Garmin GPS 12

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Muchozol

Garmin GPS 12

Post autor: Muchozol » wt sie 23, 2005 4:16 pm

Czy moze ktos temat w/w urzadzenia powiedziec? Glownie interesuje mnie jak sobie daje rade z odbiorem w aucie ?
Z gory dzieki za pomoc.
Wchodzilem na strone Garmina i jest tam ten odbiornik, ale ja tych zwrotow techn. za bardzo nie znam ... :oops: :wink: i potrzebuje sie dowiedziec czegos konkretnego ale w chlopskim jezyku.

Awatar użytkownika
gkozi

Post autor: gkozi » wt sie 23, 2005 8:08 pm

spokojnie daje radę - nie chowam do co prawda do schowka pasażera czy pod fotel [jak to robia z GPSam na nowszych chipsetach] ale spokojnie działa leżąc na siedzeniu pasażera, albo w uchwycie na napoje koło radia

jesteś świadomy że nie ma wbudowanych map itp.?

[ja go używam w połączeniu z palmtopem]

Awatar użytkownika
Muchozol

Post autor: Muchozol » śr sie 24, 2005 6:18 pm

Powiem Ci szczerze ze nawet sie nie zastanawialem nad tym jak kupowalem na e-bay.de, bo cena byla super, a w sumie i tak bedzie mi sluzyl tylko do jazdy w terenie, to chyba wbudowane mapy niepotrzebne ?
Tak mi sie wydaje :) , bo ja w tym temacie kompletny laik jestem.

Awatar użytkownika
gkozi

Post autor: gkozi » śr sie 24, 2005 7:51 pm

potrzebne ... niepotrzebne ... niby zawsze możesz zobaczyć między jakim drogami się znajdujesz albo gdzie zaczyna się twarde, z drugiej strony taki GPS + papierowa mapa i tez daje radę, można też stworzyć schematyczną mapkę okolicy i wgrać ją jako "ślad" czyli masz 1200 punktów z których tworzysz siatkę dróg czy bezdroży - też daje radę, a może kiedyś rozwiniesz to o palmtopa z wgranymi mapami

Kosiak

Post autor: Kosiak » czw sie 25, 2005 12:06 am

lepiej miec jakikolwiek GPS niz nie miec zadnego, lepiej miec GPS z mapa niz bez mapy, lepiej miec GPS z wgrana mapa szczegolowa niz z mapa bazowa... ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”