Zegar w radiu AC DELCO pali się nonstop
Moderator: Marcin-Kraków
Zegar w radiu AC DELCO pali się nonstop
W moim AC Delco zegarek pali się non-stop, nawet po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. To nie jest raczej normalna rzecz, ponieważ mam większe zużycie prądu na postoju. Czy wiecie jak to naprawić, aby po wyciągnięciu kluczyka, zegar przestał świecić?
Chevrolet Blazer 4.3 LT (1995) / LPG
Re: Zegar w radiu AC DELCO pali się nonstop
Nie wiem jak u Ciebie dokladnie to wyglada.
Ale w nowszych, ja mam 2001, zasilanie pozostaje na radiu przez 20 minut po wylaczeniu stacyjki. Natychmiastowe rozlaczenie radia nastepuje po zamknieciu obwodu w klamce wewnetrznej.
Test:
Zamknij centralny siedzac w srodku
Zobacz czy po pociagnieciu za klamke zapala sie swiatlo wewnatrz. Pamietaj zeby miec wylaczony "dome override" jesli masz.
Jak swiatlo sie zapala, a radio nie wylacza to pozostaje szukanie po drodze - przekazniki, kable, masa ....i co tylko chcesz.
Jak swiatlo sie nie zapala to pewnie microstyk w zamku lub kabelki w okolicach drzwi lub samych drzwiach.
Pozostaje walka z uzyciem miernika i szukanie.
Chyba ze ... Kilka innych rzeczy bo przed liftem jest inne rozwiazanie a ja zrobilem z siebie debila
Pozdr.,
Artur
Ale w nowszych, ja mam 2001, zasilanie pozostaje na radiu przez 20 minut po wylaczeniu stacyjki. Natychmiastowe rozlaczenie radia nastepuje po zamknieciu obwodu w klamce wewnetrznej.
Test:
Zamknij centralny siedzac w srodku
Zobacz czy po pociagnieciu za klamke zapala sie swiatlo wewnatrz. Pamietaj zeby miec wylaczony "dome override" jesli masz.
Jak swiatlo sie zapala, a radio nie wylacza to pozostaje szukanie po drodze - przekazniki, kable, masa ....i co tylko chcesz.
Jak swiatlo sie nie zapala to pewnie microstyk w zamku lub kabelki w okolicach drzwi lub samych drzwiach.
Pozostaje walka z uzyciem miernika i szukanie.
Chyba ze ... Kilka innych rzeczy bo przed liftem jest inne rozwiazanie a ja zrobilem z siebie debila

Pozdr.,
Artur
Blazer 5d 2001 CSFI 4.3, LPG
Blazer 5d 2000 CSFI 4.3
Astra F 5d 2002 - bo się nie psuje
Blazer 5d 2000 CSFI 4.3

Po zamknięciu auta, jak pociągnę za przednią klamkę to światło wewnątrz zapala się. I tak myślę, że czeka mnie wyciągnięcie radio i szukania przyczyn w elektryce
Nie widze chwilowo innej mozliwosci. Radio ma zasilanie nawet przy calkowicie wylaczonej stacyjce wiec problem wydaje sie byc w sterowaniu. Jak znajdziesz schemat kostki to podeslij na forum pewno wielu sie przyda.
Pozdr.,
Artur
Pozdr.,
Artur
Blazer 5d 2001 CSFI 4.3, LPG
Blazer 5d 2000 CSFI 4.3
Blazer 5d 2000 CSFI 4.3

Sprawdziliśmy kable i wszystko było dobrze podłączone. Okazało się, żę za stan spoczynku odpowiada kabel bezpośrednio podłączony z bezpiecznikiem 10A. Wysiadła więc elektryka w radiu.