wprowadzili mnie w błąd i o mały figiel
bym- 60-tke u nich kupił ....wzbogaciłbym się o kolejny niepotrzebny bubel
konkretnie chodzi o to - http://www.garmin.com/garmin/cms/site/u ... custommaps
nadążasz ?

czy - jak zwykle ?
Moderator: Albert_N
selim pisze:...i do tego są dętka w temacie
wprowadzili mnie w błąd i o mały figiel
bym- 60-tke u nich kupił ....wzbogaciłbym się o kolejny niepotrzebny bubel
konkretnie chodzi o to - http://www.garmin.com/garmin/cms/site/u ... custommaps
nadążasz ?![]()
czy - jak zwykle ?
selim pisze:no![]()
aczkolwiek ....nie- zakompleksiony jak Szanowny Kolega z Żuław
Garmin Polska, co można z łatwością sprawdzic w KRS jest w Polsce od.... wiosny 2009, a ta firma która daje 3 lata gwarancji i która pisze, że poza serwisem Garmin Polska ma także swój własny serwis handluje Garminem w Polsce już od 2001 roku. Jedyne 8 lat różnicy...selim pisze:Piszą również ,że dają 3-lata gwarancji
przy czym - Garmin daje 2-lata
selim pisze: porada roku - jedz do mechanika
naprawdę dziękujesz ?LR_Olek pisze: bo jak maja tam sie wypowiadac tacy fachowcy jak ty,to ja dziekuje
Garmin tak samo jak ma regionalizację produktów (w sensie wersje europejskie, amerykańskie, azjatyckie, arabskie, itd), tak ma też róże okresy gwarancyjne w zależności od rynku. W samej nawet Europie okres trwania gwarancji także nie jest wszędzie taki sam, choc w większości krajów obecnie jest to 2 lata. W tym konkretnym przypadku trzeci rok, to rok dodatkowej gratisowej gwarancji sprzedawcy (a jest to jedyna w kraju firma, która poza korzystaniem z serwisu Garmina dla sprzedawanych przez siebie urządzeń posiada także serwis własny). I tak przy okazji... obecnie Garmin Polska nie ma swojego własnego serwisu, usługi serwisowe są świadczone dla Garmin Polska przez firmę zewnętrzną.selim pisze:Rozumiem ,że jest to 2lata + 1 rok od nich w gratisie
czy - 3 latka od nich samych ?
co mnie zdziwiło - to problem był u nich
z instrukcją po "naszemu"
w sensie - wgrywania "swoich map"
selim pisze:żarówka - która się na drugi dzień przepaliła w samochodzie![]()
ciekawy jestem
selim pisze:idźmy dalej
jak- się ma do tego coś ło unijnych przepisach napisał
sprawa - pomp paliwa
producent lub importer
pisze - nie udzielamy gwarancji dla samochodów z instalacją gazową
jak - się ma do tego prawo ?
to jak - klient ma jakieś prawa czy nie ?
miodzioLR_Olek pisze: i pompa uwaga,bo mozesz nie zrozumiec....albo sie zaciera albo sie przepala albo poprostu stapia siespowodu braku benzyny
Ale sprzęt sprzedawany przez tą firmę (odbiorniki) przecież posiada polskie instrukcje....selim pisze: Kosiak - nie szukałem nigdzie
więc- nie wiem
wiem tylko - że każda rzecz sprzedawana powinna mieć instrukcję po naszemu![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości