radio cb z nasluchem drugiego kanalu
Moderator: Albert_N
radio cb z nasluchem drugiego kanalu
Jakie mam kupic Radio CB tak by można było rozmawiac na jednym kanale a mieć podsłuch drugiego?
tylko cos w normalnej cenie
tylko cos w normalnej cenie
Patrol GR Y60 Long
http://www.muddoctors.pl
- Alberciczek
Re: radio cb z nasluchem drugiego kanalu
Np. TTi TCB 880. Mam i korzystam. Jeżdzę na 19 a podsłuchuję zapomniany 9 albo podczas rozmowy na innym niż 19 podsłuchuję właśnie 19. Radyjko nie drogie, zasięg ma dośc dobry. Jeżdżę z nim w Nubirce i w Jeepie.
Dżip Blank Szyroki 4,7 QD chyba zielony był....Jak był nowy...
TT! chyba 880 - ale nie spodziewaj sie cudow po tym feature 
- dziala to tak jakbys sekunda po sekundzie przelaczal galke radia, ale jak gadaj ciegle na jednym kanale to nie przelacza na drugi i... wice wersa
Aha i uwazaj ktory ustawiasz jako "glowny" i "nasluchowy" bo jak nawet slucha drugiego kanalu to po nacisnieciu PTT nadaje na glownym
Przydaje sie to glownie jak nikt nic nie mowi ani na jednym ani na drugim kanale
Ostatnio i tak zauwazylem, ze jak w dlugi weekend nie jezdzily tity to... praktycznie nikt nie gadal na CB a i jakiekolwiek info trzeba bylo sie prosic po kilka razy - za to Yanosik dziala zajebiscie

- dziala to tak jakbys sekunda po sekundzie przelaczal galke radia, ale jak gadaj ciegle na jednym kanale to nie przelacza na drugi i... wice wersa
Aha i uwazaj ktory ustawiasz jako "glowny" i "nasluchowy" bo jak nawet slucha drugiego kanalu to po nacisnieciu PTT nadaje na glownym
Przydaje sie to glownie jak nikt nic nie mowi ani na jednym ani na drugim kanale
Ostatnio i tak zauwazylem, ze jak w dlugi weekend nie jezdzily tity to... praktycznie nikt nie gadal na CB a i jakiekolwiek info trzeba bylo sie prosic po kilka razy - za to Yanosik dziala zajebiscie

LC GRJ120
http://www.tlc.org.pl
- Alberciczek
Nie TT ani TT! tylko TTi TCB 880. Jak nie wiesz, to nie pisz albo jak już chcesz na siłę coś napisać, to najpierw sprawdz.MaxLux pisze:TT! chyba 880
A jakie cuda masz na myśli? Loda żadne radyjko ci nie zrobi. W kolorze blond też nie proukują..MaxLux pisze:ale nie spodziewaj sie cudow po tym feature![]()
Jak się ma problemy z czytaniem i zna się obsługi i nie wie się co i jak ustawić, to tak jest później...MaxLux pisze:- dziala to tak jakbys sekunda po sekundzie przelaczal galke radia, ale jak gadaj ciegle na jednym kanale to nie przelacza na drugi i... wice wersa
Hmmm, a nie tak ma właśnie być? Kanał główny to kanał główny - na nim się rozmaiwa. A kanał nasłuchowy to jak sama nazwa wskazuje tylko się go nasłuchuje. Normalne działanie radia. Nie spotkałem się z radiem, gdzie na kanale nasłuchowym by się nadawało. Zawsze nadawało się na głównym...MaxLux pisze:Aha i uwazaj ktory ustawiasz jako "glowny" i "nasluchowy" bo jak nawet slucha drugiego kanalu to po nacisnieciu PTT nadaje na glownym
Szkoda cokolwiek pisać na takie bezsensowne gadki...MaxLux pisze:Przydaje sie to glownie jak nikt nic nie mowi ani na jednym ani na drugim kanale
Trzeba było włączyć albo pogłośnić radio...Ewentualnie przeczytać lub kogoś poprosić żeby ci przeczytał instrukcję obsługi. Ja w majowy wekeend zrobiłem kilkaset km i jakoś na radiu ludzie gadali. Nie tyle co w dni robocze jak jeżdżą tiry, ale gadali i o drogę nie było problemu się dowiedzieć. No chyba, że co kilometr pytałeś o drogę - wtedy nic dziwnego, że nikt nie chciał z toba gadać. A bywają tacy, co pytają co pół minuty "jak ścieżka w kierunku..." No i nikt im nie odpowiada, bo ileż razy można gadać do kogoś ciągle to samo.MaxLux pisze:Ostatnio i tak zauwazylem, ze jak w dlugi weekend nie jezdzily tity to... praktycznie nikt nie gadal na CB a i jakiekolwiek info trzeba bylo sie prosic po kilka razy
A wracając do TTi TCB 880 - wiadomo - każdy chwali swoje. Dla mnie najważniejsze jest żeby nie burczało, nie szumiało i żeby można było dowiedzieć się co się dzieje na drodze. I TTi spełnia te warunki. Miałem wcześniej kilka Presidentów i róźnicy nie widzę. Wiem co się dzieje na drodze, w terenie też bez problemów można sie dogadać. Czego chcieć więcej? Dla mnie bardzo dobrym rozwiązaniem w tym radyjku ( zresztą w innych też ) jest to, że można przełączać kanały w gruszce i je blokować.
Dyskusja, które radio jest lepsze, jest bez sensu - łączność nie zależy tylko od samego radia - oprócz niego ważna jest jeszcze antena, dobre ustwienie SWR-a oraz stan instalacji elektrycznej.
Ostatnio zmieniony śr maja 15, 2013 8:38 am przez Alberciczek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Mialem juz nie jedno radio. I Presidenty i Alany i mam teraz rzeczone TTI, bo dostalem w spadku po wczesniejszym wlascicielu auta.
TTI to badziew, w dodatku z pedalskim niebieskim podswietleniem. Dziala jak kazde inne radio w tej grupie cenowe. Wiekszosc i tak zlezy od zestrojenia anteny i tego ile sieje instalacja elektryczna z auta.
Najlepiej sprawdzal mi sie lekko podkrecany Alan 48. Zadne mecyje nie radio, ale ze byl dlubniety to mniej sial.
Drugi w kolejnosci byl Harry i Walker.
TTI to badziew, w dodatku z pedalskim niebieskim podswietleniem. Dziala jak kazde inne radio w tej grupie cenowe. Wiekszosc i tak zlezy od zestrojenia anteny i tego ile sieje instalacja elektryczna z auta.
Najlepiej sprawdzal mi sie lekko podkrecany Alan 48. Zadne mecyje nie radio, ale ze byl dlubniety to mniej sial.
Drugi w kolejnosci byl Harry i Walker.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

nareszcie ktos napisal, ze niebieskie podswietlenie jest nie do przejscia.
najprawdopodoniej kupie Yosan Turbo.

najprawdopodoniej kupie Yosan Turbo.
Patrol GR Y60 Long
- Alberciczek
Marcin-Kraków pisze:...i mam teraz rzeczone TTI...
Czyli znaczy się, że jesteś pedałem i że lubisz badziew? Bo tak wnioskuję z twojej odpowiedzi, skoro piszesz, że masz to rqadio? Dlaczego więc nie kupisz sobie innego, skoro TTi to badziew? Nie masz czasami jakichś problemów emocjonalnychMarcin-Kraków pisze:TTI to badziew, w dodatku z pedalskim niebieskim podswietleniem.

Zastanów się czasami co piszesz i nie podchodz do wszystkiego tak bardzo emocjonalnie.
Ja chrzanię
qubus jak widzisz dowiesz sie że jesteś pedałem albo emocjonalnie niezrównoważony
i to wszystko po tym jakie masz radio w aucie
potwierdzam że TTi to badziew bo miałem i 770 i 880
teraz mam walkera dłubnietego
a ostatnio kupiłem harrego III
i jest różnica
oczywiście harry nawet nie ma startu do walkera
a odnośnie podwójnego nasłuchu to Yosan jest sensownym wyborem
choć i tak dla siebie bym takiego nie wziął

qubus jak widzisz dowiesz sie że jesteś pedałem albo emocjonalnie niezrównoważony

i to wszystko po tym jakie masz radio w aucie

potwierdzam że TTi to badziew bo miałem i 770 i 880
teraz mam walkera dłubnietego
a ostatnio kupiłem harrego III
i jest różnica
oczywiście harry nawet nie ma startu do walkera
a odnośnie podwójnego nasłuchu to Yosan jest sensownym wyborem
choć i tak dla siebie bym takiego nie wziął

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
- Alberciczek
Jak pisałem - każdy chwali swoje. Nie wiem, co badziewiatego jest w TTi ( oprócz oczywiście pedalskiego podświetlenia
), ale ja nie narzekam, bo nie mam na co.
A są jakieś radyjka z różowym podświetleniem? Bo to niebieskie już mi się znudziło
?

A są jakieś radyjka z różowym podświetleniem? Bo to niebieskie już mi się znudziło

Alberciczek pisze:Jak pisałem - każdy chwali swoje. Nie wiem, co badziewiatego jest w TTi ( oprócz oczywiście pedalskiego podświetlenia), ale ja nie narzekam, bo nie mam na co.
A są jakieś radyjka z różowym podświetleniem? Bo to niebieskie już mi się znudziło?
A tak BTW skad sie sie debilu urwales ze kazdego chcesz po kolei komentowac ?
chesz cos napisac to napisz a nie czepiaj sie literowek czy wlasnych opinii - jak to twoje pierwsze kroki na forum to poczytaj troche a potem sie wysilaj
LC GRJ120
- Alberciczek
Z tej samej choinki co ty. Tyle, że byłem niżej. A ty osiągnąłeś już szczyt ( tej choinki oczywiście )MaxLux pisze:A tak BTW skad sie sie debilu urwales ze kazdego chcesz po kolei komentowac ?

Pozatym, to nie ja obrazłem tych, co mają niebieskie podświetlenia...
Co do komentowania - nie wolno mi?

I koniec z kłótniami w tym temacie. Kolega pytał, jakie radyjko ma podsłuch i jest w normalnej cenie. I na tym się skupmy.
kupilem Yosan Turbo.
dziekuje Wam za pomoc.
dziekuje Wam za pomoc.
Patrol GR Y60 Long
- szerokimost
turbina gabarytowe radyjko ale ok dla mnie yosan pro 120 to to samo ale bez wodotrysków
ale i tak stara szkoła jak alan 18,uniden pc122 ,presid jack,jackson itp,itd to są dopiero radia godne uwagi
wystarczy raz posłuchać ...

ale i tak stara szkoła jak alan 18,uniden pc122 ,presid jack,jackson itp,itd to są dopiero radia godne uwagi
wystarczy raz posłuchać ...

Samiec