Zamocowanie CB w Terrano II
Moderator: Albert_N
Zamocowanie CB w Terrano II
Model juz wybralem ALAN 100+. Zrobilem model wielkosciowy z kartonu, i poszedlem przymierzac gdzie go wsadzic. I tu mam zgryz. Nie bardzo chce dewastowac deske, bo to nie Musso gdzie wszystko ladnie sie dawalo odkrecic, poogladalem i widze ze deska jest porzadnie spasowana a srubki pochowane,
Jak (pytanie do Tyranowcow) macie zamontowane CB ? Ja mam na razie 2 wersje jedna na polce do przodu od biegow, a drugie to na podlokietniku, przodem do kierunku jazdy.
Macie moze jakies inne sugestie jeszcze ?
Jak (pytanie do Tyranowcow) macie zamontowane CB ? Ja mam na razie 2 wersje jedna na polce do przodu od biegow, a drugie to na podlokietniku, przodem do kierunku jazdy.
Macie moze jakies inne sugestie jeszcze ?
wykombinowalem bedzie w kieszeni w podlokietniku miedzy siedzeniami.
Niestety tylem do kierunku jazdy ale mysle ze bedzie oK.
Podlokietnik zostanie przerobiony a wlasciwei samo wieczko, bedzie wyzsze tak zeby sie radio zmiescilo i zeby mozna sie bylo oprzec na trasie.
Chce to wykonac ze sklejki i obic tapicerka.
Niestety tylem do kierunku jazdy ale mysle ze bedzie oK.
Podlokietnik zostanie przerobiony a wlasciwei samo wieczko, bedzie wyzsze tak zeby sie radio zmiescilo i zeby mozna sie bylo oprzec na trasie.
Chce to wykonac ze sklejki i obic tapicerka.
- Jaaareeek !
-
Trochę inaczej Panie Jarku
Wyjmujesz popielnicę. W gónej części otworu po niej jest blacha ( element prowadzenia tejże ) do niej, na jedną srubę M6, bez żadnych przeróbek i komplikacji montujesz łapę od Alana ( nie pamiętam, ale nawet otwór na taką tam chyba jest ). A potem tylko radyjko, o tak :
[img][img]http://img370.imageshack.us/img370/5401 ... 4xi.th.jpg[/img]
[/img]
[img][img]http://img127.imageshack.us/img127/1200 ... 9pq.th.jpg[/img][/img]
wiem, wiem, mama starą konsolę, ale to bez znaczenia, w nowej popielnica jest taka sama.
Zaletą jest, to, że nie nisczymy deski ( łatwo to szybko usunąć ) i radio mamy bardzo ergonomicznie. Polecam

Wyjmujesz popielnicę. W gónej części otworu po niej jest blacha ( element prowadzenia tejże ) do niej, na jedną srubę M6, bez żadnych przeróbek i komplikacji montujesz łapę od Alana ( nie pamiętam, ale nawet otwór na taką tam chyba jest ). A potem tylko radyjko, o tak :
[img][img]http://img370.imageshack.us/img370/5401 ... 4xi.th.jpg[/img]
[/img]
[img][img]http://img127.imageshack.us/img127/1200 ... 9pq.th.jpg[/img][/img]
wiem, wiem, mama starą konsolę, ale to bez znaczenia, w nowej popielnica jest taka sama.
Zaletą jest, to, że nie nisczymy deski ( łatwo to szybko usunąć ) i radio mamy bardzo ergonomicznie. Polecam

łoś też człowiek
Jak zrobilem model z kartonu 1:1 to mi wyszlo ze sie tam nie zmiesci 
musze to zoabzcyc jeszcze raz. POdlokietnik jak podwyzsze to bedzie wygodniej, jednak miejesce po popielniczce jest chyba najbardziej optymalne
Walnij mi Wiechu wiecej zdjec, mozesz na maila. I jeszcze halogenow a konkretnie wyprowadzen pradu z tylu do lampy roboczej i kabla do anteny CB.

musze to zoabzcyc jeszcze raz. POdlokietnik jak podwyzsze to bedzie wygodniej, jednak miejesce po popielniczce jest chyba najbardziej optymalne

Walnij mi Wiechu wiecej zdjec, mozesz na maila. I jeszcze halogenow a konkretnie wyprowadzen pradu z tylu do lampy roboczej i kabla do anteny CB.
hmm...
chętnie bym zainstalował radio w swoim T2 w sposób jaki pokazał
wiechu na fotkach
ale gdy wyjołem popielnicę otwór był dokładnie jej średnicy,(szuflada popiołki) a dalej plastik dookoła i dwie śrubki...
aby wsadzić radio musiał bym wycinać plastik na wymiar CB
więc jak Wiechu zmieściłeś tam A100+
chyba że poprostu bardziej wystaje a plastiku nie ciołeś
dobrze rozumuje
wiechu na fotkach
ale gdy wyjołem popielnicę otwór był dokładnie jej średnicy,(szuflada popiołki) a dalej plastik dookoła i dwie śrubki...

dobrze rozumuje

Pozdrawiam
Przemo
TERRANO II 2,7td black long ; FREELANDER 2.0di
Przemo
TERRANO II 2,7td black long ; FREELANDER 2.0di
nie,Dor pisze:hmm...
wiechu na fotkach
dobrze rozumuje
przeczytaj jeszcze raz,
powiększ i obejżyj fotki jeszcze raz

łoś też człowiek
Ja też zrobiłem jak Wiechu, przewierciłem przednią sciankę popielniczki, 2 dłóższe sróbki 5 i uchwyt do radia pasi, kable pusciłem do schowka na dole( poprzedni własciciel wywiercił tam dziurę fi10
). Teraz w popielniczce jeździ garść bezpieczników, kluczyk do anteny i kto wie co jeszcze
To jest najbardziej ergonomiczne miejsce na małe cb

To jest najbardziej ergonomiczne miejsce na małe cb

Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...
jak widac na moim foto cb zostawilem podlaczane do zapalniczki i gdy zostawiam woz w niepewnym miejscu to poprosto sciagam je z zaczepu, wyciagam zasialanie z zapalniczki i ze soba biore
http://honkerteam.pl - strona o autach Honker
- TyranoMaCh
- jestem tu nowy...
Czy to jest COBRA 19 DX IV AMwojas pisze:witam
rowniez zalozylem CB zgodnie z radami wiecha
uwazam ze swietny sposob!
oto jak to wyszlo u mnie z cobra:
pozdrawiam,
wojas

Czy kabel zasilania do zapalniczki jest zestawie z CB czy trzeba dokupić/dorobić??
Terrano II 2.4 LONG wstrysk LPG
GG 4017781
GG 4017781
tak to jest wlasnie cobra19. zalezy u kogo kupujesz ale u mnie byl w zestawie, byla tez antena, ktora nadawala sie tylko do kosza :| po zakupie anteny mocowanej na stale(za aneten dalem drugie tyle co za radio) radio spisuje sie naprawde dobrze.
http://honkerteam.pl - strona o autach Honker