Dziwne zachowanie dmuchawy
Moderator: Marcin-Kraków
Dziwne zachowanie dmuchawy
Kilka razy objawił mi się problem z dmuchawą. Ostatnio (dla przykładu) jadać w nocy nastawiłem dmuchanie powietrza przez kratki wentylacyjne w desce rozdzielczej. Co jakiś czas podmuch powietrza samoczynnie przestawiał się na szybę, po czym po kilku minutach ponownie wracał do określonej przeze mnie pozycji. I tak kilka razy... Zastanawiam się czy to jest wina nieszczelności w układzie podciśnień, czy też jakiś kabel nie styka... Spotkaliście się z czymś takim?
Chevrolet Blazer 4.3 LT (1995) / LPG
Re: Dziwne zachowanie dmuchawy
Witam,
U mnie zdarza się notorycznie. Szczególnie w momencie gwałtownego dociśnięcia gazu, denerwujące ale chwile później wraca do normy. Ze względu na sparciały wężyk mam odcięty zbiornik podciśnienia (zaślepiony króciec) oraz dodaną instalacje gazową. Osobiście zwalam winę na zmienioną bezwładność układu
ale nie mam żadnego poparcia na tę kiepską teorię 
U mnie zdarza się notorycznie. Szczególnie w momencie gwałtownego dociśnięcia gazu, denerwujące ale chwile później wraca do normy. Ze względu na sparciały wężyk mam odcięty zbiornik podciśnienia (zaślepiony króciec) oraz dodaną instalacje gazową. Osobiście zwalam winę na zmienioną bezwładność układu

Blazer 5d 2001 CSFI 4.3, LPG
Blazer 5d 2000 CSFI 4.3
Astra F 5d 2002 - bo się nie psuje
Blazer 5d 2000 CSFI 4.3
Astra F 5d 2002 - bo się nie psuje