Wymiana katalizatora
Moderator: Marcin-Kraków
Wymiana katalizatora
Witam
Właśnie padł mi w Blazerze katalizator. Ponoć za katalizatorem jest jeszcze jedna sonda co skutecznie utrudnia użycie taniego zamiennika. zaryzykowałem i zaordynowałem zamiennik (porcelanowy) za 500zł. I jak na razie wszystko gra i nie wyświetla się żadne service engine soon. Tyle, że dźwięk zyskał jakiś taki bardziej basowy i głębszy.
Właśnie padł mi w Blazerze katalizator. Ponoć za katalizatorem jest jeszcze jedna sonda co skutecznie utrudnia użycie taniego zamiennika. zaryzykowałem i zaordynowałem zamiennik (porcelanowy) za 500zł. I jak na razie wszystko gra i nie wyświetla się żadne service engine soon. Tyle, że dźwięk zyskał jakiś taki bardziej basowy i głębszy.
Blazer 4.3V6 LS 4x4
Re: Wymiana katalizatora
W środku jest głośniej. Linka nie mam, bo warsztat sam zamawiał i wstawiał.
Blazer 4.3V6 LS 4x4
Podejrzewam, że to któryś z tych http://www.jmj.com.pl/?lang=pl&page=ofe ... walne#viewArturosxp pisze:A czy w srodku jest głośniej??
Podeslij link do tego katalizatora
Blazer 4.3V6 LS 4x4
Czy oprócz zapalającej się kontrolki w jakiś sposób dało się odczuć, że katalizator się skończył?
Czy przy zapchanym katalizatorze może się w ogóle nie zapalać kontrolka? Pytam, gdyż powyzej 4 tys. auto bardzo słabo mi ciągnie. Przy wyprzedzaniu najefektywniej jest nie powodować kick downu.
Czy przy zapchanym katalizatorze może się w ogóle nie zapalać kontrolka? Pytam, gdyż powyzej 4 tys. auto bardzo słabo mi ciągnie. Przy wyprzedzaniu najefektywniej jest nie powodować kick downu.
Nic się nie zapalało tylko katalizator tłukł się w obudowie i strasznie hałasował.
Blazer 4.3V6 LS 4x4