Montaż anteny...
Moderator: Albert_N
Re: Montaż anteny...
Witam,
Do tych co wożą anteny na przedniej masce, może lepiej od razu włożyć głowę do mikrofalówki na parę sekund, a nie tak powoli dążyć do tego samego celu?
Do tych co wożą anteny na przedniej masce, może lepiej od razu włożyć głowę do mikrofalówki na parę sekund, a nie tak powoli dążyć do tego samego celu?
no..
tak samo dziala..
tak samo dziala..
nie siadaj na przycisku nadawania to będzie dobrze
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
- Jaćwing
- jestem tu nowy...
Dokładniegkozi pisze:nie siadaj na przycisku nadawania to będzie dobrze

A dla wszystkich szukających rozwiązania z anteną proponuję takie coś jak ja mam.
Do mocowania koła dospawany taki balkonik, na to antena gamma 90, trochę pochylona żeby o karoserię nie biła i sprawdza się. Czasem gadam z ludźmi z 8-10 km, mimo że antena jest schowana za karoserię.
Pzdr
P.S. Próbowałem wkleić fotkę ale ja ze wsi i nie umie

pojarka 2.5TDI-94r. kabrio
- Wiewiur8
- jestem tu nowy...
a może do przedniego zderzaka? nic nie zasłania, nie rysuje lakieru... ja tak mam:

Uploaded with ImageShack.us
z prawej strony. widac na tle komina.

Uploaded with ImageShack.us
z prawej strony. widac na tle komina.

NISSAN PATROL Y61+parę gratów
No nie wiem,w koncu to tylko plastic

A co do tych co mają w obrzynach antenę zaraz za plecami na wysokości głowy?Aalecki pisze:Witam,
Czegoś nie rozumiem... skoro przy nadawaniu robi się mikrofalówka od anteny...i mam antenę w plaskaczu na dachu w lini prostej kilkanaście cm a w parchu jest na masce, i odległość ta jest większa...to co jest lepsze?
Tak też można

Kangury stosują taki patent do określania wysokości auta...skoro mają dużo tuneli itp w outbecku, to skoro przejdzie antena to dach też się zmieści

Galloper LWB - turysta
przede wszystkim promieniowanie anteny CB to nie promieniowanie mikrofalowe
a poza tym robi się "szum medialny" z powodu nie do końca przemyślanej wypowiedzi jakiegos przypadkowego Gości [sorry Gościu
]
a poza tym robi się "szum medialny" z powodu nie do końca przemyślanej wypowiedzi jakiegos przypadkowego Gości [sorry Gościu

- Murzyn
- Kontaktowanie:
... który mówi co wie, ale nie wie co mówi
Ja ekspertem nie jestem, ale wnioski zachowuje dla siebie

A mi to zwisa...kupując CB Radio doskonale zdawałem sobie sprawę z promieniowania itp....a czy mi promieniuje z dachu czy z maski to raczej nie robi wielkiej różnicy...
Raczej każdy z nas jest ciągle pod działaniem jakiegoś promieniowania...laptop, wi-fi, telefon i inne wynalazki
Raczej każdy z nas jest ciągle pod działaniem jakiegoś promieniowania...laptop, wi-fi, telefon i inne wynalazki

Galloper LWB - turysta
- Murzyn
- Kontaktowanie:
Wez pod uwage - czestotliwosc fal, zmasowanie, uziemienie, rozchodzenie sie od plaszczyzny styku - i odnies sie do wypowiedzi kolegi. mi sie nie chce
Róbta co chceta..
.. mikrofale ogólnie rozchodzą się w boki a nie w dół, w każdym kraju gdzie ludzie martwią się o swoje zdrowie i przestrzegają przepisów BHP rekomendowane jest montowanie anteny minimum 60 cm od wszystkich okupantów auta..

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
w smarcie było by to trudneAalecki pisze:Róbta co chceta.... mikrofale ogólnie rozchodzą się w boki a nie w dół, w każdym kraju gdzie ludzie martwią się o swoje zdrowie i przestrzegają przepisów BHP rekomendowane jest montowanie anteny minimum 60 cm od wszystkich okupantów auta..

y60 autobus, czerwony.
Aalecki pisze:Róbta co chceta.... mikrofale ogólnie rozchodzą się w boki a nie w dół, w każdym kraju gdzie ludzie martwią się o swoje zdrowie i przestrzegają przepisów BHP rekomendowane jest montowanie anteny minimum 60 cm od wszystkich okupantów auta..
Może doczytaj co nieco o mikrofalach (zwłaszcza dział zastosowania) http://pl.wikipedia.org/wiki/Mikrofale
Częstotliwość dla CB to 27 MHz , długość fali to około 11 metrów, pasuje Ci tu przedrostek "mikro" ?
jak już mówiłem, róbta co chceta, nie przekonasz mnie że jak walnę se antenę przed gały to spokojnie mogę se kozakować przez radio..
Amerykanie już wiedzą od dawna, a my jeszcze dzielnie upieramy się że nic się nie dzieje..
http://www.osha.gov/SLTC/radiofrequency ... index.html
Amerykanie już wiedzą od dawna, a my jeszcze dzielnie upieramy się że nic się nie dzieje..
http://www.osha.gov/SLTC/radiofrequency ... index.html
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
bo amerykańce to gupie są - tylko dwa pedały w autach mają, dyndajkę przypominającą o niezamkniętych drzwiach i wogóle 

y60 autobus, czerwony.
to samo z noszeniem telefonu w spodniach
dotyczy mężczyzn, kiedyś na fizyce się o tym dowiedziałem 

terrano II 2.7 TD 94"
Ostatnio oglądałem jakiś program że panowie co mają tylko dwa pedały udowodnili że jednak komórka nie wpływa negatywnie jak jest w spodniach, przy głowie również...ale telewizja kłamie 

Galloper LWB - turysta