schemat
Moderator: Albert_N
Re: schemat
To się nazywa złącze ISO.maciuś pisze:potrzebny schemat kostki do radio[kostka taka potrujna chyba euro] ta kostka jest oplu vektrze b
Opis np. tutaj: http://skoda.autokacik.pl/pages/zrobsam ... oradio.htm
albo bardziej kompleksowo: http://www.studio24.prv.pl/
Spodobał się topic?MAZUR73 pisze:A może ktoś wie jakim sygnałem jest sterowane radio w zakresie zmiany głośności względem prędkości ?

Ad rem:
Sygnał sterujący nazywa się GALA - "Geschwindigkeitsabhängige Lautstärkeanpassung".
W standardzie jest to 8 impulsów na obrót koła - steruje sie tym m.in. prędkościomierz.
Spodobał się topic?Kostuch pisze:MAZUR73 pisze:A może ktoś wie jakim sygnałem jest sterowane radio w zakresie zmiany głośności względem prędkości ?

quote]

Kostuch, a jak podłączyć pod radio(audio-Kenwood KRC-477R) mini disc Sony MZ-N710; jest jakaś przjściówka, czy coś ? chodzi o to by go wpinac i wypinać/przenośnie.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
Tak ale co jest tym sygnałem ? Jaka wartośc jest podawana na ten pin ?Kostuch pisze:Spodobał się topic?MAZUR73 pisze:A może ktoś wie jakim sygnałem jest sterowane radio w zakresie zmiany głośności względem prędkości ?![]()
Ad rem:
Sygnał sterujący nazywa się GALA - "Geschwindigkeitsabhängige Lautstärkeanpassung".
W standardzie jest to 8 impulsów na obrót koła - steruje sie tym m.in. prędkościomierz.
No napisałem przecież.MAZUR73 pisze:Tak ale co jest tym sygnałem ? Jaka wartośc jest podawana na ten pin ?Kostuch pisze:Spodobał się topic?MAZUR73 pisze:A może ktoś wie jakim sygnałem jest sterowane radio w zakresie zmiany głośności względem prędkości ?![]()
Ad rem:
Jak się kręcą koła, to się na kabelku dopinanym do tego pina pojawiają impulsy (powtarzam: impulsy).
Amplituda pewnie standardowo 0-12V albo 0-5V - musisz zmierzyć albo zapytać google.

darkman pisze:Kostuch pisze:Spodobał się topic?MAZUR73 pisze:A może ktoś wie jakim sygnałem jest sterowane radio w zakresie zmiany głośności względem prędkości ?![]()
quote]
![]()
Kostuch, a jak podłączyć pod radio(audio-Kenwood KRC-477R) mini disc Sony MZ-N710; jest jakaś przjściówka, czy coś ? chodzi o to by go wpinac i wypinać/przenośnie.

Ja tam wiem jak jest zrobione radio "Wiraż", a wy mnie tu takimi firmami epatujecie...
Polecam pseudo-kasetę z kabelkiem zakończonym czinczem - podłączam tym wszystko: laptopa, mp3playera, discmana.