OZI CE w omnii

systemy nawigacji satelitarnej, odbiorniki i osprzęt

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
cornholio78

OZI CE w omnii

Post autor: cornholio78 » ndz gru 07, 2008 7:00 pm

proszę o pomoc w skonfigurowaniu ozi ce pod windows mobile 6.1.

Wrzuciłem mapy do folderu "maps", przekonwertowalem mapy na ozxf3. mapa jest widoczna, można ją przesuwać itp ale program nie odczytuje danych z wbudowanego odbiornika GPS (widziany na porcie com3).
Aha jest to wersja demo, jakie są jej ograniczenia (może właśnie niezczytywanie danych z GPS)?

Do tej pory uzywalem podobnych programów (smartcom gps, mapview gps) ale pod symbianem i nie miałem kłopotów z konfiguracją :-?

Auto mapa chodzi mi na omnii bez problemu czyli odbiornik jest sprawny.

Awatar użytkownika
scyzoryk73

Post autor: scyzoryk73 » ndz gru 07, 2008 10:35 pm

chwała bogu, że tej omni nie kupiłem jeno prostego telefona z wydaje mi się solidną obudową... (przy takich problemach z moją umiejętnością obsługiwania nowowynalazków, pewno rzuciłbym nim o np kostkę brukową na podjeździe) a za różnicę (798 pln) i jeszcze z dokładką kupie se palmtopa albo inną sensowną nawigację...
zawsze trzeba widzieć plusy w minusach
za pasem nóż a w ręku kij, krawieckie szydło w kapeluszu

Awatar użytkownika
cornholio78

Post autor: cornholio78 » pn gru 08, 2008 9:03 pm

jak sobie kupisz palmtopa to tez będziesz musiał skonfigurowac w nim program do GPS. Pewnie ten sam program. jeśli ktos tu odpowie jak skonfigurować OZI CE to warto żebys tez to preczytał przyda się przy konfiguracji palmtopa ;)

A telefon po miesiącu użytkowania uważam za udany, choc na wszelki wypadek nie pozbywam sie E-pięćdziesiątki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GPS”