Mam taką antenę (hastler). Stroiłem w warsztacie na nowym samochodzie. Początkowo serwisant kręcił nosem. Ale jak stroił to był baaardzo zaskoczony , że tak ładnie działa.yarkom pisze:Nawet pobiezne przegladniecie ofert pokazuje ze nie warto, tu to jest za 219 brutto... http://www.allegro.pl/item530044957_cb_ ... oznan.html
Tanie zestawy CB
Moderator: Albert_N
Re: Tanie zestawy CB
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
Hastlery rzeczywiście bardzo dobrze się stroją (to opinie znajomego elektronika), ich problemem są marne materiały z których są wykonane - np cewka jest klejona na kawałku papieru. W praktyce jedna zima z anteną stale na dachu może ją "zepsuć".sla66 pisze: Mam taką antenę (hastler). Stroiłem w warsztacie na nowym samochodzie. Początkowo serwisant kręcił nosem. Ale jak stroił to był baaardzo zaskoczony , że tak ładnie działa.
,pozdrawiam,
Tomasz_SB
ex.Terrano I 3.0V6 PartsFinder
Tomasz_SB
ex.Terrano I 3.0V6 PartsFinder
Ja chowam antenę. Gdybym nie schował , musiałbym kupić nową.
Sunker E2 + Midland 145 bujam sie z tym po wiejskich dziurach juz zaraz rok i nic. Slysze czysto przy SQL na godz 14 jakies 10km, a mnie slysza...czort wie gdzie. Poza miastem wogole mozna powiedziec nie szumi, w miescie zwykle wylaczam, albo przykrecam na 15-ta. Mysle, ze jest git a taki zestaw to teraz pewnie ponizej 250zeta (tyle wtedy dałem:))
Daihatsu Feroza 1,6 93' --> Ford Maverick 2,0 02'
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ostatecznie kupiłem UNIDEN 520 XL z antena SNAKE 120 (już raz zgubiona) hehe 
Powiem tak - na potrzeby off-road - miodzio (w stosunku do ceny)
Na co dzień, jakbym miał jeździć jako jakiś przedstawiciel handlowy po mieście chyba nie bardzo.. Za dużo szumów...)

Na co dzień, jakbym miał jeździć jako jakiś przedstawiciel handlowy po mieście chyba nie bardzo.. Za dużo szumów...)
Nie jestem mechanikiem, na autach w sumie się nie znam, ale pojeździć lubię i tyle 

A te unideny nie są czasem nielegalne w PL?spinnaker1 pisze:Ostatecznie kupiłem UNIDEN 520 XL z antena SNAKE 120 (już raz zgubiona) hehe
Czytałem, że firma nie ma na nie homologacji.

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Acha.Kostuch pisze:A te unideny nie są czasem nielegalne w PL?spinnaker1 pisze:Ostatecznie kupiłem UNIDEN 520 XL z antena SNAKE 120 (już raz zgubiona) hehe
Czytałem, że firma nie ma na nie homologacji.
Maglowane na forum
Czy ktoś używa Midlanda Alan 100, jak Wam się sprawuje?
Ja to radyjko dostałem za free ze stacji benzynowej, ale to raczej tanie radio.
Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
Zależy czy piszesz o klasycznym, czy o tych nowych szumofonach?KML1 pisze:Czy ktoś używa Midlanda Alan 100, jak Wam się sprawuje?
Piszę o takim http://allegro.pl/item598666112_cb_radi ... iczki.html
Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
To się zdecyduj: alan100, czy alan100plus.KML1 pisze:Piszę o takim http://allegro.pl/item598666112_cb_radi ... iczki.html
To trochę inne radia wbrew pozorom.
Takie dwie sztuki 100plus mam w starym wydaniu (znane też jako onwa mini).
Działają. Szału mnie ma - po roku eksploatacji w samuraiu, trzeba było wyciągnąć i popoprawiać popękane luty i napsikać w potencjometry. No ale łagodnych warunków pracy nie mają, więc mogę polecić.
Ktoś ma pojęcie czy taki zestaw w płaskim będzie robił poprawnie?
http://allegro.pl/item651084340_radio_c ... umowa.html
http://allegro.pl/item651084340_radio_c ... umowa.html
mam takiego w osobowym i jest ok 

- wojtek_kom
-
A nie miało być Alan= Uniden?? Wg mnie President jest wyżej...wojtek_kom pisze:President = Uniden.
Zielony Autobus 2,7TDi
uniden to president kierowany na rynek bodajże stanów,
to samo ale pod inną marką
to samo ale pod inną marką
Pajero I 3,0 V6
Rozłóż Unidena 520xl i Presidenta Harrego II, to samo w środku a płacisz za nazwę.
Ja mam zestaw na busie Unidena 520xl do tego antena Sirio ML 145 i powiem tyle rewelacja. Trasa do 30km, miasto różnie ale nie szumi, nie trzeszczy jak inne, w cenach radia samego do 250zł-300zł bije konkurencję pod względem jakości na głowę.
Nie polecam za to TTI nawet modeli z wyższej półki typu 880, chłam i tandeta.
Ja mam zestaw na busie Unidena 520xl do tego antena Sirio ML 145 i powiem tyle rewelacja. Trasa do 30km, miasto różnie ale nie szumi, nie trzeszczy jak inne, w cenach radia samego do 250zł-300zł bije konkurencję pod względem jakości na głowę.
Nie polecam za to TTI nawet modeli z wyższej półki typu 880, chłam i tandeta.
Niva 1.9D Ironman 2" Kumho KL-71 29''
Jeep XJ 4.0 HO Rancho 4,5'' 5000HD Duratrack 31''
Jeep XJ 4.0 HO Rancho 4,5'' 5000HD Duratrack 31''
Jak wszystko takie samo to dlaczego jeden ma homologację a drugi nie?
http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla ... &page=text
Rozumiem każdy chce oszczędzać ale wszystko ma swoje granice, tanie zestawy a później szum w eterze, bo nadają na tanich zestawach a szczególnie tanich antenach nie dostrojonych. Jak się kupuje tanie radio to antena powinna być markowa i dostrojona.
http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla ... &page=text
Rozumiem każdy chce oszczędzać ale wszystko ma swoje granice, tanie zestawy a później szum w eterze, bo nadają na tanich zestawach a szczególnie tanich antenach nie dostrojonych. Jak się kupuje tanie radio to antena powinna być markowa i dostrojona.
UAZ 469B 80'
A co powiecie na taki zestaw; antena Sirio Carbonium 27 i do tego radyjko TTI 880 ?
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
Co powiecie na taki zestaw; antena Sirio Carbonium 27 i do tego radyjko TTI 880 ?
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
Kolego przesadzasz trochę ze stwierdzeniem, że TTI to chłam. Mam 2 auta dostawcze:
w 1 - radio alan 48+ i antenka 1m (na dachu)
w 2 - radyjko TTI 880i antenka 1,5m lemma (na masce)
Nie wiem czy antenka daje aż tyle ale w TTI nie mam prawie w ogóle szumów i odbiera ładnie, natomiast alan wariuje i zbiera wszystkie szumy z okolicy.
P.S - obie antenki wystrojone i montaż stały (nie uznaje magnesu )
Nie wiem czy antenka daje aż tyle ale w TTI nie mam prawie w ogóle szumów i odbiera ładnie, natomiast alan wariuje i zbiera wszystkie szumy z okolicy.
RIP - Łada Niva - symfonia zaworów z nutką rozrządu
Live - Kia Asia Rocsta - skośnooki Jeep
Dwóch znajomych założyło radia TTI bo niby takie fajne, małe i na forach dobre opinie... Jednemu padła grucha, drugi stracił odbiór i nadawanie... Wszystko w ciągu pół roku od kupna 

Zielony Autobus 2,7TDi
Wiadomo chiński badziew 
Ale jak trafisz na dobre radyjko to śmiga (moje TTI ma już prawie 2 latka i nie było problemu a alan 48 był juz 3 razy w naprawie - radyjko mam od marca
).

Ale jak trafisz na dobre radyjko to śmiga (moje TTI ma już prawie 2 latka i nie było problemu a alan 48 był juz 3 razy w naprawie - radyjko mam od marca

Nie mówie że to chłam,ale patrząc na zakres cenowy CB, te radyjko raczej do drogich nie należy. Nie mam doświadczenia z Cb, te ma być pierwsze.DSP pisze:Kolego przesadzasz trochę ze stwierdzeniem, że TTI to chłam. Mam 2 auta dostawcze:
Kolega Wojt@s stwierdził, że TTI to chłam .
Nie miałem styczności z jakąś wielką ilością radyjek ale dużo dobrego słyszałem (na forach i na CB) o unidenie 520 (nie ma homologacji).
President moim zdaniem przereklamowany.
Alan (słyszałem dobre recenzje ale ja twierdzę, że syf)
TTI (miał by syf a 1000 razy bardziej go wolę od alana)
P.S- Moim skromnym zdaniem lepiej zainwestowac w lepszą antenkę niż radio. Ale może ktoś z większym doświadczeniem się wypowie.
Nie miałem styczności z jakąś wielką ilością radyjek ale dużo dobrego słyszałem (na forach i na CB) o unidenie 520 (nie ma homologacji).
President moim zdaniem przereklamowany.
Alan (słyszałem dobre recenzje ale ja twierdzę, że syf)
TTI (miał by syf a 1000 razy bardziej go wolę od alana)
P.S- Moim skromnym zdaniem lepiej zainwestowac w lepszą antenkę niż radio. Ale może ktoś z większym doświadczeniem się wypowie.