Czy zaspawac sprzegiełka?
Moderator: Marcin-Kraków
Czy zaspawac sprzegiełka?
Posypały mi sie srzegiełka automaty i na przód nie ciagnie , jak by ktos miał to bym chetnie kupił ale bardziej manualne. A jak nic nie załatwie to myslałem zeby zaspawac . Czy ktos z was miał juz kiedys zaspawane ? jakie sa plusy i minusy tego , czy mozna wogule tak zrobic?
Re: Czy zaspawac sprzegiełka?
tylko zaspawać , masz blokade za friko , a minusami się nie martw ... 

xm10
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
gg 6820858
Y60 +4'' / 35''
blokadę czego?
zaspawaj - jak masz dobre wały to nie odczujesz różnicy. A w międzyczasie kup na jakimś ebayu manuale i tyle
zaspawaj - jak masz dobre wały to nie odczujesz różnicy. A w międzyczasie kup na jakimś ebayu manuale i tyle
coś nie ten teges , normalnie wszyscy zaspawają , w celach uzyskania taniej blokadyxm10 pisze:tylko zaspawać , masz blokade za friko , a minusami się nie martw ...

bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...
A jak sie bedzie zachowywał na czarnym? No bo jak odłacze przód na reduktorze no a w moscie jest przeciesz mechanizm różnicowy to wydaje mi sie ze bedzie normalnie ? nie wiem nie znam sie zbytnio ale wydaje mi sie ze z dlokada to niema nic wspólnego
normalnie bedzie tylko bedzie zapięty przód , się nie stresuj 

bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...
dobrze Ci się wydaje.. wiele aut ma tak fabryczniecvevyblazerk5 pisze:A jak sie bedzie zachowywał na czarnym? No bo jak odłacze przód na reduktorze no a w moscie jest przeciesz mechanizm różnicowy to wydaje mi sie ze bedzie normalnie ? nie wiem nie znam sie zbytnio ale wydaje mi sie ze z dlokada to niema nic wspólnego
Dzieki Mroczny jutro biore sie za spawanie , mam nadzieje ze bedzie git .
najpierw sprawdź czy na pewno trzeba spawać.. większość sprzęgiełek automatycznych da się zablokować poprzez pozamienianie miejscami lub odwrócenie elementów
a spawanie zawsze to ostateczność - nie wyjdzie osiowo i będzie klepać półosią albo będzie zacierać wieloklin na niej..
a spawanie zawsze to ostateczność - nie wyjdzie osiowo i będzie klepać półosią albo będzie zacierać wieloklin na niej..
1.ciekawe za ile bedzie post przedni wal poszukiwany 2.pojawiaja sie wibracje przy szybkiej jezdzie 3.info w sprawie sprzegielek na pw
chevy K5, yamaha V-max, Fz 750 smietnik2??