kompas
Moderator: Marcin-Kraków
Re: kompas
Jest w instrukcji - ale dotyczy tylko obszaru USA, jest tych obszarów 15 i te liczby wprowadza się do kompasu.
Ja proponuje zabrać do autka normalny kompas - ustawić się autem idealnie wg. kompasu np. na północ N i tak kalibrować kompas w panelu aby wskazywał N.
Naciskasz dwa przyciski naraz - włączając kompas - trzymasz troszkę chyba 5 s - wyświetli się VAL - wtedy klikając tym górnym wprowadzasz cyferki od 1 do 15 - no i tak trzeba pokombinować by było na N po zatwierdzeniu, ewentualnie potem jeszcze poprawić.
Ja proponuje zabrać do autka normalny kompas - ustawić się autem idealnie wg. kompasu np. na północ N i tak kalibrować kompas w panelu aby wskazywał N.
Naciskasz dwa przyciski naraz - włączając kompas - trzymasz troszkę chyba 5 s - wyświetli się VAL - wtedy klikając tym górnym wprowadzasz cyferki od 1 do 15 - no i tak trzeba pokombinować by było na N po zatwierdzeniu, ewentualnie potem jeszcze poprawić.
Pozdrawiam
Tomek
--------------
Chevloret 4x4 4-Door Blazer LS 98.r
Silnik Vortec 4300 V6 CSFI (L35)
Tomek
--------------
Kompas ogólnie fajna rzecz!
(można nawet jździć bez gps-u..
<- jak ktoś wie, jak się posługiwać
:) )
(można nawet jździć bez gps-u..

Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
U mnie robi bez przestawiania czyżby w balzerach inna północ byłabanan70 pisze:Jest w instrukcji - ale dotyczy tylko obszaru USA, jest tych obszarów 15 i te liczby wprowadza się do kompasu.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
A nie słyszaleś, że biegun sie przesunął, a poza tym ma nastąpić przebiegunowanie? (2012
!)

Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
Co Ci robi ... jajecznicę ?klucz13 pisze: U mnie robi bez przestawiania czyżby w balzerach inna północ była![]()
Bieguny magnesu zwane biegunami magnetycznymi nie pokrywają się z biegunami geograficznymi i jest coś takiego jak deklinacja, dlatego trzeba kalibrować kompas w danym obszarze.
To oczywista oczywistość

Pozdrawiam
Tomek
--------------
Tomek
--------------
xymenez pisze:A nie słyszaleś, że biegun sie przesunął, a poza tym ma nastąpić przebiegunowanie? (2012!)
Taa... zaraz po Euro, podobno...
Widocznie mój kompas o tym nie wie i działa dobrze bez kalibracjibanan70 pisze:klucz13 pisze: U mnie robi bez przestawiania czyżby w balzerach inna północ była![]()
Bieguny magnesu zwane biegunami magnetycznymi nie pokrywają się z biegunami geograficznymi i jest coś takiego jak deklinacja, dlatego trzeba kalibrować kompas w danym obszarze.
To oczywista oczywistość

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii