Które CB wybrać?
Moderator: Albert_N
Re: Które CB wybrać?
Odpisałem, coś nie dostałem powiadomienia 

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Po długich przemyśleniach , tysiącach godzin przeprowadzonych rozmów , doktoryzowaniu się z zagadnienia.........Alan 42 multi. Antene mam na drzwiach bagażnika , zasięg około 1km i to mi wystarczy.
Zamontuj Alana i jedź do stroiciela CB. Ustawi antenę i będzie lepszy zasięg.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
No raczej 
Na kilometr to wiesz....

Na kilometr to wiesz....

dawniej CB służyło jako informowanie się o patrolach drogówki , Janosik skutecznie to zastąpił . Teraz CB służy do porozumiewania się w kolumnie , w terenie . A nawet jeśli masz zapytać o patrol drogówki to ten kilometr wystarczy. A ręczniak mega poręczny i nie zajmuje miejsca jak moje poprzednie CB wielkości dwóch cegłówek.
Dobrze że wiesz że w trasie, na autostradzie, ma też inne funkcje. Cholernie użyteczne.
W 'terenofce' jest w UJ możliwości montażu.
Mi się widzi konsola dachowa. Do PII nie mogę znaleźć. Do Twojego jest http://arb4x4.pl/konsola-dachowa-d-max-2012.html
Cena z dupy jak za samo miejsce na radio. Ale może jakiś chińczyk robi coś podobnego? Dodatkowy schowek kusi. 500 bym dał

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Gdyby nie to, że jestem duży i miałbym to przy głowie (co mnie nie zachwyca) to by mogło być.Kabal pisze: ↑śr sie 29, 2018 8:16 amMi się widzi konsola dachowa. Do PII nie mogę znaleźć. Do Twojego jest http://arb4x4.pl/konsola-dachowa-d-max-2012.html
Cena z dupy jak za samo miejsce na radio. Ale może jakiś chińczyk robi coś podobnego? Dodatkowy schowek kusi. 500 bym dał![]()
Właściwie nie potrzebuję dodatkowego schowka (d-max ma ich sporo) i lampek więc przykręcenie radia do dachu dało by ten sam efekt.
Mi schowków brakuje. Ułomkiem nie jestem, ale w Pajero miejsca nad głową by mi starczyło. Lampki to faktycznie słaby argument. No i nic nie uzasadnia tej chorej ceny vs użyteczność.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Zawsze polecalem i polecał będę - Uniden 520 Pro XL.
Aczkolwiek nie wiem, czy da się toto kupic legalnie w obecnych czasach...
Swoja drogą - wyszło coś godniejszego uwagi i nie wiekszych gabarytów?
Aczkolwiek nie wiem, czy da się toto kupic legalnie w obecnych czasach...
Swoja drogą - wyszło coś godniejszego uwagi i nie wiekszych gabarytów?
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Alan 42 multi
Też mam takie i jest bardzo dobre. Legalne nie jest już od lat. Mozna kupić President Johny II - to samo.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Radio radiem, umiejscowienie anteny jest najważniejsze.
Ciężko dostać nie grzebane radio a nowych niet.
Montaż to jak kto lubi ;drzwi, schowek pasażera lub pod, konsola lub z boku,na desce, podłokietnik, pod fotel jeśli nie topione i sufit oczywiscie. Jeśli to mało to ja nie wiem
Piotrek no bez jaj. Co się z Janosika czy innego navi dowiesz?
Po rozkopanym mieście Cię pokieruje? He he zapewne.
Montaż to jak kto lubi ;drzwi, schowek pasażera lub pod, konsola lub z boku,na desce, podłokietnik, pod fotel jeśli nie topione i sufit oczywiscie. Jeśli to mało to ja nie wiem

Po rozkopanym mieście Cię pokieruje? He he zapewne.

Do pokierowania po mieście czy trasie to gugle albo osmand, w zależności od zasiegu, preferencji i umiejętności.
Sluchanie bluzgow Januszy na CB zbrzydolo mi juz 15 lat temu...
Sluchanie bluzgow Januszy na CB zbrzydolo mi juz 15 lat temu...
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Nie używam janosika ( nie mam smartfona ) Ale do ostrzegania przed patrolami drogówki jest ok. Na urlopie miałem do czynienia z Alanem 42 tzw ręczniakiem i wiem że już nie wrócę do zwykłego CB . Ręczniak działa na zewnętrznej antenie i jakość odsłuchu mnie zadowala. No i można powiesić bez problemu pod sufitem.Raymund pisze: ↑śr sie 29, 2018 12:05 pmRadio radiem, umiejscowienie anteny jest najważniejsze.
Po rozkopanym mieście Cię pokieruje? He he zapewne.![]()
Każdy robi tak żeby było mu wygodnie 

U mnie obecnie stary i niezarąbywalny Midland 77-114 z dodanym RF-gain. Wspaniała w tym radiu jest gruszka o urodzie starszej stacji dysków do Commodore, z przyciskami do zmiany kanałów. Brat ma Harrego I kupionego za stówę od gościa, który myślał że homo na radia wygasa... Oba robią jak trzeba.
Z bluzgami Januszy też się sytuacja zmienia. Lud się poprzesiadał na Yanosiki i teraz większość userów (przynajmniej na Śląsku) to trakerzy. Na Kaszubach czy w kieleckim wciąż w eterze gęsto. Trakerzy (poza burakami) korzystają z radia jak trzeba, czyli do komunikacji.
Z bluzgami Januszy też się sytuacja zmienia. Lud się poprzesiadał na Yanosiki i teraz większość userów (przynajmniej na Śląsku) to trakerzy. Na Kaszubach czy w kieleckim wciąż w eterze gęsto. Trakerzy (poza burakami) korzystają z radia jak trzeba, czyli do komunikacji.
Spawanie MAG/TIG, przeróbki pojazdów, akcesoria "na miarę", ślusarstwo, elektryka itp.
Dokładnie. W trasie czasem fajnie pogadać, posłuchać tym bardziej 

czasy się zmieniły i dziś za 200 zł można kupić radio wielkości paczki fajek które nawet znośnie działa :
http://www.konektor5000.pl/index.php?k5 ... -montazu,2
co do wszelkich ręczniaków i radia " w gruszce" to stanowczo nie polecam, szczególnie jak się jeździ w kolumnie i dużo gada, gabarytowo spore i waży dużo więcej od zwykłej gruszki, łapy się męczą od trzymania tego
KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

nie jeżdżę w grupie większej niż 2-3 auta , kontemplujemy widoki .........pierdolung jest przy ognisku . Zaletą ręcznika jest poręczność i mało miejsca zajmuje oraz że mogę schować do schowka . Zasięg wystarczający , można do ręki wziąć i pójść sprawdzić trasę i itp.