Nokia 5800 no i co by podpasowało...
Moderator: Albert_N
Nokia 5800 no i co by podpasowało...
Od dwoch tygodni mam tego pasciofona... W sumie niezły ale standardowe nokiamaps zamieniłem na googlemaps. Wszystko ok, ale potrzebuje jakiegos cuda, co chociaz mowiłby (preferowany głos kobiety
) ”skręc hu*u za 500 m. w prawo". Ostatnio szukając adresu załapałem kołko z 10 km. Trase podaje dobrze i pozycję tez ale brak gadaczki daje sie we znaki... Papierowe mapy jeszcze jezdzą na stanie, no ale człowiek wygodny się robi...

Re: Nokia 5800 no i co by podpasowało...
Jak masz tam Javę, to Naviexpert 

W Nokii 5800 masz Symbiana 5 edycji, który jest stosunkowo nowy, ale na pewno znajdziesz jakąś nawigację do niego. Polecam forum http://forum.symbianos.pl/viewforum.php?f=71
Taka jest moja koncepcja,
Tak ja to widzę...
Tak ja to widzę...
- HiJack
-
Nokia wypuscila Maps 3.0 ktore mozna zaladowac na ich stronie.
Duzo lepsze od poprzedniej wersji - no i z gadaczka, niestety za oplata
Duzo lepsze od poprzedniej wersji - no i z gadaczka, niestety za oplata

D3 
One wife, livid

One wife, livid
proponuję GarminMobile i załadować mapę TOPO2010 -jest mega dokładna w terenie!! 

zrezygnowales z nokiamaps czy ovimaps? bo w 5800 to juz wlasnie chyba ovi v3.0
to przeciez bardzo dobra navi!
Masz opcje podglądu mapy na zdjeciach SAT które mozna wgrać nieco wczesniej jak masz dostep do sieci online przegladając całość interesującego cię terenu w różnych powiększeniach.
Bawiłem się tym jednak tylko na potrzeby testu i nie wiem jak duzo danych miesci program i czy aby po przekroczeniu maxa nie zaczyna usuwac czegos z pamieci chwilowej.
Są tam oczywiscie lektorzy prowadzący po trasie.
A jak dziala na tym google maps?
to przeciez bardzo dobra navi!
Masz opcje podglądu mapy na zdjeciach SAT które mozna wgrać nieco wczesniej jak masz dostep do sieci online przegladając całość interesującego cię terenu w różnych powiększeniach.
Bawiłem się tym jednak tylko na potrzeby testu i nie wiem jak duzo danych miesci program i czy aby po przekroczeniu maxa nie zaczyna usuwac czegos z pamieci chwilowej.
Są tam oczywiscie lektorzy prowadzący po trasie.
A jak dziala na tym google maps?