Tak, tak ale ... nie ale ... NIE
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Tak, tak ale ... nie ale ... NIE
Coż, mamy 2 lata grania na pogorszenie jakości życia, potem wybory i koalicja KonfedePiS, a potem dla Konfy powtórka Z Kukiza / Samooobrony czy innego LPRu. Aaaaa, w międzyczasie może jeszcze jakieś ułaskawienia ciekawe wpadną...
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Wschód polski zdecydował
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Nie.
Wschód przeważył, ale zdecydowali wszyscy, łącznie z tymi, którzy nie poszli głosować.
Poza tym winni jesteśmy sami jako naród, dajemy się cały czas rozgrywać w każdą stronę, przekornie, ogólnie i narodowo, jeśli ktoś, kogo nie darzysz sympatią powie, że masz luźne śruby w kole, to zamiast sprawdzić dopierdolisz gaz do dechy i tyle... ale to może być ogólnoświatowy trend.
Wschód przeważył, ale zdecydowali wszyscy, łącznie z tymi, którzy nie poszli głosować.
Poza tym winni jesteśmy sami jako naród, dajemy się cały czas rozgrywać w każdą stronę, przekornie, ogólnie i narodowo, jeśli ktoś, kogo nie darzysz sympatią powie, że masz luźne śruby w kole, to zamiast sprawdzić dopierdolisz gaz do dechy i tyle... ale to może być ogólnoświatowy trend.
- goralski
-
- Kontaktowanie:
A nie dałoby się tego kraju jakoś podzielić?zdaje się, że po Wiśle by poszło akurat...
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
węgrom ubędzie milionerów

jak ten syf przeminie to będziemy już starzy
weź..
Nie przeminie, widzę coraz większą radykalizację, nie da się rozmawiać. Najgorsze, że ludzie, których miałem za rozsądnych twierdzą w tej chwili, że obie opcje są takie same... (z rosnącą purpurą na twarzy im więcej argumentów przedstawisz...)
W zasadzie tylko wojna z całkowitym unicestwieniem internetu mogłaby nas zresetować, pod względem konsolidacji jak i dzietności... ale nie chcę, nie za tę cenę.
W zasadzie tylko wojna z całkowitym unicestwieniem internetu mogłaby nas zresetować, pod względem konsolidacji jak i dzietności... ale nie chcę, nie za tę cenę.
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Jedyna szansa w tym, że w przeciągu 2 lat ten uj na kaczych nogach zdechnie i morawieckichujzdradziecki & company rzucą się na schedę czym zaoraja ten syf
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
z tym dużo bym nie przesadzał serio, ogólnie warunki pracy są inne
gdyby to było na prawdę dużo to połowa "lekarzy" po studiach by tam pracowała (zwłaszcza tych z okolic Wrocka bo to nawet przenosić się nie trzeba), ale o dziwo tak nie jest, nostryfikacji dyplomów przecież już nawet nie trzeba wystarczy tłumacz przysięgły za 200 pln

różnica jest ale dla specjalistów, ale też nie aż taka żeby jebnąć tu wszystkim i do DE jechać

różnica jest jeszcze w DE ale to i tak w większości na przeliczniku euro do złotego, przykładowo Portugalia czy Hiszpania wypada już gorzej finansowo a do tego większy koszt życia niż u nas, co do opłacalności opłaca się do Norwegii ale tam już większe komplikacje i ch.ujowa pogoda

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Co tu dużo mówić, zadecydowali niezdecydowani a Rafałek jest kompletnie bez charyzmy, nie potrafi przyciągnąć do siebie ludzi, porwać tłumu, nie zbudował sobie nawet % poparcia więcej ponad poparcie dla KO. Przegrał z budyniem, przegrał z alfonsem i przegra każde kolejne wybory jeśli dalej go będą wystawiać. Lipa.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Nie żebym jakoś był przeciwny specjalnie, ale takie gadanie nie otworzy oczu zacietrzewionym... czego byliśmy świadkami.
Człowiek o inteligencji przeciętnej (+) przyjmuje za swoje tylko tezy do których wyda mu się, że doszedł sam. Chyba zadziałało to, że im bardziej kandydat był "atakowany" tym większe podejrzenie złych zamiarów padało na atakującego... ale analiza wsteczna zawsze skuteczna

...a nie są? od dziesiątek lat dajemy władzę tym dwóm partiom wywodzącym się z jednego koryta.
Generalnie skutek ich rządów jest taki że przeciętny obywatel nadal zarabia w okolicach 1/3 tego co niemiec, ale za to w sklepie za towary płci tyle samo lub więcej.
Mimo górnolotnych haseł i obietnic (tu pis wygrywa bo co obiecali to spełnili, pomijam skutki części z tych obietnic, a po ma problemy z realizacją tego co obiecało), moim skromnym zdaniem żadna z tych partii nie potrafi pokierować działaniami tak żeby podnieść znaczenie naszego kraju, zarówno polityczne jak i gospodarcze.
Od jakiegoś czasu jestem za wypowiedzeniem wojny Danii, nie musi trwać długo, tyle żeby z kraju zdążyli uciec wszyscy politycy, potem szybko sie poddajemy i w traktacie pokojowym zapisujemy że rządzenie Polską mają powierzyć swoim politykom i urzędnikom wysokiego stopnia.
Obawiam się tylko że nawet hygge nie pomogło by im w zetknięciu z naszą narodową mentalnością ;-D
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
No nie do końca, ja tam uwierzyłem (czy słusznie nie będzie dane mi sprawdzićVidelec pisze: ↑pn cze 02, 2025 7:55 amCo tu dużo mówić, zadecydowali niezdecydowani a Rafałek jest kompletnie bez charyzmy, nie potrafi przyciągnąć do siebie ludzi, porwać tłumu, nie zbudował sobie nawet % poparcia więcej ponad poparcie dla KO. Przegrał z budyniem, przegrał z alfonsem i przegra każde kolejne wybory jeśli dalej go będą wystawiać. Lipa.

No nie są, może kiedyś byli, ale teraz się to rozjechało, mnie osobiście bardziej dotknęły rządy PiS niż PO, więcej niekompetentnych, czy szkodliwych ludzi też jest w PiS, ale za to potrafią lepiej trzymać język za zębami albo mówić jednym głosem.
Najbardziej jednak liczyłem na rozliczenie i rozpad PiSu, a potem na powolną śmierć PO, ale chyba pójdzie w 2 stronę

Mi osobiście było wstyd za Rafałka jak obwieścił się prezydentem po pierwszych najbardziej niewiarygodnych wynikach, mając 0,6% przewagi. Co on sobie k.wa myślał?Całkowity brak sznytu politycznego.
Trudno, mleko się rozlało, konsekwencje poniesiemy wszyscy. Agresywne zachowania rosji, Europa w popłochu, każdy kraj gra dla siebie a my podzieleni, prezydent sobie, rząd sobie. Idealny czas na kolejny rozbiór.
A wisienką na torcie jest fakt, że te wyniki dają przedsmak tego co czeka nas w parlamentarnych. PiS wróci do pełni władzy.
Zawsze widywało się ludzi, którzy kiełbasą z biedry, harnasiem i zenkiem z boomboxa osiągali szczyty swojej egzystencji, ale ciągle miałem nadzieję, że to jedynie jaskrawość tego zjawiska bije po oczach a nie skala. Okazuje się jednak, że nie, ten naród w większości taki jest i to mu wystarcza. Chcą zasiłku i taniej rozrywki.
Trudno, mleko się rozlało, konsekwencje poniesiemy wszyscy. Agresywne zachowania rosji, Europa w popłochu, każdy kraj gra dla siebie a my podzieleni, prezydent sobie, rząd sobie. Idealny czas na kolejny rozbiór.
A wisienką na torcie jest fakt, że te wyniki dają przedsmak tego co czeka nas w parlamentarnych. PiS wróci do pełni władzy.
Zawsze widywało się ludzi, którzy kiełbasą z biedry, harnasiem i zenkiem z boomboxa osiągali szczyty swojej egzystencji, ale ciągle miałem nadzieję, że to jedynie jaskrawość tego zjawiska bije po oczach a nie skala. Okazuje się jednak, że nie, ten naród w większości taki jest i to mu wystarcza. Chcą zasiłku i taniej rozrywki.
PIV 3,2DiD
Do tego trzeba fińskiego sisu...
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
A co w sytuacji, kiedy to jest zaplanowana gra? Ku uciesze gawiedzi? Dla kolegi pytam.
Zbowid

Bez znaczenia. Wygrywa zbydlęcenie. Kierunek jest jasny. Ja podtrzymuję obrzydzenie i pogardę.
Mam jednak przekonanie, że na to, co się wczoraj odjaniepawliło, wpływ ma wiele czynników. M.in. akceptacja dla wysrywów tych niedojd bez cienia moralności w przestrzeni publicznej. Na forum również.
Mam wrażenie, że chińczycy właśnie po to stworzyli tik toka. I nie bez powodu ruskie onuce tam brylują i zdobywają fejm na odcinku polityki. A potem ich akolici niosą ten krużganek oświaty i wszystko dookoła jest ufajdane tym gównem.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
No Country for Wise Men chciałoby się rzec
PIV 3,2DiD
Moherowy berecik dopasowany? Przelew na jedyne słuszne radio przygotowany? Plujesz jadem jak zatwardziały bojownik o 'wolność i demokrację'.Kabal pisze: ↑pn cze 02, 2025 1:25 pmBez znaczenia. Wygrywa zbydlęcenie. Kierunek jest jasny. Ja podtrzymuję obrzydzenie i pogardę.
Mam jednak przekonanie, że na to, co się wczoraj odjaniepawliło, wpływ ma wiele czynników. M.in. akceptacja dla wysrywów tych niedojd bez cienia moralności w przestrzeni publicznej. Na forum również.
Jedno co muszę przyznać PO-PiS'owi, to to że udało mi się skutecznie wybudować podział na 'my fajni - oni brzydcy', z tego podziału zbudowali sobie jeszcze grono fanatycznych wyznawców.
Myślę, że bardzo upraszczasz, a nawet pojechałeś chyba trochę populizmem prawicowym. Jest dobro i jest zło... zło mogę wskazać na dziesiątki po obu stronach, dobra - po jednej stronie prawie wcale.. a to się ociera już o zło. Jest też przyzwoitość - a tego, to już brakuje bardziej niedźwiadkom i "niewykształciuchom" niż wykształciuchom. Zgadzam się w dużej mierze z Kabalem, a jak ktoś mówi o wywracaniu stolika, to pytanie: a co później?
Zbowid

- lesio jeep
-
ten wasz koci kwik miód na uszy
kabalu nie przerywaj kwicz 

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Zbowid, oczywiście że uprościłem, głównie po to żeby wywołać odrobinę refleksji i pokazać że przedstawiciele strony uważającej się za dobrą z podejściem "zbydlęcenie ...obrzydzenie i pogardę" wcale nie są lepsi od tych 'złych'.
OK, rozumiem że sprowadzanie do poziomy 'podludzi' wszystkich którzy zagłosowali inaczej niż byśmy chcieli jest sposobem na odreagowanie własnych frustracji, ale to nie zmienia faktu że sami pokazujemy swoje 'zbydlęcenie'.
Co do głosowania - zanim określimy połowę wyborców takimi co to "Chcą zasiłku i taniej rozrywki", warto zastanowić się jak wielu z głosujących oddawało głos za Nawrockim, a ile głosów było przeciwko Trzaskowskiemu. Dlaczego beneficjenci socjalu mieli by głosować przeciwko kandydatowi PO? Przecież ten rząd nic im nie odebrał, po zmianie władzy nic się nie zmieniło, kto żył na koszt państwa ten nadal ma się dobrze. Jest za to spora grupa ludzi będących dużo powyżej 'nizin społecznych' którym nie podoba się to co robi obecny rząd, oni nie głosowali 'bo pis da na browara i wałówkę".
OK, rozumiem że sprowadzanie do poziomy 'podludzi' wszystkich którzy zagłosowali inaczej niż byśmy chcieli jest sposobem na odreagowanie własnych frustracji, ale to nie zmienia faktu że sami pokazujemy swoje 'zbydlęcenie'.
Co do głosowania - zanim określimy połowę wyborców takimi co to "Chcą zasiłku i taniej rozrywki", warto zastanowić się jak wielu z głosujących oddawało głos za Nawrockim, a ile głosów było przeciwko Trzaskowskiemu. Dlaczego beneficjenci socjalu mieli by głosować przeciwko kandydatowi PO? Przecież ten rząd nic im nie odebrał, po zmianie władzy nic się nie zmieniło, kto żył na koszt państwa ten nadal ma się dobrze. Jest za to spora grupa ludzi będących dużo powyżej 'nizin społecznych' którym nie podoba się to co robi obecny rząd, oni nie głosowali 'bo pis da na browara i wałówkę".
Generalnie to się zgadzam.
Zbowid

Ależ ja sobie dokładnie zdaję sprawę. Co więcej, wierzę, że to jeden z powodów obrotu spraw. Jednak moralność jest jedna i nie zamierzam udawać, że się brzydzę i gardzę postawami takiego lesia. Czuję się zdecydowanie ponad. I nie zamierzam się kurwić, żeby wygrać czy coś udowodnić. Lesio dla wygranej obciągnąłby murzynowi. To jest ta subtelna różnica.tanto pisze: ↑pn cze 02, 2025 2:54 pmMoherowy berecik dopasowany? Przelew na jedyne słuszne radio przygotowany? Plujesz jadem jak zatwardziały bojownik o 'wolność i demokrację'.Kabal pisze: ↑pn cze 02, 2025 1:25 pmBez znaczenia. Wygrywa zbydlęcenie. Kierunek jest jasny. Ja podtrzymuję obrzydzenie i pogardę.
Jedno co muszę przyznać PO-PiS'owi, to to że udało mi się skutecznie wybudować podział na 'my fajni - oni brzydcy', z tego podziału zbudowali sobie jeszcze grono fanatycznych wyznawców.
Z upodobaniem będę kibicował dalszemu upadkowi.
Ziewlesio jeep pisze: ↑pn cze 02, 2025 4:31 pmten wasz koci kwik miód na uszykabalu nie przerywaj kwicz
![]()

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172