Android z mapami do Garmina?
Moderator: Albert_N
Android z mapami do Garmina?
Siema, jako że w aucie używam Oregon 300 z mapą UMP PcPl która mi bardzo pasuje, chciałbym cieszyć się tą mapą w telefonie z Androidem. Dobrze aby mapa działała w trybie offline ze względu na brak zasięgu w pewnych miejscach. Da się to jakoś zrobić? Nie zawsze mam Garmina pod ręką a czasami potrzeba dosłownie rzucić okiem na mapkę co by drogi nie nadrabiać.
Galloper LWB - turysta
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Re: Android z mapami do Garmina?
nie wiem jak na androida, ale jest coś w stylu emulatora na PC - garmin mobile PC chyba to się nazywa
natomiast...nie ogarnia to niestety za dobrze map topo, nie wszystkie dane wyświetla, nie ma wszystkich funkcjonalności
garminowi zależy po prostu żeby kupować ich urządzenia, bo na tym trzepią hajs
natomiast...nie ogarnia to niestety za dobrze map topo, nie wszystkie dane wyświetla, nie ma wszystkich funkcjonalności
garminowi zależy po prostu żeby kupować ich urządzenia, bo na tym trzepią hajs
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Sprawdz OruxMaps. Powinien ogarniac mapy Garmina.
Na Androida jest sporo fajnego softu do nawigacji. Polecam tez Osmand, ktory operuje na bardzo przyzwoitych mapach offline. Androzic, ktory jest androidowym odpowiednikiem OZI Explorera i wiele innych.
Na Androida jest sporo fajnego softu do nawigacji. Polecam tez Osmand, ktory operuje na bardzo przyzwoitych mapach offline. Androzic, ktory jest androidowym odpowiednikiem OZI Explorera i wiele innych.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Atalante pisze:Sprawdz OruxMaps. Powinien ogarniac mapy Garmina.
nic nie ogarnia poza stworzeniem z map wektorowych garminowskich obrazów...
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Możliwe, ale do spozycjonowania powinno wystarczyc. Nie zmienia to faktu, ze na Androida jest sporo lepszych programow z dobrymi, darmowymi mapami.
Osmand jest ok do samochodu, mi osobiście pasuje Locus, a mapki które ma to raczej wszystko openstreet-map. Mapki są bardzo fajne i niczym nie ustępują UMP. Trochę się orientuje bo sam jeszcze samochodem na garminie 205 i uzywam jeszcze ręcznego etrexa.
Locusem tez można nawigowac tylko nie orientuje się czy można wnimdodawac punkty pośrednie, jakoś nigdy tego nie wykorzystywaniem, Locusa uzywam jako mapnik.
Locusem tez można nawigowac tylko nie orientuje się czy można wnimdodawac punkty pośrednie, jakoś nigdy tego nie wykorzystywaniem, Locusa uzywam jako mapnik.
Zależy mi na UMP ze względu że na tej mapie jeżdżę, szukam skrzynek, a nie zawsze mam Garmina pod ręką a czasami trzeba looknąć na mapę, jestem przyzwyczajony do szaty graficznej itp. więc chciałbym ją na smartfonie 

Galloper LWB - turysta
Teraz szukam keszy, bierz Locusa z jego mapkami OSM. Dodatkowo dogrywasz aplikację Awaryjniejszy-GPX (pobieranie i keszy) i Szybki-wpis (logowanie z terenu). Wszystko działa pod lokusem, mapki przyjemne, działają bezproblemowo i szybko. Mapka OSM niczym nie ustępuje UMP, zresztą można w niej zmieniec wygląd w pewnym zakresie oczywiście.
Jakby kompas działający pod lokusem był dokladniszy to pewno można by się spokojnie na ten sprzęt przerzucić.
Jakby kompas działający pod lokusem był dokladniszy to pewno można by się spokojnie na ten sprzęt przerzucić.
UMP możesz używać w OSMAND: http://download2.ump.waw.pl/osmand/