współpracuje z dmuchawą? Może ktoś już miał podobne problemy?
Pozdrowionka z zaparowanych szyb :-?

Awatar użytkownika
Pawwwel77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pawwwel77 » pn lis 24, 2008 10:29 am

Acha... auto to GMC Jimmy 96 4,3 votec

boris.blank

Post autor: boris.blank » czw lis 27, 2008 6:46 pm

Silniczek jest w zespole klimatyzacji pod maską przy lewym błotniku.
Z reguły powinien posiadać dostęp serwisowy (for service cut here) i po rozcieciu osłony masz dostep do śrub.

Awatar użytkownika
Pawwwel77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pawwwel77 » pt gru 05, 2008 10:15 am

Dzięki Boris - bo ja ostro przymierzałem się do ściągnięcia kokpitu w kabinie, a to bym sobie kuku zrobił, :o - jakbym tam tego silniczka nie znalazł... :lol:
A ta osłona jest u mnie i tak w strzępach więc działam...
Pozdrawiam Serdecznie!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”