a prezes najjaśniejszej...

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Re: a prezes najjaśniejszej...

Post autor: mercg280ge » pn mar 27, 2017 6:40 pm

Zibi pisze:Nie wiem po co wywlekasz wiadomosć która mi wysłałeś ale w takim razie upublicznię także moją odpowiedź.

Wysłano: pn mar 27, 2017 5:53 pm
autor: Zibi

Nie zamierzam tego otwierać. Sam takie teczki tworzyłem i wiem jak to zrobić aby było wiarygodne. W mojej ocenie 80% agentów i TW to byli figuranci a nie osoby faktycznie donoszące. I szczerz enie rozumiem przenoszenia takich tekstów na forum publiczne. Chcesz się z zbyszkiem kopać - to kop uczciwie a nie po nerach. Walcz argumentami. Tych jednak jak jednak widze ostatnio zaczyna Ci brakowac.

A pro po czyszczenia kraju - możesz np. przedstawić nam wszystkim argumenty dotyczące posła Piechy.

Treść mojej odpowiedzi na pw z linkiem który otrzymałem od merca pogrubiłem żeby było czytelniej.
skoro juz sie cytujemy heheh

gdyby jak piszesz 80 % TW to byli figuranci to chcesz powiedziec ze pozostale 20 % pozwoliło sb-kom rozpracowac caly wolnoscowy ruch w Polsce ???, przeciez juz nie musisz sprzedawac kitu :)21 chociaż z drugiej strony rozumiem tez lojalnosc nawet wśród emerytowanych pracownikow resortu , co do piechy , to wszędzie sa czarne owce , nawet tu , na tak malym forum , na ktorym sie udzielamy , wiem, ze prawidłowo zadziałałem po otrzymaniu maila z linkiem . bo w zyciu wlasnie taki TW ( BLISKI KOLEGA ) spiepszył zycie znajomej rodzinie
770k

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pn mar 27, 2017 6:44 pm

Zibi pisze:Nie wydaje mi się, aby normalnie zachowujących sie ludzi ktoś eliminował nawet jeśli poglady mają kompletnie przeciwstawne. A grzebanie w bazach w poszukiwaniu - no własnie czego?? - nie wydaje mi się normalne a już ujawnianie częściowe jako - no własnie - jako próba zastraszenia?? - no to już chyba zbyt normalne nie jest. A na pewno nie porządane w towarzystwie.
Wszyscy tu różnimy się poglądami. Nie koniecznie wszystkimi, ale każdy ma swoje. Niemniej grzebanie w czyjejś przeszłości dla uprawdopodobnienia swoich twierdzeń daleko wykracza poza normy.
Rozwarstwienie postępuje; równia pochyła. :-?
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pn mar 27, 2017 6:47 pm

Mroczny pisze:Merc już kiedyś Berta w IPN sprawdzał, nie?

może już wystarczy? Co grono na to?
"Jak umiera ta kraina? Tego nikt już nie powstrzyma." - prorok :roll:

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Post autor: mercg280ge » pn mar 27, 2017 6:49 pm

suziXL pisze:
Zibi pisze:Nie wydaje mi się, aby normalnie zachowujących sie ludzi ktoś eliminował nawet jeśli poglady mają kompletnie przeciwstawne. A grzebanie w bazach w poszukiwaniu - no własnie czego?? - nie wydaje mi się normalne a już ujawnianie częściowe jako - no własnie - jako próba zastraszenia?? - no to już chyba zbyt normalne nie jest. A na pewno nie porządane w towarzystwie.
Wszyscy tu różnimy się poglądami. Nie koniecznie wszystkimi, ale każdy ma swoje. Niemniej grzebanie w czyjejś przeszłości dla uprawdopodobnienia swoich twierdzeń daleko wykracza poza normy.
Rozwarstwienie postępuje; równia pochyła. :-?
przeciez nie o poglady chodzi , tylko o fizyczne dzialanie ( często za pieniądze ) , burzace innym , kariere , rodzine , wogóle życie , mamy przejsc nad tym do porzadku dziennego Twoim zdaniem ?
770k

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Post autor: mercg280ge » pn mar 27, 2017 6:52 pm

Mroczny pisze:Merc .................?
mroczny , tym razem ja zapytam , co pan na to ?
770k

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pn mar 27, 2017 6:54 pm

Merc - nie znam Cię osobiście, nie znam Zibiego osobiście i nie znam Zbycha osobiście. Z tego co jednak czytam na forum, to właśnie Twoje działania zajeżdżają mi stęchlizną.
Forum to nie sąd, a publiczne pranie brudów nigdy nie było w dobrym tonie.

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Post autor: mercg280ge » pn mar 27, 2017 6:58 pm

suziXL pisze:........... publiczne pranie brudów nigdy nie było w dobrym tonie.
no tak , masz racje ...

ps. pozdrów Emile z podpisu :wink: :)21
770k

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn mar 27, 2017 7:03 pm

Co ja na to?

Po tym jak pierwszy raz zacząłeś straszyć donosami wiedziałem, ze kumplami to nie zostaniemy.

Jak grzebałeś po Bercie - ręce mi opadły.
A w tej chwili?
Wiesz - ja znam i Zbycha i Zibiego i większośc osób z którymi tu rozmawiamy. To Ciebie nikt nie zna. A teraz wyobrax sobie - jest gość którego nikt nie zna, który straszy donosami, grzebie po teczkach i stosuje radośnie komunistyczne metody.

Słabo, nie?

Bo widzisz - piszemy sobie tu między swoimi. Rzeczy których, niekiedy, nie chcemy używać w sporach.

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » pn mar 27, 2017 7:06 pm

"Mroczny Travel" jeszcze działa?
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn mar 27, 2017 7:07 pm

działa

dlatego pytałem co grono na to

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn mar 27, 2017 7:07 pm

działa

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Post autor: mercg280ge » pn mar 27, 2017 7:13 pm

Mroczny pisze:Co ja na to?

Po tym jak pierwszy raz zacząłeś straszyć donosami wiedziałem, ze kumplami to nie zostaniemy.

A w tej chwili?
Wiesz - ja znam i Zbycha i Zibiego i większośc osób z którymi tu rozmawiamy. To Ciebie nikt nie zna. A teraz wyobrax sobie - jest gość którego nikt nie zna, który straszy donosami, grzebie po teczkach i stosuje radośnie komunistyczne metody.

Słabo, nie?

Bo widzisz - piszemy sobie tu między swoimi. Rzeczy których, niekiedy, nie chcemy używać w sporach.
słabe , bo jesli gdziekolwiek pisalem ze nie godze sie na podwójna ksiegowosc w moim kraju , to wierz mi - naprawde nie myslałem o Twojej firmie , a to ze sie nie znamy , to moze i lepiej , natomiast te Twoje stwierdzenie "" grzebanie w teczkach " , to tylko szukanie sprawiedliwoaci dla tych, ktorzy zostali wtedy mocno skrzywdzeni, rozumiem ze Twoją rodzine , dzieki bogu to ominęło ...
770k

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn mar 27, 2017 7:17 pm

jak zacznę zdanie o kolegach budować na podstawie komunistycznych rejestrów to sam sie zbanuję

serio myślisz, ze kraj w którym preparowano wszystkie możliwe kwity - od wydobycia węgla po ceny jajek - miał wiarygodne informacje od nienawidzącego reżimu obywateli?

a mojej rodziny to tu nigdzie nie mieszaj
pewnie już sprawdziłeś to wiesz dlaczeg

:)11

rokfor32

Post autor: rokfor32 » pn mar 27, 2017 7:21 pm

mercg280ge pisze:przeciez nie o poglady chodzi , tylko o fizyczne dzialanie ( często za pieniądze ) , burzace innym , kariere , rodzine , wogóle życie , mamy przejsc nad tym do porzadku dziennego Twoim zdaniem ?
Odpowiem Ci w tej kwestiI.

Otóż - TAK. Całkowite nic nie robić, poza piętnowaniem takich postaw, i nauczaniem, o przyczynach tego bajzlu, żeby się nie powtórzył.

Czemu? Temu, że to co Zibi napisał jest niestety prawdą. Spora część teczek jest zwyczajnie podrobiona, była podrabiana od samego początku działania SB, była tez później, już po upadku komunizmu. I nikt już nie jest w stanie tego odsiać. Dlatego, mimo że część tych danych jest niezaprzeczalnie prawdziwa, nie powinniśmy już tego tykać. Bo wyłuskać prawdziwe szuje już nie jesteśmy w stanie, a stosując hurtowe metody spuścimy w kiblu niewinnych. ilu? nikt nie wie. Ale ja w przypadku nawet jednego na stu bym nie powiedział, że tak można, bo to pro publico. Gówno prawda - bo stosując takie metody niby czym byśmy się różnili od tych prawdziwych mend?
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Post autor: mercg280ge » pn mar 27, 2017 7:23 pm

Mroczny pisze:jak zacznę zdanie o kolegach budować na podstawie komunistycznych rejestrów to sam sie zbanuję

serio myślisz, ze kraj w którym preparowano wszystkie możliwe kwity - od wydobycia węgla po ceny jajek - miał wiarygodne informacje od nienawidzącego reżimu obywateli?

a mojej rodziny to tu nigdzie nie mieszaj
pewnie już sprawdziłeś to wiesz dlaczeg

:)11
przedrażliwiony jestes , no tak , skoro wszystko bylo fałszywe to i wielu ludzi tym przesiąkneło , z tym sie zgodze :)2
a co trawel , to nie szukaj zbiorowej odpwiedzialnosci ... bo sie rozmydli
770k

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Post autor: mercg280ge » pn mar 27, 2017 7:26 pm

rokfor32 pisze:................. Gówno prawda - bo stosując takie metody niby czym byśmy się różnili od tych prawdziwych mend?
czyli mamy przyjąć , ze nieuchronnosc kary jest tylko mitem ?
770k

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn mar 27, 2017 7:27 pm

mamy przyjąć, ze jestesmy mądrzejsi niż komunizm i jego metody

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Post autor: mercg280ge » pn mar 27, 2017 7:29 pm

Mroczny pisze:mamy przyjąć, ze jestesmy mądrzejsi niż komunizm i jego metody
dobrze wiesz ze to utopia , ale :)2
770k

rokfor32

Post autor: rokfor32 » pn mar 27, 2017 7:33 pm

Jest utopią. To pojęcie nigdy i nigdzie nie funkcjonowało inaczej, niż tylko teoretycznie.

Natomiast w tym wypadku ludzie myślący Twoim tokiem rozumowania próbują odwrócić fundamentalne prawo funkcjonujące w cywilizowanym (w obecnym rozumieniu) świecie. Brzmi ono: "człowiek jest niewinny, dopóki się mu winy nie udowodni"

Zabawa z teczkami, przy wiedzy, ze część z nich to fałszywki, odwraca tę sytuację. Czyli że to obwiniony ma udowadniać, że kwity są fałszywe.

I niby jak to taki ktoś ma Tobie (i podobnym) UDOWODNIĆ ?? Skoro dowodem w sprawie są już wyłącznie te archiwalne kwity?

Nie da się już tego zrobić.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Post autor: mercg280ge » pn mar 27, 2017 7:43 pm

rokfor32 pisze:Jest utopią. To pojęcie nigdy i nigdzie nie funkcjonowało inaczej, niż tylko teoretycznie.

Natomiast w tym wypadku ludzie myślący Twoim tokiem rozumowania próbują odwrócić fundamentalne prawo funkcjonujące w cywilizowanym (w obecnym rozumieniu) świecie. Brzmi ono: "człowiek jest niewinny, dopóki się mu winy nie udowodni"

Zabawa z teczkami, przy wiedzy, ze część z nich to fałszywki, odwraca tę sytuację. Czyli że to obwiniony ma udowadniać, że kwity są fałszywe.

I niby jak to taki ktoś ma Tobie (i podobnym) UDOWODNIĆ ?? Skoro dowodem w sprawie są już wyłącznie te archiwalne kwity?

Nie da się już tego zrobić.
wchodzimy juz akademicko o najmojszej :wink: , napisze tylko ze innych niz ARCHIWALNE kwitów nie ma , a jesli wsrod znajomych mam . ludzi czy cale rodziny pokrzywdzone przez donosy TW to wybacz , spokojnie obok tego nie przejde i nie pomysle ze to dzialka tylko dla historyków , no chyba ze kiedys poczuje, ze testosteron juz tylko śladowo :)21 i trza podwinąc ogon pod siebie 8)
770k

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pn mar 27, 2017 7:44 pm

mercg280ge pisze:
Mroczny pisze:Co ja na to?

A w tej chwili?

Słabo, nie?

słabe , bo jesli gdziekolwiek pisalem ze nie godze sie na podwójna ksiegowosc w moim kraju , to wierz mi - naprawde nie myslałem o Twojej firmie , a to ze sie nie znamy , to moze i lepiej , natomiast te Twoje stwierdzenie "" grzebanie w teczkach " , to tylko szukanie sprawiedliwoaci dla tych, ktorzy zostali wtedy mocno skrzywdzeni, rozumiem ze Twoją rodzine , dzieki bogu to ominęło ...
to pozdrów Jana Zbróg pajacu, obłudniku

jak się to ma do twojego jęczenia o tym, że ktoś kogoś krzywdzi?
Coś ci się pod czerepem ciągle roi głupiego, i już uważasz, że możesz fajdać pomówieiami.
To jest ta wasza, szmaciakowa moralność. Obłuda, pomówienia, gówno w wentylator.
Szmaciak jesteś i tyle

to właśnie takie szmaciaki psuły świat wówczas i jak widać psuja go nadal
Ostatnio zmieniony pn mar 27, 2017 7:47 pm przez bert, łącznie zmieniany 1 raz.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pn mar 27, 2017 7:46 pm

mercg280ge pisze:
ps. pozdrów Emile z podpisu :wink: :)21
Ma się dobrze, dziękuję. Szczęśliwie nie musi się przejmować ustrojem w Polsce.

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pn mar 27, 2017 7:50 pm

Mroczny pisze:działa

"Już umiera ta kraina..." - przeraża mnie tempo, w jakim to postępuje.

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » pn mar 27, 2017 7:51 pm

Te wszystkie kwity sa tak wiarygodne, jak moja byla prohibicja. te kwity, ktore byly naprawde wazne, zostaly dawno zniszczone, albo znikniete w inny sposob. Czesc kwitow byla prokurowana by slupki podkrecic do premii, czesc zeby kogos szantazowac, a kto donosil to I tak wszyscy wiedzieli.

Czesc kwitow powstalka, bo ktos chcial dostac passport, musial cos tam podpisac. Ktos chcial wyjechac na zagraniczny kontrakt, juz musiales podpisac. Byles kierownikiem, juz podpisisk, inaczej zeslemy pana do Pierdziszewa, na drugim koncu Polski. Stad tyle kwitow w IPN.

Wyciaganie tego jest albo przejawem bycia szuja, albo glupoty.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
mercg280ge
Kontaktowanie:

Post autor: mercg280ge » pn mar 27, 2017 7:51 pm

bert pisze:...........
Obrazek

styknie panie
770k

ODPOWIEDZ