Jaka aplikacia do nawigacji po drogach off line?
Moderator: Albert_N
Jaka aplikacia do nawigacji po drogach off line?
Jak w tytule.
Co polecacie? W tej chwili jeżdżę na Google Maps, ale nie jest off line. Fajnie by było gdyby pozwalała ustawić trasę najkrótszą lu najszybszą,
lub najbardziej ekonomiczną.
Co polecacie? W tej chwili jeżdżę na Google Maps, ale nie jest off line. Fajnie by było gdyby pozwalała ustawić trasę najkrótszą lu najszybszą,
lub najbardziej ekonomiczną.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Re: Jaka aplikacia do nawigacji po drogach off line?
Nie ma już dobrych
Ostatnio zmieniony pn sie 27, 2018 1:37 pm przez purti, łącznie zmieniany 1 raz.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
A co polecasz? Kiedyś próbowałem Maps.me i jeszcze jakąś jedną, ale wszystkie mi ostatecznie nie pasowały.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Mi jakoś sygic przypadł do gustu, ale jak to zwykle bywa...to tylko gust 

Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Ale to ma być do ofrołdu, czy zwykłych asfaltowych przelotów? Bo jeśli to drugie, to AutoMapa robi spoko 

y60 autobus, czerwony.
GPS Navigator - na dobrych mapach podobnie jak Garmin - OSM( mapy tworzone przez użytkowników) - tylko wersja za free.
Zbowid

- sebastian2357
OSMAnd jest spoko, mapy za free, do offroadu i na szose.
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
Jak na szose ja mam HereGo i sprawdza się pięknie
4x4 SZCZECIN
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO
HERE, Maps.me, Offline Maps, GPS Navigation. W zalezności od potrzeb przy jeździe po drogach wybieram którąś z tych 
Offroad: Maps.me, Locus, Orux Maps

Offroad: Maps.me, Locus, Orux Maps
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Off roadowo jak masz mapy OZI pięknie się sprawdza 

4x4 SZCZECIN
Wiele osób poleca Here jako jedną z najlepszych. Ja nie bardzo widzę zalety, instalowałem juz ze trzy razy i za każdym razem wywalalem. Mapy ma niedokładne i rzadko aktualizowane, wg mnie nie wytrzymuje konkurencji z mapami OSM. Do nawigacji po drogach polecił bym czeskiego MapFactor Navigator. Prosty, malo waży i bardzo szybko wyznacza trasę. Bardzo lubię też OsmAnd i Maps.me. Ta ostatnia ma ponoć już opcję omijania korków, ale wtedy nie może być offline.
Osmanda... szczerze zaczynam nienawidzić
wieki trasy przelicza , w miastach tragedia
dobrze traka czyta ...to fakt
lokus kiedyś lepszy był ...były lastry google maps
teraz g....
podobnie orux ...pobierało się kafelki z google eart
na drogi używam tylko i wyłącznie - google maps , najbardziej przejrzysta bez bajerów i wytrysków
najlepsza navi do off - sas planet , ale czasy już minęły ,żeby z laptopem podróżować
czasami mam na rezerwę
szkoda ,że na androida tego nie ma
maps.me też spierdolili ....kiedyś to był express
teraz , nie mogę utrzymać ładowania phona
tyle to energii wpierdala
wieki trasy przelicza , w miastach tragedia
dobrze traka czyta ...to fakt
lokus kiedyś lepszy był ...były lastry google maps
teraz g....
podobnie orux ...pobierało się kafelki z google eart
na drogi używam tylko i wyłącznie - google maps , najbardziej przejrzysta bez bajerów i wytrysków
najlepsza navi do off - sas planet , ale czasy już minęły ,żeby z laptopem podróżować
czasami mam na rezerwę
szkoda ,że na androida tego nie ma
maps.me też spierdolili ....kiedyś to był express
teraz , nie mogę utrzymać ładowania phona
tyle to energii wpierdala
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Maps.me to mi ostatnio wiekami liczyło krótką trasę. I często gęsto sypało błędami... 

y60 autobus, czerwony.
Przetestowałem trzy trasy które znam na pamięć. Najlepiej wypadł Googiel i MapFactor. Osmand i Maps.me gorzej, ale działa, nie znalazłem większych błędów. Ale jadąc gdzieś pierwszy raz ja sobie zawsze porównuje kilka wariantów z Google i Targeo i potem żądam od navi tego co ja chcę a nie słucham się ślepo programu.
W ogóle to bez sensu jest wg mnie używac programow off line na asfalty (a o takich chyba jest wątek). AM na androida kosztuje ok 5 zl/m-c i bije na głowę wszystkie offline. Nieźle omija korki, wypadki, roboty drogowe, o czym nie raz się przekonalem. . Na Europę to koszt ok 10 zl/m-c, i np w Albanii ma takie ścieżki ze Garmin niepotrzebny.
W ogóle to bez sensu jest wg mnie używac programow off line na asfalty (a o takich chyba jest wątek). AM na androida kosztuje ok 5 zl/m-c i bije na głowę wszystkie offline. Nieźle omija korki, wypadki, roboty drogowe, o czym nie raz się przekonalem. . Na Europę to koszt ok 10 zl/m-c, i np w Albanii ma takie ścieżki ze Garmin niepotrzebny.
Jeśli chodzi o jakość map offline i wszystkich ścieżek wydeptanych to mi bardzo fajnie się używa tych map: http://www.openandromaps.org/en/downloads/general-maps na Locusie...
Ostatnio na Białorusi jak skręciłem głęboko w las nie było problemu - wszystkie nawet te zarośnięte dawno miał
Ostatnio na Białorusi jak skręciłem głęboko w las nie było problemu - wszystkie nawet te zarośnięte dawno miał

WJ21
Hm. Skoro coś szybko liczy, to jest albo damn-szybkie/petarda, albo... liczy mniej dokładnie i bardziej uśrednia

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."