Zamek w tylnej klapie - problem
Moderator: Marcin-Kraków
Zamek w tylnej klapie - problem
Czy też macie problem z przekręceniem zamka w tylnej klapie? Mogę włożyć kluczyk, ale w żadnym kierunku nie mogę go przekręcić. Czy to jest spowodowane tym, że syf tam się zbiera i w pewnym momencie blokuje zamek? Czy próbowaliście to czyścić?
Chevrolet Blazer 4.3 LT (1995) / LPG
Re: Zamek w tylnej klapie - problem
Ja tak miałem, bo do otwierania był używany tylko pilot albo guzik na desce.s1wy pisze:Czy też macie problem z przekręceniem zamka w tylnej klapie? Mogę włożyć kluczyk, ale w żadnym kierunku nie mogę go przekręcić. Czy to jest spowodowane tym, że syf tam się zbiera i w pewnym momencie blokuje zamek? Czy próbowaliście to czyścić?
Bębenek zarósł syfem. Po wyczyszczeniu otwiera się dowolnym kluczykiem

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Czyli rozebrać i spryskać WD40
thx

Chevrolet Blazer 4.3 LT (1995) / LPG
U mnie chodził bardzo ciężko ale napsikałem tam oleju i teraz działa super. WD-40 jest dobre do oczyszczania ale nie smaruje dobrze, bo nie jest tłuste. Przypadkiem mi na kartkę kiedyś się prysnęło i nawet tłustej plamy nie było. Stosowałem WD40 jako smarowidło ale nie sprawdzało się na długo. Olej silnikowy jest lepszy.