pokaz screena.typin pisze:To są ustawienia Oruxa a nie androida, więc są zależne od Oruxa.redzik pisze:faktycznie jest opcja, wyprobowalem androida 4.4.4 i tam w oruksie sa dodatkowe opcje z wygaszaczem, na starym 4.1.2 nie ma tego. ale mozna sobie poradzic programikiem wyzej zapodanym.
Ja używam właśnie androida 4.1.2. Jeszcze przez kilka miesięcy
Android
Moderator: Albert_N
Re: Android
Hmm, nigdy nie robiłem screenów z androida, więc podpowiedz jak. Podejrzewam że jakiś trzeba program ściągnąć bo żadne ze sposobów podawanych w sieci nie działają (różne kombinacje klawiszy głośnosci, zasilania i menu).redzik pisze:pokaz screena.typin pisze:To są ustawienia Oruxa a nie androida, więc są zależne od Oruxa.redzik pisze:faktycznie jest opcja, wyprobowalem androida 4.4.4 i tam w oruksie sa dodatkowe opcje z wygaszaczem, na starym 4.1.2 nie ma tego. ale mozna sobie poradzic programikiem wyzej zapodanym.
Ja używam właśnie androida 4.1.2. Jeszcze przez kilka miesięcy
Tomek
sciszanie+klawisz zasilania/blokady
na jakim telefonie?
Na Sony nie dziala. Kiedys byl z menu dostepny po przytrzymaniu "power" , ale po aktualizacji systemu zniknelo
Na Sony nie dziala. Kiedys byl z menu dostepny po przytrzymaniu "power" , ale po aktualizacji systemu zniknelo

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- Beatkunedo
- jestem tu nowy...
Postaram się pomóc:
To o tą opcje chodzi:
https://www.dropbox.com/s/c8ekf9rcblejk ... 7.png?dl=0
?
Settings/Application/Screen Always ON
Robienie screenów na androidzie może działać w każdym fonie inaczej, w niektórych może wymagać roota.
To o tą opcje chodzi:
?
Robienie screenów na androidzie może działać w każdym fonie inaczej, w niektórych może wymagać roota.
U mnie też nie działa. Samsung Advanced, jeszcze przez 2 miesiące...Wojtek_W pisze:na jakim telefonie?
Dokładnie o tą.Beatkunedo pisze:Postaram się pomóc:
To o tą opcje chodzi:
?
Tylko u mnie jest w polskim języku

Tomek
- Beatkunedo
- jestem tu nowy...
Tak, staram się unikać polskich wersji językowych jak diabeł wody święconej... 

No to u mnie nie ma tego menu.
- Beatkunedo
- jestem tu nowy...
Hmm, aż mi się wierzyć nie chce..
Czyli po wejściu w "Ustawienia" Oruxa masz tylko:
"Preferencje
Interfejs użytkownika
Mapy"
A menu "Aplikacje" nie ma?
"Preferencje
Interfejs użytkownika
Mapy"
Też mi się wydaje to dziwne. Nawet w starszych Oruxach to było:Beatkunedo pisze:Hmm, aż mi się wierzyć nie chce..
"Preferencje
Interfejs użytkownika
Mapy"
http://www.oruxmaps.com/manual_old_en.html
Wrzuć screena jak u Ciebie wygląda...
Tomek
... piszemy o screenie menu... a nie ekranie głównym...
zrzuć tego samego screena menu jakiego miałeś w "naszej wersji" czyli co masz pod hasłem ustawienia-->alikacje
zrzuć tego samego screena menu jakiego miałeś w "naszej wersji" czyli co masz pod hasłem ustawienia-->alikacje
Tomek
Tylko taki ekran wyskakuje przy starcie programu i nie da sie go zmienic na zaden inny, probowalem roznymi sposobami, chyba ze jest jakis ukryty sposob.
Jaki telefon?redzik pisze:Tylko taki ekran wyskakuje przy starcie programu i nie da sie go zmienic na zaden inny, probowalem roznymi sposobami, chyba ze jest jakis ukryty sposob.
Menu w Samsungu Advanced otwiera się klawiszem w lewym dolnym rogu (nie lewy róg ekranu tylko telefonu). Musisz odnaleźć gdzie masz klawisz otwierający menu.... Ten sam klawisz jaki używa się do innych programów do ustawień i menu...
Tomek
typin pisze:Jaki telefon?redzik pisze:Tylko taki ekran wyskakuje przy starcie programu i nie da sie go zmienic na zaden inny, probowalem roznymi sposobami, chyba ze jest jakis ukryty sposob.
Menu w Samsungu Advanced otwiera się klawiszem w lewym dolnym rogu (nie lewy róg ekranu tylko telefonu). Musisz odnaleźć gdzie masz klawisz otwierający menu.... Ten sam klawisz jaki używa się do innych programów do ustawień i menu...
No popatrz znalazlem, tel. lenovo, nigdy bym nie wpadl, ze trzeba uzyc klawiszy funkcyjnych. Dzieki !
Jednak jest pewien minus tej metody, nie wygasza ekranu jedynie w trakcie zapisu sciezki.
Pisałem o tym już w pierwszym poście na temat wygaszaczaredzik pisze:typin pisze:Jaki telefon?redzik pisze:Tylko taki ekran wyskakuje przy starcie programu i nie da sie go zmienic na zaden inny, probowalem roznymi sposobami, chyba ze jest jakis ukryty sposob.
No popatrz znalazlem, tel. lenovo, nigdy bym nie wpadl, ze trzeba uzyc klawiszy funkcyjnych. Dzieki !
Jednak jest pewien minus tej metody, nie wygasza ekranu jedynie w trakcie zapisu sciezki.

Nie zmienia to nic w obsłudze, czy ergonomii. Tylko rysuje Ci linię. Ustawień jest tyle że pewnie można tak ustawić linię żeby nie była widoczna. W Locusie na pewno, bardziej używam Locusa, nie wiem jak w Oruxie. Nie sprawdzałem bo i tak zawsze sobie zapisuje ścieżkę.
Tomek
- Beatkunedo
- jestem tu nowy...
Można ustawić tak, żeby ślad był przezroczysty.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
To ja się dołączę do tematu. Przy dodawaniu do oruxa mapy topo z geoportalu wywala mi komunikat: "błąd podczas próby odczytu funkcji wms".
Co może być na rzeczy ?

y60 autobus, czerwony.
- Beatkunedo
- jestem tu nowy...
Nie mam pojęcia, ale mam ten sam problem od około dwóch tygodni, podejrzewam jakiś error Oruxa. W weekend chcę zainstalować starsza wersje żeby się upewnić. Jak nadal nie będzie działać, to znaczy ze jakiś zonk z geoportalem, IMHO
- Beatkunedo
- jestem tu nowy...
Doczytałem, to błąd Oruxa, a tak naprawdę Geoportalu, który w Lipcu zmienił sporo rzeczy i teraz Orux jako klient jest odrzucany.
Problem ma zostać rozwiązany w kolejnej wersji Oruxa, którego beta jest juz dostępna tu http://www.oruxmaps.com/foro/viewtopic.php?f=4&t=2054
Problem ma zostać rozwiązany w kolejnej wersji Oruxa, którego beta jest juz dostępna tu http://www.oruxmaps.com/foro/viewtopic.php?f=4&t=2054