Pickup

Awatar użytkownika
zbig

Post autor: zbig » pt maja 06, 2005 3:29 pm

Jestem wqrwiony bo jeżdżę takim samym modelem, jakkolwiek poobijanym i zmotanym a Sudola to reklamowa nówka. Wiem ile kosztują części w ASO bo płacę za nie i nie raz o tym pisałem na forum, np. klocki hamulcowe na przód kosztują 380 PLN i NIE MA zamienników. O częściach poważniejszych można tylko wspomnieć :roll: (chłodnica którą doprawiłem na zlocie kosztuje 2400 PLN) Ale wiedziałem co robię a wkurzam się bo te same części (nowe) sprowadzone bezpośrednio kosztują dużo mniej (zreszta wszyscy wiedzą ile np. kosztują części w Stanach a ile u nas..) Ale jestem także wqrwiony ogólnie bo na codzień pojawiają się na forum ogłoszenia typu "kupię używki" a od czasu do czasu co bardziej cyniczni wręcz piszą , że nie potrzebują rachunku lub papieru..
Większość jednak ( a napewno wszyscy moi znajomi), kupują nowe (oryginały lub zamienniki), starają się podpasować coś z innych, tańszych modeli, naprawiają, regenerują a jeżeli kupują używane to z rachunkiem (na każdym szrocie można dostać rachunek, chyba że się "nie potrzebuje"..)
Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę

plakiet

Post autor: plakiet » pt maja 06, 2005 3:48 pm

panowie! robi się niemiła atmosfera! lepiej przystopujcie bo jak już zaczynają się w podtekstach oskarżenia o złodziejstwo to niedługo może dojść do rękoczynów...
a chyba nie o to chodziło Drako.

Awatar użytkownika
WyRC

Kontaktowanie:

Post autor: WyRC » pt maja 06, 2005 4:10 pm

Panowie
Giełda w Słomczynie to w 70% złodziejstwo.
Wszyscy siś cieszą że kupili taniej
Taniej to UKRADZIONE.ZŁODZIEJSKIE
Hipokryzja was wpier----oli

bez urazy

Awatar użytkownika
zu-tec

Post autor: zu-tec » pt maja 06, 2005 4:17 pm

WyRC pisze:Panowie

bez urazy
Masz rację, ale temat był wałkowany x razy na liście i tutaj - szkoda ciśnienia... :)3

P.S. Hipokryzja jest genetyczna :)21
JimnyJeans + 2" - jeździmy bez śladów :)

płaski

Post autor: płaski » pt maja 06, 2005 4:38 pm

Bartas pisze:A policja...- zgroza :)11

Z Policją to fakt kiepskawo, ale wierz mi, że są 101 % Policjanci rodem "Brudny Harry" :)2
W Policji za duzo pracuje ludzi na tzw. "odbębnić słuzbę i do domku" jak widzą zagrożenie to mu sie legitymowac nie chcę bo kwity będzie wypełniał, a jak są ambitni policjanci to starzy policjanci ich "piłują" i zarażają łapówami, wódką, układami itd. To smutne, ale jestem optymistą bo znam bardzo wielu wartosciowych policjantów, pracujących z pasją, zangażowaniem, studiujacych, szkolących się na najwyższych poziomach i to nie tylko z ekip szturmowych. To są ludzie ostatniej szansy w tym systemie chorym od kłamstw, łapówek itd. Mógł bym bardzo duzo pisac na ten temat ale to raczej na gadki przy ognisku.Sprawe mojego partola po 3 tygodniach prorok wsadził do sejfu a palcem nie ruszyli :evil:

Pozdrawiam właśnie prawdziwych policjantów :)2 .
Najbardziej śmieszy mnie jak na Policję biegają, przestępcy o pomoc albo anarchole, kibole. Praca jak praca ale policjant też człowiek a wszędzie są dupki :)21[/quote]

płaski

Post autor: płaski » pt maja 06, 2005 4:43 pm

Sorki troche pomieszałem :roll: sprawe mojego patrola po 3 tygodniach prorok do sejfu wsadził i paluchem nie ruszyli.Ktoś pewnie jezdzi na moich mostach albo z 3.3 td :evil:

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » pt maja 06, 2005 4:43 pm

WyRC pisze:Panowie

bez urazy
w takim wypadku TY TEZ kupujesz kradzione i Ciebie tez wpier.doli hipokryzja !! :evil:
wiec pisz moze NAS jesli juz tak generalizujesz :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
WyRC

Kontaktowanie:

Post autor: WyRC » pt maja 06, 2005 4:51 pm

Szkoda do tematu mieszać mundurkowych
Jest zapotrzebowanie -jest interes
proste

Po co udawać świętych-brak zbytu -kraść nie warto

Jaki cel reanimować trupa nowymi częściami -Słomczyn -ogłoszenia-
koniunktura- hipokryzja
Nie jeżdził terenie PIĘKNE

Awatar użytkownika
bandzior
Kontaktowanie:

Post autor: bandzior » pt maja 06, 2005 6:58 pm

ja tez sprzedalem wiele uzywanych czesci , i czy to znaczy ze musialem je ukrasc? nie mozecie wszystkich wrzucac do jednego wora.a jak padnie mi silnik w nissanie z 85r to na pewno nie pujde do serwisu kupic nowego tylko bede szukal uzywki i tak samo zrobi wiekszosc z was wiec nie oszukujcie sami siebie.i nie zawsze kupic uzywane znaczy kupic kradzione. aktualnie rozbieram nissana patrola na czesci bo tak sie bardziej oplaca go sprzedac i moge zagwarantowac ze pochodzi z legalnego zrodla.(papiery do wglądu) :lol:
wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl

Awatar użytkownika
Marcin

Post autor: Marcin » pt maja 06, 2005 7:30 pm

no nie bedzie szukac nowego motoru-zawsze kapę mozna zrobic na oryginalnych czesciach-masz wtedy silnik nowencja za 5 kilo salaty ; -))))

wyrazy wspolczucia dla wlasciciela, co z tgo ze ubezpieczony pewnie full byl, ale kto odda za dodatki???? paranoja..cos to sie plaga zaczyna robic na slasku...zaczelo sie od jarkowej suzuki chyba...

Awatar użytkownika
sciba

Post autor: sciba » pt maja 06, 2005 7:37 pm

bandzior pisze:ja tez sprzedalem wiele uzywanych czesci , i czy to znaczy ze musialem je ukrasc? nie mozecie wszystkich wrzucac do jednego wora.a jak padnie mi silnik w nissanie z 85r to na pewno nie pujde do serwisu kupic nowego tylko bede szukal uzywki i tak samo zrobi wiekszosc z was wiec nie oszukujcie sami siebie.i nie zawsze kupic uzywane znaczy kupic kradzione. aktualnie rozbieram nissana patrola na czesci bo tak sie bardziej oplaca go sprzedac i moge zagwarantowac ze pochodzi z legalnego zrodla.(papiery do wglądu) :lol:
No wlasnie..racja piszecie jakby wszystkie czesci byly kradzione a co z samochodami uszkodzonymi.............jezeli samochod ma rozwalony tyl to dlaczego nie mozna z niego kupic chlodnicy .................nie czaje :)3
Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "

Awatar użytkownika
bandzior
Kontaktowanie:

Post autor: bandzior » pt maja 06, 2005 7:45 pm

zeby zlikwidowac w polsce złodziejstwo to trzeba zacząc od tego pojebanego rzadu :evil:
wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl

Awatar użytkownika
paranoic_killer

Post autor: paranoic_killer » pt maja 06, 2005 9:41 pm

Zaraz zaraz- ja od pierdo.lonych złodzieji nie kupuje! Jak coś mi pada to wszystko nówki- może mam tylko uaza, ale części zza wschodniej granicy sobie przywoże i nie łapie się na "nówka, półdarmo" ! To samo jeśli chodzi o cb, radio czy inne szpeje- kupujesz sam nakręcasz ten biznes! :evil:
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » pt maja 06, 2005 10:51 pm

a te nowe czesci oczywiscie z faktura z ulianowska :)21

prawda jest taka ze popyt nakreca podaz i dlatego zaczynaja auta znikac. ciesze sie ze mam nietypowe auta, ale [cenzura] wie co komu bedzie potrzebne, dlatego mam 7 niezaleznych zabezpieczen.

sam kupuje duzo czesci, najczesciej od tych co rozbieraja trupy z rajchu ...ale kto ich tam wie. po otwarciu granic jest mniejsze prawdopodobienstwo kupna kradzionych czesci ( oczywiscie mowie o naszych starych 4x4 - nie funkiel nowkach , gdzie poprostu nie ma prawa zeby byl " tani" rynek- legalnie)
Moralnosc wielu osoba ( zeby nie powiedziec wszystkim - bo sie niektorzy urazaja) troszeczke cichnie jak maja osmiokrotna przebitke cenowa u chandlarza.
NIektorzy moga cwaniakowac, bo amortyzuja samochod i naprawy w roznego rodzaju firmach/ firemkach. co jest najlepszym rozwiazaniem :)
czego mozna tylko pozazdroscic. moga miec czyste sumienie, ze to oni sa okradani a nie oni kradna.
Niestety tematy prowadza do nikad( bicie piany), szkoda tylko pana Sudola i innych , ktorych fajne furki poszly w pizdu.

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » sob maja 07, 2005 10:16 am

Drako pisze:a te nowe czesci oczywiscie z faktura z ulianowska :)21

prawda jest taka ze popyt nakreca podaz i dlatego zaczynaja auta znikac. ciesze sie ze mam nietypowe auta, ale [cenzura] wie co komu bedzie potrzebne, dlatego mam 7 niezaleznych zabezpieczen.

sam kupuje duzo czesci, najczesciej od tych co rozbieraja trupy z rajchu ...ale kto ich tam wie. po otwarciu granic jest mniejsze prawdopodobienstwo kupna kradzionych czesci ( oczywiscie mowie o naszych starych 4x4 - nie funkiel nowkach , gdzie poprostu nie ma prawa zeby byl " tani" rynek- legalnie)
Moralnosc wielu osoba ( zeby nie powiedziec wszystkim - bo sie niektorzy urazaja) troszeczke cichnie jak maja osmiokrotna przebitke cenowa u chandlarza.
NIektorzy moga cwaniakowac, bo amortyzuja samochod i naprawy w roznego rodzaju firmach/ firemkach. co jest najlepszym rozwiazaniem :)
czego mozna tylko pozazdroscic. moga miec czyste sumienie, ze to oni sa okradani a nie oni kradna.
Niestety tematy prowadza do nikad( bicie piany), szkoda tylko pana Sudola i innych , ktorych fajne furki poszly w pizdu.
drako hola/chola(nie wiem jak sie pisze) ja mam na dzialalnosc samochod i sie amortyzuje to znaczu ze cos kradne ??[/b]
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

Awatar użytkownika
Toroo

Kontaktowanie:

Post autor: Toroo » sob maja 07, 2005 10:43 am

Dogadujecie się panowie jak Chinczyk z Bułgarem :-?
Jeden o świeczkach drugi o bananie :)21

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » sob maja 07, 2005 11:35 am

pajerolask pisze:Dogadujecie się panowie jak Chinczyk z Bułgarem :-?
Jeden o świeczkach drugi o bananie :)21
to ja chyba wole banana (bez urazy banan) :)21
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » sob maja 07, 2005 12:37 pm

pavvel pisze:
Drako pisze: NIektorzy moga cwaniakowac, bo amortyzuja samochod i naprawy w roznego rodzaju firmach/ firemkach. co jest najlepszym rozwiazaniem :)
drako hola/chola(nie wiem jak sie pisze) ja mam na dzialalnosc samochod i sie amortyzuje to znaczu ze cos kradne ??
czytales to uwaznie ?? drako napisal ze jak amortyzujesz sobie samochod w firmie, to nie interesuje cie "okazje" przy kupowaniu czesci, i nie bierzesz udzialu w tym procederze !!
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » sob maja 07, 2005 1:22 pm

spoko , mi tez czesto nie chce sie czytac dlugich postow :)21

Awatar użytkownika
paranoic_killer

Post autor: paranoic_killer » sob maja 07, 2005 1:56 pm

Drako zebyś wiedział że metki ulianowskie mają! Faktury ulianowskiej w montowni w Łucku mi nie wystawią niestety...
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » sob maja 07, 2005 6:41 pm

:oops: sorry macie racje nie do konca doczytalem i sobie teraz cwaniakuje :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „UWAGA ! Skradziono !”