Na codzień CB jeżdzi w plaskatym{benzyna-bez zakłóceń] , ale jak je przekładam do GE to niestety odbiór jest fatalny.Nadawanie jest OK ale podczas odbioru słychać jak sieje coś jakby alternator lub aparat zapłonowy przy dodawaniu gazu.Jest to też motor benzynowy lecz trochę starszy model - więc może to jest główny powód złego odbioru..
Proszę o poradę jak taki przypadek odkłócić bo jest to trochę wQżające nie mogąc słuchać jak ktoś nadaje.
Pozdrawiam.
Zakłócenia w GE-280.
Moderator: Albert_N
U mnie tez strasznie wylo przy bezposrednim podpinaniu radyjka do gniazda zapalniczki.
Juz mialem inwestowac w jakies filtry, bajery, rowery a problem rozwiazal sie sam.
Podpialem radio za posrednictwem rozgaleziacza (taki na 3 gniazdka), ktory zakupilem chyba w Norauto. Pamietam, ze nie byl najtanszy, ok. 30zeta. Jedno z jego gniazd wspolpracuje bezposrednio z zapalniczka samochodowa.
Moze u Ciebie tez zadziala
PS
Mozesz podjechac do mnie to sobie sprawdzisz
Juz mialem inwestowac w jakies filtry, bajery, rowery a problem rozwiazal sie sam.
Podpialem radio za posrednictwem rozgaleziacza (taki na 3 gniazdka), ktory zakupilem chyba w Norauto. Pamietam, ze nie byl najtanszy, ok. 30zeta. Jedno z jego gniazd wspolpracuje bezposrednio z zapalniczka samochodowa.
Moze u Ciebie tez zadziala

PS
Mozesz podjechac do mnie to sobie sprawdzisz
wolf
Hil/Gaz69A
Hil/Gaz69A