Garmin 60CX a 60CSX
Moderator: Albert_N
Garmin 60CX a 60CSX
Mam pytanie czym obydwa modele sie roznia poza barometrem i cyfrowym kompasem...Czy warto durzucic pare zlotych zeby miec CSX czy w zupelnosci wystarczy CX. Sprzet ma byc do turystyki i turystyki 4x4.
SJ 413(gaźnik + LPG) -> Vitara JLX 1.6 8v -> lr Discovery 300TDi
Nie wiem czy temat jeszcze aktualny, ale one różnią się jeszcze chipsetem. CSx ma SirfStarIII, znacznie czulszy, nie gubi sygnału w lesie. Starsze CS miały poprzednika i potrafiły sygnał gubić. Nie wiem czy CS nadal są produkowane, a jeśli tak to czy mają zmienionego chipseta.
Kompas się przydaje, barometr mniej, choć na jego wskazaniach można próbować przewidzieć pogodę
Fajnym rozwiązaniem jest Garmin Rino. W zasadzie bebechy 60 + radio. I radio to potrafi swoją pozycję przesłać do drugiego tego typu odbiornika i wyświetlić na nim pozycję. Na grupowe wyjazdy bajka po prostu.
Polecam 60CSx, mam takiego i do nawigowania w terenówce jest zdecydowanie leszy niż jakieś cuda typu automapa. Nie gada, ale woda mu nie straszna, no i rzecz jasna, delikatny palmtop jakoś nie pasuje do ubłoconego auta
Kompas się przydaje, barometr mniej, choć na jego wskazaniach można próbować przewidzieć pogodę

Fajnym rozwiązaniem jest Garmin Rino. W zasadzie bebechy 60 + radio. I radio to potrafi swoją pozycję przesłać do drugiego tego typu odbiornika i wyświetlić na nim pozycję. Na grupowe wyjazdy bajka po prostu.
Polecam 60CSx, mam takiego i do nawigowania w terenówce jest zdecydowanie leszy niż jakieś cuda typu automapa. Nie gada, ale woda mu nie straszna, no i rzecz jasna, delikatny palmtop jakoś nie pasuje do ubłoconego auta

zyr
niviasta 92'
niviasta 92'
- RAF z Ochoty
Z 60CSX?RAF z Ochoty pisze:i jak to daje radę ? da się korzystać z wyświetlacza gdy rzuca wozem?
i pytanko dodatkowe - czy te urządzenia można wykorzystać skutecznie zamiast "metromierza" czyli mierzyć odległości przejechane i w miarę bezproblemowo resetować?
Da się.
Ale tylko do samochodu, to znajdziesz kilka lepszych rozwiązań.
Nie da się za to korzystać z metromierza. Co prawda można mierzyć odległości na kilka sposobów, ale nie jest to wystarczająco wygodne w samochodzie.