a może Blazer?

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

bronco2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

a może Blazer?

Post autor: bronco2 » pn paź 11, 2010 8:19 am

Witam wszystkich forumowiczów!

Na forum jestem od kilku godzin, ale już mi się podoba. Intensywnie szukam taniej, trwałej terenówki na zimę. Pisałem już w dziale Forda odnosnie modelu Bronco. Ale w oczy rzucił mi się także ładny kanciasty Blazerek, więc jestem i tutaj :D
Może któryś z szanownych kolegów zechciałby rzucić okiem na poniższe ogłoszenie

http://otomoto.pl/chevrolet-blazer-C14920813.html

i powiedzialby czy warto się bawić w taki zakup.

Proszę o opinie i sugestie. Pozdrawiam!

cvevyblazerk5

Re: a może Blazer?

Post autor: cvevyblazerk5 » pn paź 11, 2010 5:26 pm

Witam. Ten bronek jest ładny , sam na niego zwrucile uwage bo cena dobra ale niewiadomo jak z bliska wyglada.

bronco2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bronco2 » pn paź 11, 2010 5:28 pm

Dzięki kolego za odpowiedź! Ponieważ nie mam doświadczenia z tego typu autami (pochodzenie, wiek), to powiedz mi czy to wiarygodna cena za takie auto? Chodzi o to, czy nie jest to totalny złom? Jako że miałoby to być moje drugie auto, tylko do sprawnego poruszania się zimą i ewentualnie na weekendowe wypady za miasto to może warto? Wiadomo, że bulwarówki bym z tego nie zrobił, ale raczej bym o takiego Blazerka dbał, bo przywiązuję się do samochodów. Chciałbym po prostu wiedzieć, że mógłbym na nim polegać.

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony pn paź 11, 2010 5:39 pm przez bronco2, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » pn paź 11, 2010 5:39 pm

na + to ze ma manualny reduktor
na - silnik , troche slabowity cho pewnie i tak bedzie ci sluzyl :wink:
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

bronco2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bronco2 » pn paź 11, 2010 5:42 pm

Kurde, lejesz kolego miód na moje serce. Upatrzyłem sobie tego Chevy`ego i jeszcze jednego Forda Bronco. Ciekawe do którego lepiej z częściami? Jak znam życie to pewnie do Forda. Ale Blazer też ładny, w sumie to przecież bardzo podobne auta. Dużo się z takimi amerykańcami dzieje? To już przecież ponad 20 lat (ale za to jaki klimat!)

cvevyblazerk5

Post autor: cvevyblazerk5 » pn paź 11, 2010 7:27 pm

bronco2 pisze:Kurde, lejesz kolego miód na moje serce. Upatrzyłem sobie tego Chevy`ego i jeszcze jednego Forda Bronco. Ciekawe do którego lepiej z częściami? Jak znam życie to pewnie do Forda. Ale Blazer też ładny, w sumie to przecież bardzo podobne auta. Dużo się z takimi amerykańcami dzieje? To już przecież ponad 20 lat (ale za to jaki klimat!)
czy dużo sie dzieje? z mojego doswiadczenia wiem ze wszystkie amerykanskie jakie miałem rocznikowo nieprzekraczjaco 90 roku były lepsze niz te po 90 latach napewno sa w nich lepsze blachy,napewno grubsze. I tak musisz jechac je zobaczyc, ja bym jechał na twoim miejcu do tego którego masz blizej jak bedzie git to biesz bo w sumie wielkiej róznicy miendzy nimi niema.

bronco2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bronco2 » pn paź 11, 2010 7:42 pm

No dobrze, więc na co zwracać uwagę żeby się nie władować w piękną skarbonkę, ale bez dna?

cvevyblazerk5

Post autor: cvevyblazerk5 » pn paź 11, 2010 8:12 pm

bronco2 pisze:No dobrze, więc na co zwracać uwagę żeby się nie władować w piękną skarbonkę, ale bez dna?
Ja osobiscie niemiałem do czynienia z tymi modelami i niewiem co konkretnie w nich nawala. Jedz przejedz sie, sprawdz silnik ,zawieszenie itd. ogólnie to co sie sprawdza . Ja do zakupu zabieram zone pytam czy sie jej podoba, jak mówi ze nie to biore :lol:

bronco2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bronco2 » pn paź 11, 2010 8:33 pm

Heh, dobry sposób. To ja muszę się na szybko hajtnąć i też go zastosuję :D

flomaker

Post autor: flomaker » wt paź 12, 2010 9:21 am

Jezuuuu... chłopie... Ty weź się nie hajtaj - Ty weź czyjąś. No wziął by się jeszcze zmarnował i nikt by go nie uratował. Moja chętnie na co dzień śmiga Blazerem od pierwszego razu, a mnie np samo prowadzenie po mieście nie odpowiada wcale, ale poza czarnym - jest super.
Jak wszystko w miarę sprawne, nie pognite, mechanicznie działa i blacharka uczciwie zrobiona, to przejedź nim się kilkanaście kilometrów po mieście, na trasie tak koło 100km/h i zobacz czy Ci odpowiada takie prowadzenie się auta. Poświęć na oględziny ze 3 godziny - nie spiesz się. Proste konstrukcyjnie i niewymagające auto. Samemu można wiele zrobić, a jak nie, to u kowala czy w byle warsztacie, gdzie mają chęci podłubać wszystko naprawisz. Z częściami może być nieco kłopotu np. ja się bujam teraz z poszukiwaniem potencjometru poziomu paliwa w baku do Blazera 99. Ale części eksploatacyjne są dostępne w ciągu kilku dni wysyłkowo.
Blazer 99'

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » wt paź 12, 2010 10:02 am

bronco2 pisze:No dobrze, więc na co zwracać uwagę żeby się nie władować w piękną skarbonkę, ale bez dna?
Na wszystko :)21

Przede wszystkim jak chodzi silnik i skrzynia na zimno i po porządnym rozgrzaniu.
Remont automatu tani nie jest i byle kowal tego nie ogarnie. Kompresję też sprawdź na cylindrach.
I pozaglądaj pod wszystkie wykładziny podłogowe...
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

bronco2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bronco2 » wt paź 12, 2010 10:49 am

Za namową kolegi Flomakera plany ożenku odłożę na później. Póki co skupię się jednak na szukaniu auta :D Dziękuję za konkretne rady i proszę o więcej!

Pozdrawiam!

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » śr paź 20, 2010 4:30 pm

flomaker pisze:Z częściami może być nieco kłopotu np. ja się bujam teraz z poszukiwaniem potencjometru poziomu paliwa w baku do Blazera 99. Ale części eksploatacyjne są dostępne w ciągu kilku dni wysyłkowo.
W USA jest wszystko od ręki więc co najwyżej poczekasz chwilę na przesyłkę.
Blazer 4.3V6 LS 4x4

Awatar użytkownika
nadglowski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nadglowski » pn lis 01, 2010 3:25 pm

Witam i jak z tym czerwono-czarnym Blazerem oglądałeś go?
[O]===DAIHATSU=TURBO[O]
\__________________/
Kiedyś ROCKY 2.0 3Y później BLAZER S10 2.8 teraz ROCKY 2.8 TD.

Awatar użytkownika
tona1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tona1 » pt gru 10, 2010 11:26 pm

Witam wszystkich zblazerowanych :D Chcialbym kupic blazera za 9000tys. Bo potrzebuje samochodu zebym mogl jezdzic na budowe i od czasu do czasu cos w nim przewiesc.Mialem kia sportage ale bylo za male tak wiec widzialem ze blazery sa w dobrej cenie.czy moze macie jakiegos godnego polecenia i zeby sie ciut mniej psul jak kia ;).Wiem ze za taka kase nie moge sie spodziewac niczego nadzwyczajnego w pelni jestem tego swiadomy :D.widzialem na alledrogo 2 bazyle jeden za 9500 drugi za 10900 moze ktos je zna.
http://otomoto.pl/chevrolet-blazer-C16193674.html
http://otomoto.pl/chevrolet-blazer-4-3- ... 95030.html
Chevy Blazer S10 95

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”