Warta uwagi. Mam taka na uchwycie na rynienke, odkrecam razem z cewka (duze czerne) tak ze tylko podstawka zostaje. Nie da sie jej polorzyc jak na motylku i to wada dla niektorych, ale przeca i tak najlepsza propagacja jest jak jest pionowo.
Dostaje notorycznie w D. w lesie ale jak do tej pory siedzi mocno i nic jej nie jest.
Ladnie stroi i z byle jaka Onwa sa zasiengi w granicach 10 km . Na trasie wiecej, ladnie zbiera.
Antena ... jaka ?
Moderator: Albert_N
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
No i wlasnie dzieki temu sa dobre zasiegi. Fakt w lesie non stop wali po galezeiach i konarach. Ale powiem tak: mam ja pogieta (znaczy sam bat w jedym miejscu) ale tylko dlatego ze wjechalem z nia do garazu ktory jest o 15 cm wyzsy niz koniec cewki. Bat sie musial zgiac i w miejscu zaraz za cewka zagiol. Wyciagnolem go jednak, wyprostowalem , zestrolilem powtornie antene i dziala ok.
Antena zestrojona jest na 1,1 do 1,2 i wcale nie bylo to trudne.
Jedno co mam tylko zastrzerzenie to punkt montarzowy. Mam na runience przy slupku drzwi. Niby miejsce ok, ale masa mnie zawsze zastanawia. Pewnie bylaby lepsza na innym mocowaniu. Pozatym strasznie przenosi uderzenia bata o galezie na bude i huk jest niezly. Ale do tego idzie sie przyzwyczajic.
Antena zestrojona jest na 1,1 do 1,2 i wcale nie bylo to trudne.
Jedno co mam tylko zastrzerzenie to punkt montarzowy. Mam na runience przy slupku drzwi. Niby miejsce ok, ale masa mnie zawsze zastanawia. Pewnie bylaby lepsza na innym mocowaniu. Pozatym strasznie przenosi uderzenia bata o galezie na bude i huk jest niezly. Ale do tego idzie sie przyzwyczajic.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Mam taką przy patrolu zamocowaną na podszybiu od strony kierowcy
.Nic a nic nie przeszkadza
a i zgubić na gałęziach ją jest trudno bo odciągi jeszcze zasłaniają.....oczywiście linki wymieniłem z metalowych na sznurkowe
.A niesie jako tako........w/w PC 8 lepiej robi.....mam w innym mobilu
też przy 100plusie 

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!