Przewody olejowe ciekną

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
s1wy

Przewody olejowe ciekną

Post autor: s1wy » czw paź 27, 2011 2:37 pm

Przewody od chłodzenia oleju pocą mi się i przez to jestem zmuszony do dolewania oleju. Ostatnio je zdemontowałem i zacząłem wozić po serwisach hydrauliki siłowej, aby je zregenerować. Wszędzie panowie robili oczy ze zdziwienia, że są to specyficzne przewody, że rozmiar nie taki , że to aluminium itp. itp. Zaczynam się zastanawiać czy nie zawieźć ich do serwisu od klimy, bo oni przecież robią przewody z aluminium. Ale czy tam zrobione wytrzymają ciśnienie oleju? Oto jest pytanie...
Chevrolet Blazer 4.3 LT (1995) / LPG

flomaker

Re: Przewody olejowe ciekną

Post autor: flomaker » czw paź 27, 2011 11:59 pm

W klimie ciśnienie dochodzi do 30 bar, a podobno nawet je czasem przekracza w określonych warunkach, także powinno być ok.
Blazer 99'

Marcin1
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin1 » ndz lis 13, 2011 10:54 pm

A nie prościej kupić nowe?
Blazer 4.3V6 LS 4x4

Awatar użytkownika
s1wy

Post autor: s1wy » pn lis 14, 2011 11:22 am

Teraz to wiem :) Jakbym wiedział, jakie są to przewody to oczywiście bym je zamówił z USA. Ale po tym jak je zdemontowaliśmy to nie mogłem sobie pozwolić na kilkutygodniowy postój auta z racji oczekiwania przesyłki. Sama regeneracja wyniosła mnie 440zł, więc za tę kwotę miałabym "nówki"... No trudno, teraz przynajmniej wiem jakiego typu mam przewody w moim roczniku Blazera
Chevrolet Blazer 4.3 LT (1995) / LPG

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”