Broncosaurus pisze:wszystko bierze swoj poczatek w sprawach malych
przechodzenie na czerwonym
pozyczenie z pracy olowka
dzonienie na prywatne numery z pracy
kupowanie gierek i filmow pirackich ...
... kupowanie podejrzanie tanich czesci samochodowych
itd.
Nawet jeśli jest wątpliwość co do legalnosci źródla, to i tak każy weźmie"bo tanio". Nie ma się co łudzić.Baron pisze:Broncosaurus pisze:wszystko bierze swoj poczatek w sprawach malych
przechodzenie na czerwonym
pozyczenie z pracy olowka
dzonienie na prywatne numery z pracy
kupowanie gierek i filmow pirackich ...
... kupowanie podejrzanie tanich czesci samochodowych
itd.![]()
![]()
![]()
dokładnie tak, ale wielu z nas nie chce tego widzieć...
To ciekawe, ale jedno sprzęgiełko kraścMarcos pisze:Dwa dni temu ukradli mi sprzęgiełko automatyczne z prawego koła (Frontera 2.0). Ktoś sobie [cenzura] zamówił? W tym kraju wszystko może się wydarzyćMoże ktoś ma takie sprzęgiełko na zbyciu?
W Pozku ci ukradliMarcos pisze:Dwa dni temu ukradli mi sprzęgiełko automatyczne z prawego koła (Frontera 2.0). Ktoś sobie [cenzura] zamówił? W tym kraju wszystko może się wydarzyćMoże ktoś ma takie sprzęgiełko na zbyciu?
DokładnieBartas pisze:A co do samoosądów to w przypadkach na gorącym uczynku to bym się nie szczypał o humanizacje
Liberalny jestes....Peepuck! pisze:DokładnieBartas pisze:A co do samoosądów to w przypadkach na gorącym uczynku to bym się nie szczypał o humanizacjePołamać ręce a ryj skopać
Nastepnym razem sie męda zastanowi 3 razy zanim coś ukradnie.
Z tym łamaniem ręki to duzo daje, zwłaszcza w kilku miejscach, potem skur.. długo medytuje za co ma złamanePeepuck! pisze:DokładnieBartas pisze:A co do samoosądów to w przypadkach na gorącym uczynku to bym się nie szczypał o humanizacjePołamać ręce a ryj skopać
W pierdlu tylko się podszkoli jak to robić lepiej i jak się nie dac złapać. Zresztą to "zbyt niska szkodliwość czynu" na więzienie. Tak więc nadal optuje przy natychmistowej egzekucji wyrokuzu-tec pisze:
Liberalny jestes.......Ja bym jednak był za zamykaniem w więzieniu na jakiś czas - to bardziej dolegliwe...
B.fajny jest to tekst, ale mało przystający jednak do naszej rzeczywistości, w której podstawowym problemem jest totalna akceptacja społeczna dla zachowań złodzejskich, korupcyjnych i nepotycznychwojtek_pl pisze:Witam,
polecam przeczytać ten tekścik: http://www.giwera.pl/artykuly/2005/03/29/nt.htm.
Wprawdzie nie dotyczy samochodów ale zasadniczo dotyczy tego działu.
Toteż należy przestać akceptować takie zachowania. U siebie i najbliższego otocznia na początek.zu-tec pisze: B.fajny jest to tekst, ale mało przystający jednak do naszej rzeczywistości, w której podstawowym problemem jest totalna akceptacja społeczna dla zachowań złodzejskich, korupcyjnych i nepotycznych
Zu - tec, a co Ty wiesz o kryminale? Łamać łapy na gorącym uczynku i to wieloodłamowo!!zu-tec pisze:Liberalny jestes....Peepuck! pisze:DokładnieBartas pisze:A co do samoosądów to w przypadkach na gorącym uczynku to bym się nie szczypał o humanizacjePołamać ręce a ryj skopać
...Ja bym jednak był za zamykaniem w więzieniu na jakiś czas - to bardziej dolegliwe...
janusz k160 pisze:Zu - tec, a co Ty wiesz o kryminale? Łamać łapy na gorącym uczynku i to wieloodłamowo!!zu-tec pisze:Liberalny jestes....Peepuck! pisze: DokładniePołamać ręce a ryj skopać
...Ja bym jednak był za zamykaniem w więzieniu na jakiś czas - to bardziej dolegliwe...
![]()
I jaszcze noge upir.dolić żeby skurwiel następnym razem uciekać nie mógł!
![]()
Wiesz co? Też jestem za państwem prawa i za tym by przestępca poszedł do kryminału, odsiedział i zapracaował na swoje utrzymanie w tym pierdlu ale... No własnie jest kilka ale.Władek pisze:
Patrzę na eskalację propozycji i mi się p.u.p.a marszczy ze strachu. Nie wyobrażam sobie Was w sytuacji, gdyby trafiło to na Waszego dzieciaka. Zbroił - niech idzie do sądu, tam mu zrobią dobrze. Społeczny wymiar sprawiedliwości ZAWSZE kończył się źle i jest na to przykładów aż nadto. Powinniście raczej zgłosić zastrzeżenia do wodzów wymiaru sprawiedliwości...
myślę, że to jedyne rozwiązaniePeepuck! pisze:Tak więc złamie łapy i skopie ryj jak złapie kogos grzebiącego przy moim parcholu.
Peepuck! pisze:Wiesz co? Też jestem za państwem prawa i za tym by przestępca poszedł do kryminału, odsiedział i zapracaował na swoje utrzymanie w tym pierdlu ale... No własnie jest kilka ale.Władek pisze:
Patrzę na eskalację propozycji i mi się p.u.p.a marszczy ze strachu. Nie wyobrażam sobie Was w sytuacji, gdyby trafiło to na Waszego dzieciaka. Zbroił - niech idzie do sądu, tam mu zrobią dobrze. Społeczny wymiar sprawiedliwości ZAWSZE kończył się źle i jest na to przykładów aż nadto. Powinniście raczej zgłosić zastrzeżenia do wodzów wymiaru sprawiedliwości...
1. Prawo w naszym pieknym kraju działa jakoś nie tak jak trzeba.
2. Przypadki resocjalizacji w naszych kryminałach to tak jak wygrana w lotka.
Nie zrozum mnie źle. Nie mam zamiaru robić totalnych linczów z wieszaniem na suchej gałęzi ale póki nie moge liczyc na wymiar sprawiedliwości będę złodziejowi złapanemu na gorącym uczynku łamał łapy.
Dwukrotnie już uczestniczyłem w złapaniu przestępcy, raz sam osobiście złapałem złodzieja rowerów i co...? Więcej miałem z tego powodu kłopotów niz sadysfakcji. A złodziej dostał zawiasy i jeszcze na rozprawie śmiał mi sie w twarz.. W pozostałych przypadkach sprawa została umożona ze względu na niską szkodliwość czynu...
Tak więc złamie łapy i skopie ryj jak złapie kogos grzebiącego przy moim parcholu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość