http://www.sklep4x4.pl/sklep/pr/88/2157 ... mutow.html
Czy moze ktos mi to objasnic?
Moderator: Albert_N
W części GPS'ow można tak zrobić ze zapisujesz WP, jego nazwę oraz dystans i odległość do kolejnego.Sanol pisze:A nie jest tak że jak wklepujez WP i w nim tylko kąt i odległość to zaczyna zliczać od miejsca w którym aktualnie jesteś
nie pisze tu o wklepywaniu współrzędnych... bo ich się nie zna
A tak swoja droga bo nigdy nie bylem na rajdzie gdzie używa się azymutów poważniej. ALD tłumaczę sobie jako Azimuth Line Distance czyli dystans i odległość do kolejnego punktu.Drako pisze:Jak masz "ald" w roadbooku to musisz trafic do punktu x majac tylko odleglosc i kierunek. np 3300metro kierunek 150
Niby proste ale jak azymut ma np 3 km a teren jest mocno pofaldowany to mozna sie zgubic.
Majac garmina strasznie prosto sie to ustawia ( chociaz niektorzy maja inne zdanie) , ale czolowi zawodnicy walcza juz o minuty/sekundy wiec gdy w roadboku jest np. 10 azymutow mozna sporo nadrobic stad pomysl na taki urzadzenie.
Będę szukałDrako pisze:ALD air line ...
GPS to podstawowo garmin plus jakis 7-10 cali z ozim
podobno najlepszy jest 276C Garmin - pancerny, intuicyjny ale ciezko go zdobyc w rozsadnych pieniadzach.
ja mam 60csx -uniwersalny, pancerny ale ekran maly
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości