Hamulce
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Hamulce
a można jak wiesz gdzie - i weź te stare ze sobą
San Shou moja miłość: http://www.youtube.com/watch?v=LoszTLmV5hk
Co do hamulców: słuchajcie - udało mi się odkręcić SAMEMU 4 śruby servo hamulca! Hurra!!
Lepiej: zamierzam rozebrać servo (zgadnijcie, jak to się robi) i je naprawić!
:)
Lepiej: zamierzam rozebrać servo (zgadnijcie, jak to się robi) i je naprawić!

Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
Najpierw się pochwalę: z pewnością jestem jedną z nielicznych osób, które rozebrały SERVO (!) i je naprawiły (!!). Jest to trochę robota głupiego, zwłaszcza, jak się zamknie pokrywę pod kątem 90* (mimo, że 4 śruby wyglądają na pozornie identyczny rozstaw)... I zwłaszcza, jak już serwo jest włożone (z trudem! co dziwne, przedody hamulcowe nie popękały...). Wtedy należy je wyjąć, JESZCZE RAZ rozłożyć, przestawić pokrywę o 90* - jak powinna być - a następnie ZŁOŻYĆ, zanieść do auta i znowu WKŁADAĆ między przewodami, co jest trochę na pograniczu magii i woltyżerki.
No cóż, po prostu chciałem sprawdzić, czy serwo jest naprawialne, szczerze mnie to ciekawiło.
Więc: JEST. Gumę po prostu trzeba załatać. Lepiej by zrobił to pewnie wulkanizator, ale sądzę, żem wykonał to solidnie.
A rozbiera się, rozglepując (np. młotkiem) takie metalowe zapadki, które się zazębiają względem siebie po obwodzie serwa.
O.
Mogę wrzucić zdjęcia z akcji. Wrzucić?

No cóż, po prostu chciałem sprawdzić, czy serwo jest naprawialne, szczerze mnie to ciekawiło.
Więc: JEST. Gumę po prostu trzeba załatać. Lepiej by zrobił to pewnie wulkanizator, ale sądzę, żem wykonał to solidnie.
A rozbiera się, rozglepując (np. młotkiem) takie metalowe zapadki, które się zazębiają względem siebie po obwodzie serwa.
O.
Mogę wrzucić zdjęcia z akcji. Wrzucić?

Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
Aha - jeden facet ma takie serwa w dobrym stanie (2 szt) za 50 zł !
Dla oszczędzenia męczarni warto nawet kupić za 150
Niektórzy na Allegro przesadzają z ceną 250 zł za używkę... chętnie bym ich tepił.

Dla oszczędzenia męczarni warto nawet kupić za 150

Niektórzy na Allegro przesadzają z ceną 250 zł za używkę... chętnie bym ich tepił.

Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07