Mam MIO 168 od dwóch tygodni i jest ok. Faktycznie są pewne blędy, ale to kwestia softu (np mówilo że radar jest za 300 m a byl za 100). No ale nie ma róży bez kolców. Próbowalem skorzystać z funkcji off-road to wlaśnie wywalil linię prostą (i jeżeli tak będzie) no to trochę bez sensu. Ja wybralem Mio bo mogę przenosić z auta do auta.
Co jeszcze, a ostatni jak jechalem między Krakowem i Lodzią w śnieżycach sygnal niknąl lub byly duże opoźnienia w wyznaczaniu pozycji, po ustaniu opadów w drodze powrotnej nie bylo problemów. Podobno zewnętrzna antena ma to zalatwić w jakimś stopniu, ale wogóle GPS jest wrażliwy ta takie warunki pogodowe.
Faktycznie jest problem z wbudowaną anteną w aucie z przyciemninymi szybami takimi jak np w audi (takie metalizowane) one skutecznie ograniczają sygnal, nie wiem jak z foliami. Przy normalnych szybach tzw koloryzwoanych nie mam problemów.
Dalej wadą jest mala pamięć RAM i sprawne używanie automapy Polski XL bez karty jest możliwe ale bez wgranych szczególowych planów miast no ale wtedy to żaden XL. Dlatego też wlaśnie przygotowuję się do kupna karty 1GB lub 2GB. Przy wgranej niepelnej XL kilka razy (chyba 2) MIO się zawiesil byla wtedy wgrana jeszcze szczegolowa mapa Krakowa.
Z calą pewnością MIO jest dobry do rekraacji w weekendy

i na co dzień na czarny, choć nie wiem jak z jego stabilnością przy bardzo wysokich temperaturach lub bardzo niskich. A do pracy w dużym zapyleniu, blocie, ciąglem wilgoci to pewnie może być różnie i np talki Garmin jest dużo wytrzymalszy.
No cóż ale mnie MIO sprezentowal pracodawca

więc darowanemu koniowi nie będę patrzyl w zęby. Ogólnie jestem jak na razie z niego zadowolony.