Moze ktos cos powidziec na temat antenki Presidenta WA-27 ? Kiedys czeslaw o nia pytal. Taka dlugasna ze sprezyna http://www.szafirek.pl/index.php/,detai ... ,6396.html
Warta swojej ceny ? Jak sprawdza sie w warunkach lesnych

Moderator: Albert_N
nie ma to jak doswiadczony fachowiec na forumdarkman pisze:Marcin, warto.
w zysk za bardzo nie należy wierzyć.
gamma 90 jest bardziejsza, choć niższe katalogowe parametry.
w lesie = robi ok, łapie sporo lisci w skrętke cewki i gałęzi, ale jest b. wytrzymała, chyba prędziej wyrwie blache dachu niż sie złamie. jedyny mankamenyt to model - taki troche kontynuator złej sławy anteny BV. sam uzywałem jej dośc dawno na dx w bagażówkach, ma dobre loty na fali odbitej.. o dziwo, bo konstrukcja raczej bardziej dedykowana do duzych trucków - typowa - nie mam pojecia czemu truckerzy uparli się na małe lemmy (chyba prawem serii, bo koledzy uzywaja ..w polsce) jak maja antenę do swoich aut, tę właśnie - w swiecie bardzo populana do duzych autek. no i konkret wytrzymałościowy. [nie droga w swoje klasie <140zet]
sprawdzałem na 2 miernikach...FARUM i prezydentaboris.blank pisze:Nie wiem jakim cudem masz WFS ponad 3.0 bo chyba tylko przy odciętym kablu tyle miałem. Mam antenę z promiennikiem od innej (20cm dłuższy) i mam jakieś 1.7. Sprawdź najpierw czy nie masz otwartej/zamkniętej linii. Albo wymień miernik WFS.
nówka.. sirtel... z tym ze kupilem ja jakis rok temu na alledrogo...boris.blank pisze:Kupiłeś używkę czy nową ? Jak nową to jedź do sklepu i niech ci zamienią promiennik. Jak używkę to...masz pecha bo być może ktoś ci sprzedał antenę z Pogotowia Ratunkowego jako WA-27.
To są dwie różne konstrukcje, zupełnie inna budowa tych anten. WA 27 to antena prętowa produkt presidenta, zaś DV 27 to antena środkowo cewkową sirio. Anteną podobną do DV 27 sirio, jest indiana presidenta.Klamer pisze:Podłącze sie pod temat
Kiedys były podobne anteny tyle ze nie President Gamma czy tez WA -27 tylko DV 27 - spręzyna ciut grubsza, ale dobrze robiła w terenie i przy DX-ach po odbitej - czy ktos widzial coś takiego na rynku obecnie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości