w takim razie, całe szczęście że są listonosze na świecieklucz13 pisze:Moje to są bakterie z którymi muszę żyć w symbioziecornholio78 pisze:synek, to sobie mów do własnego potomstwa

Moderator: Albert_N
w takim razie, całe szczęście że są listonosze na świecieklucz13 pisze:Moje to są bakterie z którymi muszę żyć w symbioziecornholio78 pisze:synek, to sobie mów do własnego potomstwa
mam 3 chłopakówcornholio78 pisze:żołnierze pracujący na takich radiostacjach raczej nie płodzili chłopców
Zaposiadam takiego właśnie Alana 42 + antena na magnesie President ML-145. Antena ma 1.530 m długości.jonatan1 pisze:Mam alana 42 i glosnik zewnetrzny i dobrze to hula w samochodzie, a zawsze jak potrzeba wkladam akumulatorki antenek teleskopowa i zasieg juz jest wiekszy i mam radio w plener. ale bardziej bym polecal pmr-kinavcomm lacznosci bardzo dalekie. Moj rekord 95km ( otwarta przestrzen, bez zabudowan)
Nie przesadzajNahen pisze:Widzę, że pora obalić pewne mity
Dla przecietnych DOPUSZCZONYCH PRZEZ PRAWO POLSKIE radyjek pracujacych w paśmie 400-470 MHz (długość fali okolice 70cm) maxymalny zasięg w normalnych warunkach pracy w lesie to max 50 metrów, z doświadczenia nie polegam na nich dalej niz 200 metrów.
... i piękne rogi w avatarzeflip pisze:mam 3 chłopakówcornholio78 pisze:żołnierze pracujący na takich radiostacjach raczej nie płodzili chłopców
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość