Ubytek w Automapie

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
alfik

Ubytek w Automapie

Post autor: alfik » pn lip 15, 2013 11:11 am

Zainstalowałem najnowszą wersję Automapy i chciałem sprawdzić, czy jest poprawka, którą zgłaszałem - patrzę, a tu droga idzie po staremu, a do tego w okolicy poznikała masa dróg gruntowych. Sprawdziłęm w nowym nawigonie i tam drogi zostały. Ponoć są w AM zmiany w drogach leśnych, ale te nie są leśne. Zauważyliście coś (ja pisze o okolicach Wizny) podobnego?
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru

igort
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Ubytek w Automapie

Post autor: igort » pt lip 19, 2013 10:14 am

Przejrzyj ten wątek: http://www.jeep.org.pl/forum/viewtopic.php?t=68759

Tam jest trochę na temat tego zjawiska, że z każdą nową wersją automapy ubywa dróg leśnych i gruntowych.

Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec » pn lip 22, 2013 6:05 pm

Czy znika czy nie znika to nie wiem, natomiast wiem, ze napewno pokazuje czesc drog, po ktorych jezdzic nie wolno. 2 lata temu wciagnela mnie w las, gdzie byl zakaz a droga przebiegala obok lesniczowki. Efekt - poscig i oblawa strazy lesnej 20km dalej, juz na szosie. Jechalismy w pare aut na zachod, w zwiazku z tym, ze bylismy okulbaczeni tobolami i jechalismy z dziecmi skonczylo sie na pouczeniu, bo panowie mysleli, ze zrobilismy sobie jakis rajd po ich lesnictwie.
Kapec, disco 300TDi '97,

andcomputers
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: andcomputers » czw sty 02, 2014 9:46 am

a ja się tu podepnę ze swoimi obserwacjami
posiadam 1.6.0 (0328) z mapą PL 1312 na androida i nie widzę lasów
do pewnej wielkości powiększenia - około 110km widoczne są w trybie wyświetlania mapy, upragnione lasy
nie chodzi mi tutaj o nawigowanie drogami leśnymi, a jedynie o ich wyświetlanie na mapie
zaznaczę tutaj iż posiadam AM na innych urządzeniach ze starszymi wersjami oprogramowania i na Win CE i tam do maksymalnego powiększenia lasy są widoczne
wie ktoś może czy da się to jakoś włączyć czy tak już jest i ten typ tak ma
Parch Y60 3d 2.8 2" 35" MT Cooper STT Pro + Silverstone MT-117, Talon 12.5

Awatar użytkownika
Caliph

Post autor: Caliph » ndz sty 12, 2014 2:44 pm

Każda kolejna wersja AM jest gorsza od poprzedniej. Zarówno baza danych dróg jak i sam algorytm wyboru trasy jest tragiczny. Lata temu AM miała bazę dróg i ścieżek lepszą od topo Garmina (używam tego i tego,) obecnie raczej już nie kupiłbym AM.
Fortune favours the brave

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”