Blazer z ogłoszenia

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

kucek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Blazer z ogłoszenia

Post autor: kucek » sob paź 23, 2010 9:42 am

Witam wszystkich zblazerowanych. Od kilku tygodni jestem biernym czytelnikiem forum. Przyszła chyba już pora żeby samemu zasmakować jazdy Blazerem. Chciałbym się spytac , czy ktoś może zna autko z poniższej aukcji, czy warto sie nim zainteresować. http://otomoto.pl/chevrolet-blazer-lt-4 ... 05579.html Szukam samochodu do jazdy , a nie od razu do generalnego remontu, w cenie tak max do 10000. Jeszcze jedno pytanie, czy do wersji amerykańskiej będę potrzebował nowy zestaw narzędzi w rozmiarze calowym? A....i jeszcze jedno jak wygląda sprawa przeniesienia zbiornika gazu w miejsce koła zapasowego,ile taki zabieg może kosztować. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
VZ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Blazer z ogłoszenia

Post autor: VZ » sob paź 23, 2010 11:30 am

Auta nie znam ,ale:

- nie będziesz potrzebował kluczy calowych (przynajmniej do większości śrub i nakrętek).

- zastanów się dobrze nad celowością i konecznością przeniesienia zbiornika z gazem. W tym samochodzie zbiornik jest całkiem rozsądnie umieszczony wzdłuż bagażnika za węższym oparciem kanapy, dzięki temu można złożyć prawą część tylnego siedzenia co z kolei umożliwia uzyskanie całkiem długiej i pojemnej przestrzeni ładunkowej (jedna osoba może tam nawet wygodnie spać jeśli zaszłaby taka potrzeba).
Jeśli przeniesiesz go w miejsce koła zapasowego, będziesz musiał gdzieś wozić koło a zajmuje ono pół bagażnika. Możesz jeszcze wozić koło na dachu lub całkiem z niego zrezygnować (opierając się na własnym doświadczeniu nie radzę - zwłaszcza w podróży).
VZ

BLAZER 4,3 99'

Awatar użytkownika
uczniak

Post autor: uczniak » wt paź 26, 2010 11:18 am

przeniesienie/zmiana zbiornika to w zależności od wielkości to koszt około 700zł z robocizną (ja pytałem o zbiornik około 100L)

a miałem sobie podjechać zobaczyć tego Blazerka bo mam blisko :D ta cena to netto?

kucek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kucek » śr paź 27, 2010 5:40 pm

Dzięki za odpowiedzi. Ten zbiornik w bagażniku to jednak mi nie bardzo pasuje. Potrzebuję nieraz sporo przestrzeni w bagażniku, ale plusem jest to ,że nie będę potrzebował nowych narzędzi. Chyba w sobotę pojadę obejrzeć go na własne oczy.

Awatar użytkownika
uczniak

Post autor: uczniak » śr paź 27, 2010 9:36 pm

jadę jutro do rodziny która mieszka 300m od tego komisu to zerknę na niego :] skrobnę dwa słowa po oględzinach.

edit//

Byłem i pooglądałem
z zewnątrz całkiem nieźle, nie widać rdzy, ani większych zadrapań, kangur z przodu uderzony, maska średnio się otwiera przez kangura. Akumulator słaby, zapalił na kablach. Wyciek oleju, chyba z pod dekla zaworów ale tak źle że leje się na kolektor wydechowy, przez co po chwili jest wielka zadyma palonego oleju pod maską i w kabinie. Środek bardzo zadbany. Ma webasto podobno sprawne. Napędy się załączają. Ma osłony z blachy pod autem. Gaz nie sekwencja, podobno chodzi ładnie na gazie ale nie przełączałem. Butla w bagażniku. Cena na allegro 8200 w komisie 9900 ale gość powiedział że jak się nie chce faktury i z racji tego wycieku odda za 7200 na rękę :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”