jakie whisky lubią Offroadowcy
Moderator: Misiek Bielsko
Re: jakie whisky lubią Offroadowcy
Małe browary są świetne. W weekend się raczyliśmy w knajpie, robionym na miejscu piwem. Zawsze to inaczej smakuje niż sklepowe.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- goralski
-
- Kontaktowanie:
W Szklarskiej zrobił gość, ogólnie na bogato, ale należy trochę czasu poświęcić na dopracowanie. Ipa dobra, Koźlak niezły ale pils do poprawki był
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Nie, nie jesteś sam.
Picie alko za 100zl+ za 0,7l to ( dla mnie

Spróbować, TAK, by wiedzieć jaka jest różnica.
***** USA
teraz piję takie https://dobrepiwoblog.files.wordpress.c ... 583.jpg tu jest opis browaru https://docplayer.pl/46554041-Moskiewsk ... ystej.html , z czerwoną etykietą piłem , smakuje mi fajne na upał , lekkie i ma swój smak , to co teraz piję , to klarowne , fajna piana , posmak karmelu , kolor przypalonego cukru z lekką nutą goryczki , kupiłem w butelce 1,5l 13zł w auchanie , ale bardzie mnie jednak podchodzi z czerwoną etykietą 

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
mamy już trzecią strone więc można kasztanić , dobre wychowanie mówi że dopiero po piątym poście

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
To jest forum4x4...

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
pracowałem kiedyś ze szkieletorami ; oni twierdzili że w Kielcach wszystko najlepszepiotrck pisze: ↑wt sty 18, 2022 12:03 pmMroczny pisze: ↑wt sty 18, 2022 10:54 am
Jak masz możliwość - to na pewno jakieś knajpy u Was robią wieczory z whisky - przyjeżdża wtedy jakiś aspirujący bufon w kaszkiecie i muli o swoim alkoholizmie tak aby gawiedź widziała w tym profesjonalizm. Można spróbować.. Fajny sposób aby poznać kilka różnych wariacji..![]()
![]()
![]()
Niereformowalny. Byłeś, widziałeś. Kielce

A wiecie o tym że Prawdziwa whisky to musi mieć około 50-60%
to się nazywa cask strength
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Pierdoły. Powiedz to tym od 40% flaszek za równowartość auta.
Szczerze się uśmieją.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
To są sprawy kolekcjonerskie nie smakoweBratproroka pisze: ↑śr sty 19, 2022 1:17 pmPierdoły. Powiedz to tym od 40% flaszek za równowartość auta.
Szczerze się uśmieją.
Ostatnio zmieniony śr sty 19, 2022 1:42 pm przez pinc6x6, łącznie zmieniany 2 razy.
trochę kultury proszę przy dyskusji o whisky 🧐
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Twoi znajomi, Twoja sprawa.pinc6x6 pisze: ↑śr sty 19, 2022 1:22 pmTo są sprawy kolekcjonerskie nie smakoweBratproroka pisze: ↑śr sty 19, 2022 1:17 pmPierdoły. Powiedz to tym od 40% flaszek za równowartość auta.
Szczerze się uśmieją.Zresztą te stare są w mocy beczki bo tyle alko zostaje po długim leżakowaniu. Miałem na myśli kastraty
![]()

Beware The Rage Of A Berserker
kolega jak dobrze kojarzę to pojęcie ma mocno profi
ja mam z whisky jak makłowicz z winem. W sumie z winem tez mam tak. Dobre jest to co mi smakuje. Do czasu i miejsca pasuje to co mi pasuje. Itd itd..
to wszystko ma być dla przyjemności i nie ma co przesadnej etykiety wprowadzać
ja mam z whisky jak makłowicz z winem. W sumie z winem tez mam tak. Dobre jest to co mi smakuje. Do czasu i miejsca pasuje to co mi pasuje. Itd itd..
to wszystko ma być dla przyjemności i nie ma co przesadnej etykiety wprowadzać
Bo to bardzo dobry rum, jeden z najlepszych w normalnej cenie dostępnych w PL
A jak smakowało poszukaj sobie Rob Barcello np anejro albo jak trochę więcej $ to imperial....mistrz!

4x4 SZCZECIN
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO
Ale utrafiłem. Stałem w sklepie i wybierałem po wyglądzie butelki z zerowym zapleczem informacyjnym o-) Wiedziałem tylko, że chcę ciemny.
Rum 38%
To chyba dla podmajtków 

Z takiego 80% pamiętam z niuansów smakowych tylko tyle, że się mi później prze pół dnia odbijało jakby cukierkami.
Spirytus sam w sobie specjalnie smaczny nie jest generalnie rzecz ujmując.
Nie mówiąc już, że ja to w ogóle ostatnio odchodzę od picia alkoholu bo mnie to jakoś zmęczyło. Troszkę, na smak. Ale już nawet to, że jak się na ten smak wypije kilka dodatkowych szklaneczek, to wkurza mnie to, że pijany się robię. Jak by był taki zamiennik na serio nie do odróżnienia smakiem a bez upijania to wchodzę w to.
Niestety nawet piwa, gdzie niby procentowość nie gra roli w kwestii smaku - te bezalkoholowe, mają ten swój specyficzny smak i to zdecydowanie nie to. A podobno są i bezalkoholowe wina i inne "mocniejsze" trunki.
Spirytus sam w sobie specjalnie smaczny nie jest generalnie rzecz ujmując.
Nie mówiąc już, że ja to w ogóle ostatnio odchodzę od picia alkoholu bo mnie to jakoś zmęczyło. Troszkę, na smak. Ale już nawet to, że jak się na ten smak wypije kilka dodatkowych szklaneczek, to wkurza mnie to, że pijany się robię. Jak by był taki zamiennik na serio nie do odróżnienia smakiem a bez upijania to wchodzę w to.
Niestety nawet piwa, gdzie niby procentowość nie gra roli w kwestii smaku - te bezalkoholowe, mają ten swój specyficzny smak i to zdecydowanie nie to. A podobno są i bezalkoholowe wina i inne "mocniejsze" trunki.
Eee tam, piwa 0,0 to jeden z lepszych wynalazków.
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
tylko że więcej alkoholu niesie więcej smaku! dla mnie zdecydowaną granicą jest 70%
na marginesie jest piwko 67%
na marginesie jest piwko 67%

rozwinąłbym że poprawa jakości piw 0.0 jest dobrym wynalazkiem. Choćby czeski Birell czy nasze 1/100. I ze 3x w roku mam na to ochotę nawet.
Ale specjalnie zastosowania nie widze. Podły indeks glikemiczny i masa kalorii..
- minizbowid
-
Z tą masa kalorii to bym tak nie szalał, žatecky 0% ma aż 19kcal/100ml, gdzie odpowiednik alkoholowy ma 200kcal/100ml
edit. pardon, 200kcal na całego browara
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Czyli 40/100. Za kaloryczność piwa zerowego odpowiada to, jak zostało dosłodzone.
Pomnijcie jeszcze, że za działanie piwa odpowiada nie tylko alkohol lub jego brak, ale także chmiel, więc picie nawet zerówki może wpływać na różne dynamiczne akcje wymagające refleksu albo na zdolność skoncentrowania się
Pomnijcie jeszcze, że za działanie piwa odpowiada nie tylko alkohol lub jego brak, ale także chmiel, więc picie nawet zerówki może wpływać na różne dynamiczne akcje wymagające refleksu albo na zdolność skoncentrowania się

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

no tak, patrząc na indeks glikemiczny kalorie refleks i koncentracje najlepiej pić piwo -5%, spoko niedługo wymyślą

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
Indeks glikemiczny to mam zapewne tam, gdzie i Ty 

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki